Endnu en Erritsø-spiller på U-18 landsholdet

Pressemeddelelse, udsendt den 13. april 2018

RUGBY. Theis Arvad Meier, 16 år, fik tidligere på måneden sin debut på det danske U-18 rugby landshold. Det skete i en kamp mod Sverige. Han er dermed et af de mange rugbytalenter i Erritsø GIF, som siden klubbens start i 1984 har spillet på U-18 landsholdet.

Theis startede med at spille rugby i ungdomsrækkerne i Odder Rugby Klub, inden han, sammen med sine forældre, flyttede her til trekantområdet. De seneste 2½ år har han spillet for Erritsø GIF.

Theis Arvid Meier ses i midten, iført lys rugbyhjelm.

Hans position på banen er hovedsagelig klyngehalf og flyhalf. To positioner som nærmest kan betegnes som spilstyrende i angrebs- og forsvarskæden. I U18-landskampen spillede Theis indercenter, som er også i angrebskæden. Desværre tabte Danmark kampen mod Sverige.

I næste weekend skal Theis deltage i en Sevens træning for U-18 spillere. Sevens er betegnelsen for den form for rugby, hvor de kun er syv spillere for hvert hold på banen ad gangen, og der spilles kampe med høj intensitet i 2x 7 minutter.

Theis håber at komme med bruttotruppen, så han får mulighed at blive udtaget til selve Sevens-landsholdet, der skal deltage i en stor turnering i Ungarn til efteråret. Med til Sevens rugby hører, at denne form for rugby er olympisk disciplin.

Med venlig hilsen
Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, presseansvarlig
Mobil +45 61273891

Erritsø GIF Rugby fik point i sæsondebut

RUGBY. 1. division, 1. runde: Erritsø GIF – RK Speed: 8 – 13 (3 – 5).

Points for Erritsø: Jens Vissing 3 (straffe) og Thor Steendahl 5 (et forsøg)

Erritsø GIFs førstehold spillede sin bedste rugbykamp i flere år, da de i lørdags tog hul på den nye sæson i landets øverste rugbyliga, 1. division. Hjemmekampen imod sidste sæsons bronzevinderne, RK Speed, blev nøjagtig den lige affære, som det på forhånd var spået.

Ved stillingen 8 – 8, og tyve minutter igen, var spændingen på sit højeste. Erritsø GIFs unge mandskab lugtede overraskelsen og havde flere gode muligheder for at score yderligere. Men mulighederne blev ikke udnyttet. Stor var derfor RK Speeds lettelse, da de ni minutter før tid, på et forsøg bragte sig 5 points foran. Det skete efter et flot angreb over højre fløj. Erritsø forsøgte at svare igen. Men selv om tempoet var højt og presset massivt, blev mulighederne ikke udnyttet. Gæsternes knebne sejr på 13 – 8 var derfor fortjent.

Det generationsskifte, Erritsø GIF igangsatte i vinterpausen, bærer dog allerede nu frugt. Unge Erritsøspillere med enten landsholdserfaring eller landsholdspotentiale trådte virkelig i karakter. 20-årige Vladimir Nedbailo spillede en uvant plads som hooker i klyngen. Alligevel præsterede han igen på højeste niveau. Det samme gjorde Erritsøs to andre landsholdsspillere, Christoffer Ki Winstrøm på 21 og Jeppe Maagaard Holm på 23. De to unge flankers, Tobias Mulvad og Tahi Fu, begge midt i tyverne, var også ekstremt værdifulde fremad banen og bagude. Endelig var den 25-årige wing Casper Bruus Aerts igen en defensiv stærk mand, som tacklede effektivt hele kampen igennem.

Jeppe M. Holm udtalte:

”Det var den bedste kamp, vi har spillet, i den tid, jeg har været her i klubben.”

For to år siden skiftede Jeppe M. Holm til Erritsø GIF fra netop RK Speed. Han har siden da været en hovedkraft i opbygningen af det nye, unge førstehold i Erritsø.

Den ene af Erritsøs tre landsholdsspillere, Jeppe M. Holm, med sort hjelm, kæmper om en indkastbold med RK Speeds Malte Madsen (rød hjelm).
Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Holdets nye holdkaptajn, den 24-årige flyhalf Thor Steendahl, har denne vurdering:

”Vi spillede næsten lige op imod et hold, som vi sidste år tabte til med 20 til 25 point. Vi starter godt og holder en høj intensitet. Så går vi ned på intensitet i det sidste kvarter, hvor de få lov at dominere. Det er fand’me ærgerligt, vi taber. Men en rigtig god start på sæsonen. Det var en kæmpe fornøjelse at spille sammen med gutterne i dag. Jeg håber, vi kan tage samme indstilling med til den næste kamp ude mod Frederiksberg.”

Et defensivt bonuspoint blev Erritsø GIF’s resultatmæssige udbytte af sæsondebuten. Holdets næste opgave bliver 1. divisionskampen ude mod titelaspiranterne fra Frederiksberg RK. Den kamp spilles lørdag den 21. april.

Frederiksberg fører efter første runde 1. division med maksimum 5 points, Speed ligger nummer to med 4 points, imens Erritsø indtager tredjepladsen med 1 point. Mestrene Aarhus er RK er fortsat uden point, imens CSR/Nanok og Aalborg RK først kommer i kamp senere på måneden.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Alle fotos: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Erritsø GIF sæsondebuterer hjemme

Pressemeddelelse, udsendt fredag den 6. april 2018

RUGBY. Lørdag den 7. april tager Erritsø GIF hjemme imod københavnske RK Speed. Det sker i sæsonens første turneringskamp i landets øverste rugbyliga, 1. division.

Efter at flere ældre og erfarne Erritsøspillere satte rugbystøvlerne på hylden efter sidste sæson, er det et yngre og mere energisk hjemmehold, der nu skal i ilden.

I startopstillingen har Erritsø eksempelvis de tre unge landsholdsspillere Vladimir Nedbailo på 20, Christoffer Ki Winstrøm på 21, samt Jeppe Maagaard Holm på 24 år. Den 24-årige vejlenser Andreas de Neergaard Budsted forventes desuden at debutere for Erritsø. Det samme gør sydafrikanske Sabelo Dube, der med sine 21 år også trækker hjemmeholdets gennemsnitsalder ned.

Flere andre Erritsøspillere er i tyverne, fx den nye holdkaptajn Thor Steendahl. Han forudser et meget lige opgør imod sidste sæsons bronzevindere fra RK Speed. Erritsø sluttede sidste sæson lige efter københavnerne og har ambitioner om at slutte blandt medaljetagerne i 1. division, der tæller i alt seks hold.

Erritsø GIFs Tobias K. Mulvad, med bolden, bryder igennem tacklinger fra tre modstandere fra RK Speed. Fra de to klubbers seneste møde, der foregik i Erritsø den 4. november 2017. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Senioransvarlig og næstformand i Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, har denne vurdering før kampen:

”Vores spillere har trænet hele vinteren og set frem til det her. Vores træningskamp imod de danske mestre fra Aarhus RK for tre uger siden gik godt. Det blev et begrænset nederlag på 2 scoringer imod deres 4. Desuden kæmpede gutterne forbilledligt. Vores sæsondebut imod Speed bliver et opgør imellem sidste sæsons nummer 3 og 4 i dansk rugby. Det bliver et brag af en kamp.”

1. divisionsopgøret Erritsø GIF – RK Speed spilles på den normale hjemmebane på Krogsagervej ved Erritsø Idrætscenter, og foregår lørdag den 7. april, med opspark kl. 14.00.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk

Kampprogram for 1. division i 2018: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2018-m/calendar/216

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Læs også om Dansk Rugby Unions optakt til den nye sæson: http://www.rugby.dk/nyheder/turnering/91112537-saesonstart-2018

Træningskamp mod mestrene

De seks-dobbelte og regerende danske mestre fra Aarhus RK var Erritsø GIFs modstander i årets første træningskamp for førsteholdet.

Kampen foregik lørdag den 17. marts, efter et god fællestræning for begge hold under ledelse af ARK’s cheftræner Chris Adby og vores egen Michael Klæsøe.

På en knaldhård og frossen træningsbane ved Erritsø Idrætscenter fik spillerne passet, tacklet og spillet en god gang rugby under meget vanskelige vejrforhold. Ud over kulden kæmpede begge holds spillere med at kontrollere bolden i den stride blæst.

Træningskampen blev en lige affære, hvor gæsterne fra Smilets By dog var stærkest. Udesejren på 10 – 20, efter 0 – 10 ved halvleg, var fuldt fortjent. Alle EGIFs points blev scoret af klyngehalf George Melgaard på to forsøg, det sidste efter et flot lob og en pasning fra vores nye holdkaptajn Thor Steendahl. Han spillede en klog kamp. Det samme gjorde forward Tobias Mulvad og venstre wing Jens Vissing.

Vores 24-årige debutant Andreas de Neergaard Budsted, der lærte rugby som udvekslingsstudent i New Zealand, have desuden en god debut, ligesom højre wing Casper Bruus Aerts tacklede frygtløst. Forwarden Vladimir Frolov var desuden meget iøjnefaldende, offensivt som defensivt. Indercenter Hans Erik Severinsen blev indskiftet i slutningen af første halvleg og var en solid forstærkning.

Mike Hawkins, årets dommer 2017, og Dennis Graversen, sørgede sammen for, at sol, vind – og frosttemperaturer – blev ligeligt fordelt under træningskampen. Stor tak til dem begge. Alt i alt en god optakt for førsteholdet inden sæsonstarten lørdag den 7. april, hvor vi på hjemmebane har sæsondebut i 1. division, landets øverste liga, mod RK Speed.

Fotos: Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Flere landsholdsspillere fra Erritsø GIF

Erritsø GIF fortsætter med at udvikle og levere unge spillere til Danmarks rugbylandshold.

Ud over forwarden Jeppe Maagaard Holm, der er 24 år, har nu også vores 21-årige klyngehalf Christopher ”Kiwi” Winstrøm og 25-årige trekvart-back George Melgaard været udtaget fællestræning på Sevens-landsholdet. Det skete i både januar og februar.

I Danmark spilles rugby med enten 7 eller 15 spillere på hvert hold, og vi har landshold for begge typer af rugby. Ud over Sevens-landsholdet har både Jeppe og Kiwi været udtaget til seneste samling for 15-mands landsholdet.

Seneste træningssamling for Danmarks Sevens-landshold var i weekenden 17.-18. marts i Odense. Og her fra Jeppe og Kiwi med igen.

Truppen til Danmarks Sevens-landshold under den seneste samling, som foregik i Odense. Erritsø GIFs Jeppe Maagaard Holm ses stående som nummer tre fra højre, imens Christopher Ki Winstrøm ses knælende som nummer tre fra højre. Foto: Dansk Rugby Union.

Virkelig flot af vores unge talenter, som derved bidrager med stadig bedre rugby, hver gang de spiller i Erritsøtrøjen.

TILLYKKE til Jan ‘Bubsi’ Nielsen – årets træner!

Fredericia Avisen har den 7. februar 2018 kåret Årets Træner. Det skete ved den årlige Idrætsfest afholdt et stopfyldt Fredericia Idrætscenter.

Læs her avisens artikel om Jan ‘Bubsi’ Nielsen – Årets Træner 2017. TILLYKKE med den fuldt fortjente kåring, Bubsi. I Erritsø GIF Rugby er vi superstolte på dine vegne.

af Patrick Viborg Andersen – 7. februar 2018

Jan “Bubsi” Nielsen: Min drivkraft har været kærligheden til sporten.

I sidste sæson klarede Erritsø GIF Rugby sig overraskende godt, og blev en del af Super 4. Det var ikke, hvad spillende træner Jan Nielsen havde spået på forhånd.

“Det var selvfølgelig lidt af en stor oplevelse, da vi ikke lige var en af de hold, som man regnede med ville komme med inden sæsonen startede,”

indleder Jan Nielsen til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“Det bedste var at se den udvikling holdet gennemgik gennem efteråret. Fra i de første kampe at blive kørt helt over, for til sidst at spille lige op med de andre hold, og så var vi fem minutter fra at slå de danske mestre fra Århus på udebane. Så den helt enorme store udvikling på bare et halvt år, var nok det bedste.”

På Erritsø-holdet er der stor aldersforskel. Flere spillere i truppen er under 25 år, mens en håndfuld er over 40 år.

“Den store aldersforskel på nogen af spillerne på holdet har været en klar fordel især for de unge. Når ting spidser til i kampene, har de haft nogen med meget stor erfaring at læne sig op af. Det har været en stor hjælp for mig at have de gamle gutter med, og de har også været en forlænget arm både til træning og i kampene. Jeg synes, at det har været med til at skabe en helt speciel ånd på holdet, hvilket har været en stor fornøjelse at være en del af,”

udtaler Jan Nielsen og kommer ind på det at være nomineret:

“Det er selvfølgelig en stor anerkendelse at få, og noget jeg er stolt over, men jeg har aldrig tænkt i priser eller hæder. Min drivkraft har været kærligheden til sporten og udbredelsen af den her i Fredericia,”

lyder ordene fra Jan “Bubsi” Nielsen.

Jan ‘Bubsi’ Nielsen med bolden. Fra Erritsø GIFs hjemmekamp mod Aalborg RK Lynet, den 24. juni 2017. Det var den afgørende kamp i grundspillet, som Erritsø GIF vandt 32 – 17. Foto: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Foruden Jan Nielsen er Nicolai Lyngaa fra FHK og Lasse Svane Weimar fra Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub nomineret til årets træner / instruktør, der kåres af Fredericia AVISEN.

Erritsø-holdkaptajn på årets hold 2017

Pressemeddelelse, udsendt 21. december 2017

RUGBY. Erritsø GIFs Jeppe Maagaard Holm er udtaget til årets hold 2017.

Ved årsskiftet er det tradition i dansk rugby, at cheftrænerne for alle landets 1. divisionsklubber sætter årets hold. I år har én Erritsøspiller opnået den store ære, at komme blandt de få udvalgte. Ikke overraskende er det holdets hidtidige anfører, den 23-årige landsholdsspiller Jeppe Maagaard Holm.

– Jeg er stolt og beæret. Det er et dejligt skulderklap at få, siger han.

Jeppe M. Holm, der fik sin rugbyopdragelse i RK Speed på Amager, har de seneste to sæsoner spillet for Erritsø GIF. På rekordtid har han sat sit store positive præg på holdet. En stærk ledertype, som går forrest og opildner sine medspillere til at yde deres allerbedste. Det har båret frugt. Således er Jeppe M. Holm, sin unge alder til trods, allerede noteret for tolv landskampe, den seneste ude mod Norge i oktober, hvor Danmark vandt 24 – 12.

Normalt spiller Jeppe Holm andenrække-forward, en position han også spiller på landsholdet. Dog blev han i flere af Erritsø GIFs kampe i efteråret anvendt som trekvartback, hvilket fungerede glimrende.

Erritsø GIF sluttede den forgangne sæson på fjerdepladsen i landets øverste liga og spillede sig desuden i pokalsemifinalen. Her skal det lokale rugbyhold den 31. marts 2018 møde Jeppe Holms barndomsklub RK Speed, der er forsvarende pokalmestre.     

– Det bliver en utrolig spændende kamp. Og så er jeg sikker på, at flere af de dygtige unge spillere i Erritsø vil dukke op de næste par år, tilføjer Jeppe Holm.

Jeppe M. Holm, Erritsø GIFs holdkaptajn og fast mand på landsholdet, forsøger et nyt gennembrud. Fra holdets udekamp mod RK Speed den 30. september 2017. Foto: Natasja Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, næstformand. Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk

Besøg på vores facebookside https://www.facebook.com/groups/10789897740/?ref=bookmarks

Læs mere om rugby www.rugby.dk, som er Dansk Rugby Unions hjemmeside.

Listen over de femten rugbyspillere på årets hold 2017. Foto: Dansk Rugby Union.

Årets spiller ser frem til pokalsemifinale

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 26. november 2017

RUGBY. I Erritsø GIF Rugby er det tradition, at førsteholdstruppen ved sæsonens udgang kårer årets bedste seniorspiller i klubben. Siden rugby kom på programmet i Erritsø i 1984, er det blevet til mange kåringer.

Ved afstemningen blandt seniorspillerne i weekenden var det en 24-årig holdkammerat, der høstede klart flest stemmer og fortjent blev kåret. For i 2017 har forwarden og flankeren Tobias Kragelund Mulvad udviklet sit rugbyspil kolossalt. Til stor gavn for sin klub og sig selv. Udover at have skærpet sine defensive færdigheder har Mulvad i sæsonen også bevist sit værd som en bærende kraft i det offensive. Det sås senest i kvartfinalen i pokalen midt i november, hvor Mulvad gik forrest, da Aalborg RK blev besejret med hele 45 – 5. Den unge forward scorede desuden selv 5 points på et forsøg, og var derved i centrum for sit holds videre vej til pokalsemifinalen, som først spilles til foråret. Modstanderen i semifinalen bliver de forsvarende pokalmestre RK Speed fra København. Mulvad sluttede i øvrigt sæsonen 2017 som en flot nummer fire på Erritsø GIFs topscorerliste, med i alt 20 points for fire forsøg.

Den nykårede årets spiller i Erritsø, Tobias Mulvad, siger selv:

”Det bliver en sjov kamp mod Speed. De har en god holdånd i forhold til sporten. I vores seneste to opgør har vi desuden spillet rimelig tæt op med dem. Jeg glæder mig i hvert fald og håber, vi får startet godt op med de planlagte træningskampe i marts.”

Forwarden Tobias K. Mulvad er kåret til årets seniorspiller 2017 i Erritsø GIF Rugby. Her bryder han igennem tacklinger fra tre modstandere fra RK Speed. Fotoet er fra de to klubbers seneste møde, 4. november 2017 i Erritsø. I slutningen marts 2018 mødes de igen – i pokalsemifinalen. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Resultater fra de fire spillede pokal-kvartfinaler: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/pokalturnering-2017-2018/calendar/196

Oversigt over de kommende semifinaler: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/pokalturnering-2017-2018/calendar/215

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, presseansvarlig, Mobil 61273891, paulerikjensen@hotmail.dk.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

 

Tre lokale rugbylegender takker af

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 20. november 2017

RUGBY: Der var ikke kun sejrsdans og jubelbrøl i omklædningsrummet hos Erritsø GIF Rugby, da de lørdag den 11. november havde spillet, og vundet, sæsonens sidste kamp, mod Aalborg RK.

Der var også vemodige miner, taknemmelighed og nostalgi. For da kampen var fløjtet af, betød det samtidig, at tre af Erritsø GIF Rugbys helt store klubmænd og bærende kræfter satte seniorstøvlerne på hylden.

Spillende træner Jan ’Bubsi’ Nielsen, førsterækken Michael Klæsøe og andenrækken Michael Axø har nemlig alle tre besluttet at indstille deres aktive seniorkarriere, efter hjemmesejren i pokalkvartfinalen mod Aalborg, som var deres sidste kamp på eliteplan.

– En vemodig, men rigtig beslutning, fortæller Jan ’Bubsi’ Nielsen om valget.

– Jeg har elsket at spille rugby hele mit liv, men nu er det tid at stoppe. Min krop kan ikke holde til det længere, fortsætter han.

Afsked med enorm erfaring

Og der er ikke noget at sige til, at Jan ’Bubsi’ Nielsen, Michael Klæsøe og Michael Axø alle tre har kroppe, der måske værker en smule.

Jan ’Bubsi’ Nielsen satte nemlig for første gang sine ben på en rugbybane hos Erritsø GIF i 1984, da han var blot 11 år gammel. Michael Axø startede to år efter, imens Michael Klæsøe spillede sine ungdomsår i Erritsø GIF, før han flyttede over Lillebælt til Lindø RSC og senere til udlandet. Som spillende rugbytræner vendte han for fem år siden hjem til Erritsø.

Samlet set er de tre erfarne rugbyspillere trukket i Erritsø-trøjen i over 1100 seniorkampe. Michael Axø har spillet 469 kampe for førsteholdet. Jan ’Bubsi’ Nielsen nåede hele 484, som er klubrekord, imens Michael Klæsøe har repræsenteret Erritsø i over 150 førsteholdskampe.

– Det bliver nok svært at stoppe helt efter så mange år, men jeg følte, at det var nu, fortæller Michael Axø om karrierestoppet.

– Nye spillere er klar i kulissen, og det bliver spændende at se, hvor meget jeg savner sporten, når foråret kommer. Klubben slipper ikke for mig, fortsætter han med et velkendt, lunt smil.

Tre lokale rugbylegender stopper. Fra venstre: Jan ’Bubsi’ Nielsen, Michael Klæsøe og Michael Axø. Til sammen over 1100 kampe for Erritsø GIFs førstehold. Desuden en række A-landsholdskampe for Danmark. Foto: Ole Bang / Erritsø GIF Rugby.

Med de tre spilleres karrierestop forsvinder en masse erfaring fra seniorholdet. Heldigvis har alle tre været fantastisk gode til at lære fra sig, dele ud af rugbyånd og gå forrest på banen.

Som spillende træner har Jan ’Bubsi’ Nielsen sat et enormt positivt præg på den efterhånden store andel unge seniorspillere i Erritsø. Michael Axø og Michael Klæsøe har derudover altid vist, hvad rugbyånden indebærer: Hårde nysere på banen, og samtidig fantastiske kammerater og respekterede modstandere uden for banen.

Klubben takker de tre spillere for deres enorme, nærmest ubeskrivelige betydning igennem alle årene for Erritsø GIF Rugby. De vil blive savnet på banen, men klubben ser frem til at se dem på sidelinjen, når de nyder deres velfortjente rugby-otium. Endelig har de selv nævnt, at de enten vil koncentrere sig om udvikling af nye ungdomsspillere eller kaste deres energi ind i mere oldboysrugby i Erritsø.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, presseansvarlig, Mobil 61273891, paulerikjensen@hotmail.dk.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts