Erritsø GIF Rugby fejrer 35 år med fest og farver

Pressemeddelelse, udsendt torsdag den 29. august 2019

RUGBY. Den lokale rugbyklub markerer lørdag den 31. august 35-året for rugbyens indtog i Fredericia.

Først spiller klubbens førstehold hjemmekamp i landets øverste rugbyliga. Imod københavnske DTU Exiles. Sidenhen bydes på de såkaldte Highland Games, hvor tilmeldte hold dyster i pælekastning og andre traditionelle skotske sportsdiscipliner. Her deltager DTU Exiles, hjemmeholdet, og mange medlemmer og supportere af Erritsø Rugby i løjerne. Om aftenen er der fælles spisning og jubilæumsfest i klubhuset. Det bliver en dag og aften for spillere, medlemmer, fans, familier og venner. Det er det, rugby især handler om.

Rugby lever stadig med et ry om, at det er en voldsom sport. Og det er da også korrekt, at rugby er en fysisk betonet kontaktsport, navnlig blandt voksne spillere. Men rugby er ikke voldeligt. Det fastslår formanden for Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, 54 år. Umiddelbart før lørdagens 35-års jubilæum udtaler han:

”Rugby er for alle. Store og små. Piger og drenge. Kvinder og mænd. I dag har vores rugbyklub godt 165 medlemmer i alle aldre og begge køn. I sidste weekend havde vi godt 500 børn og unge til kæmpe rugbystævne her i Erritsø. Her blev der gået til sagen, uden at nogen kom slemt til skade. Det var fantastisk.”

Formanden fortsætter:

”Der er sket meget, siden vores stifter, Paul M. Kjærgaard, i 1984 fik idéen om at indføre rugby i vores by. Jeg var selv blandt de første til at møde op ved banerne i Erritsø og se, hvad der foregik. Dér mødte jeg jævnaldrende teenagere, som snart blev mine venner og holdkammerater. Vi indså, at rugby er langt mere end en sport. Det er en livsstil, hvor vi udlever værdierne Passion, Sammenhold, Respekt, Disciplin og Fairplay. Også med vores modstandere efter kampen. Vores rugbyklubs motto er ’Venskab Uden Kendskab’. Du behøver ikke kende os eller rugby, før du kommer til vores klubhus eller rugbybane. Som alle andre rugbyklubber har vi tradition for at have spillere fra mange lande. I Erritsø har vi haft spillere fra flere afrikanske lande, New Zealand, Nordamerika, og mange europæiske lande. Rugby er godt for integrationen.”

Ovenstående fire fotos er fra klubbens 25-års jubilæum i 2009.

Rugbyformanden tilføjer:

”I januar lavede vi en elitesatsning med støtte fra gode sponsorer og Fredericia Idrætsfond. Det muliggjorde ansættelse af klubbens første professionelle cheftræner, Dennis Graversen. Han gør det fremragende. Men var det ikke for vores dygtige ungdomstrænere, hårdtarbejdende frivillige, utrættelige forældre, loyale supportere og trofaste medlemmer af Erritsø GIF Rugby, var vi aldrig kommet så langt som til at fejre 35-års jubilæum lørdag. Vi glæder os til at se mange tilskuere og medlemmer møde op ved vores rugbybane ved Erritsø Idrætscenter.”

Formanden for Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, byder lørdag den 31. august, fra klokken 12, velkommen til klubbens 35-års jubilæum. Alle fotos: Erritsø GIF Rugby.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 6127 3891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts