RUGBY er temaet i nyt nummer af EGIF-bladet SPORT

Vores seje U14-drenge, der vandt DM-guld i september, er på forsiden af nyeste nummer af EGIF-bladet sport.

Læs også om:

Førsteholdet i toppen af 2. div. vest

Topscorerlisten

Tre EGIF’er til landsholdstræning

Pris og hæder til Ole Bang

Mere lokal synlighed for vores ungdoms-rugby

Hent et trykt eksemplar i vores klubhus.

Eller læs bladet online her https://www.egif.dk/bladetsport/2021/2021-09.pdf

Erritsø Rugby i ny hjemmesejr

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 18. oktober 2021

RUGBY. Søndag den 17. oktober 2021 spillede det lokale rugbyhold sæsonens næstsidste hjemmekamp i 2. division vest. Gæsterne var bundholdet Odder RK, som har tabt alle kampe i sæsonen. I årets første møde imellem de to hold, tilbage i juni, vandt Erritsø GIF på udebane sæsonens største sejr. Derfor var favoritværdigheden i søndags så afgjort Erritsøs, og der blev aldrig tvivl om udfaldet på rugbystadion på Snaremosevej.

Efter syv minutter bragte Erritsø sig foran 7 – 0 og efter et lille kvarter stod det 14 – 0. Med tålmodigt spil i de faste situationer og hurtige pasninger blev Odders forsvar strukket til det yderste.

På hjemmeholdets højre wing startede Chano Jensen for første gang inde. Han spillede flot kamp, hans kun tredje, siden han i sommers startede med rugby. I første halvlegs slutminutter var Chano Jensen sågar tæt på at lave sin første scoring, men Odders fullback fik ham tacklet ud over sidelinjen i sidste øjeblik.

Også propforward Nikolaj ’Brumbas’ Lykkegaard spillede op til sit bedste og vandt mange meter. Der var comeback til andenrækken Rune Rytter Larsen. Hans indsats i klyngen var mærkbar igennem hele kampen. Indercenter Jean Houllier boltrede sig kampen igennem og kronede sin indsats med hele fire scoringer. To i hver halvleg.

Indercenter Theis Arvad Meier, som spillede sin kun anden kamp i sæsonen, scorede to gange, imens flyhalf Thor Steendahl stod for en enkelt scoring før pausen. Indskiftede højre wing Andreas Raun løb sig til en flot scoring midt i anden halvleg, hans anden scoring i sæsonen.

Fullback Jens Vissing, som for første gang var Erritsøs holdkaptajn, spillede en ny stor kamp. I alt konverterede hans 6 af vores i alt 8 scoringer og satte derved 12 points ind på målstavlen.

Erritsø GIF – Odder RK: 52 – 7 (31 – 0). Points for Erritsø: Jean Houllier 20. Jens Vissing 12. Theis Arvad Meier 10. Thor Steendahl og Andreas Raun hver 5.

I skrivende stund mangler Erritsø kun én turneringskamp. Hjemme mod Aarhus RK. Den kamp spilles nu på lørdag den 23. oktober.

Kampen om samlet sejr i divisionen er nu udelukkende et anliggende mellem Aalborg-Holstebro og Erritsø. Nordjyderne fører med kun 1 point og skal i deres sæsonafslutning 30. oktober møde Odder på udebane.

Stillingen i 2. division vest:

Plads  Hold                               Score               Kampe     Points
1. Aalborg RK – Holstebro RK  305 – 101             7            28
2. Erritsø GIF                            308 – 107             7            27
3. Aarhus RK II                         184 – 168             6            16
4. RC Odense                          176 – 304             7             10
5. Odder RK                               79 – 372             7              2


Erritsøs Magnus Cooper, i rød trøje, vinder et indkast. Foto: Paul Erik Jensen. Privatfoto.

Tolv 5. eller 6. klasser i Fredericia og omegn undervist i rugby

Fredericia Kommune og Fredericia Idrætsråd har modtaget 3 mio. kroner i projektstøtte fra Novo Nordisk Fonden. Beløbet er øremærket en indsats, der skal motivere Fredericias 11 – 12-årige til at dyrke mere idræt. Projektet løber til og med 2022.

Støtten fra Novo Nordisk Fonden gjorde det muligt for Fredericia Kommune at indbyde idrætsforeninger overalt i kommunen til et samarbejde. Det giver en række lokale idrætsklubber mulighed for at præsentere hver deres idræt for elever på 5. og 6. årgange i Fredericia. For derigennem hverve nye medlemmer. Projektet kaldes ”Let’s Go” og omhandler to indsatser:

Idrætsfestival

Den første indsats omfattede en idrætsfestival. Tidligere i denne måned blev unge fra skolernes 5. og 6. årgange således præsenteret for en række forskellige idrætsgrene, som de normalt ikke møder.

Fra Erritsø GIF Rugbys side deltog vi i fire idrætsdage. Det skete med undervisningsforløb á 1-times varighed. I løbet af de fire idrætsdage deltog elever fra hele tolv lokale 5. eller 6. klasser for at blive undervist i rugby. De tre første idrætsdage blev ledet af vores førsteholdsspiller Jonathan Bach Iversen. På den sidste idrætsdag blev han afløst af en anden førsteholdsspiller, Chano Jensen.

Jonathan, der er tyve år gammel, udtaler: ”Jeg underviste ni hold elever. Der var klar mærkbar forskel på om lærerne var med eller ej. Eleverne var meget bedre at have med at gøre, hvis lærerne også deltog.”

Chano, nitten år, tilføjer: ”Det gik fint. Jeg underviste to hold på ca. 20 elever og et hold på 11 – 12 drenge og piger.”

Bland Selv Idræt

Den anden indsats omfatter et idrætspas til det såkaldte ”Bland Selv Idræt”. Dette idrætspas giver alle elever på 5. årgang gratis adgang til tre forløb ude i klubberne. I ”Bland Selv Idræt” kan den unge selv vælge imellem de aktiviteter, som der er med i tilbuddet, fx rugby.

Der sammensættes seks ugers forløb af tre omgange i løbet af henholdsvis 2021 og 2022. Det betyder, at vi i løbet af hele perioden samlet tilbyder 6 forløb á 6 ugers varighed til eleverne.Projektet følges tæt af Idrættens Analyseinstitut, som skal evaluere og monitorere projektets resultater. Projektet har fokus på at opbygge fællesskaber og idrætsaktiviteter, der gør det sjovt og motiverende at tage del i bevægelsesfællesskabet, hvilket Idrættens Analyseinstitut blandt andet vil måle og analysere på.

Alle Fredericias skoler er en vigtig del af projektet, særligt i samarbejdet omkring de unge, for hvem foreningslivet ikke er et naturligt valg. Projektet er berammet en 2-årig periode, som løber frem til august 2022. Projektet er blevet til i samarbejde mellem Fredericia Idrætsråd, Børn og Unge samt Fredericia Kommunes udvalg for Kultur & Idræt.

Flere børn og unge skal dyrke vores sport

Vores ungdomsansvarlige og næstformand, Jan ’Bubsi’ Nielsen, er vores tovholder på projektet. Bubsi og vores ungdomstrænere glæder sig til, at tage imod de unge lokale skoleelever, som tilvælger rugby i ”Bland Selv Idræt” ordningen.

Træningstiderne bliver hver tirsdag og torsdag kl. 17 – 18.30 og bliver derved sammenfaldende med vores ungdoms spilleres normale træningstider. Torsdag den 26. oktober træner skoleeleverne med for første gang.

Da vi fra bestyrelsens side i vinteren 2019/2020 blev kontaktet af idrætskonsulent i Fredericia Kommune, Kristoffer L. Riddersholm, var vi straks lydhøre overfor idéen. Det skyldes også, at vi i forvejen deltager i et forløb med Dansk Rugby Union; et forløb der sigter mod at få flere lokale børn og unge i Erritsø, Fredericia og omegn til at vælge rugby.

Vi glæder os til at berette mere om dette senere i forløbet.

De bedste hilsner,
Pertti, formand

Fotos: Kristoffer L. Riddersholm og Pertti Frandsen

Erritsø Rugby sejrede og indtager førstepladsen

Pressemeddelelse, søndag den 19. september 2021

RUGBY. Det lokale rugbyhold fra Erritsø GIF fortsætter fremmarchen og satte i lørdags en ny sejr ind på kontoen. 52 – 33 sejren over RC Odense, efter 26 – 12 ved pausen, betyder, at Erritsø GIF er nyt tophold i 2. division vest. Trods den klare sejrsmargin blev opgøret mere jævnbyrdigt end cifrene antyder. De to hold skiftedes til at dominere i en medrivende rugbykamp, hvor Erritsø startede og sluttede bedst.

Således var der blot spillet 74 sekunder, før Erritsøs 18-årige klyngehalf, Hans Nylander Kristensen, afsluttede kampens første angreb ved at kaste sig ind i fynboernes scoringsfelt og trykke den ovale bold i græsset til føring 5 – 0. Knap to minutter senere gjorde venstre wing Alec Pedersen sin unge holdkammerat kunsten efter på kampens andet angreb og øgede Erritsøs føring. Fullback Jens Vissing sparkede yderlige to points hjem til tidlig 14 – 0 føring.

RC Odense var naturligvis rystede over værternes chokstart, imens Erritsø sprudlede med opfindsomt og til tider elegant angrebsspil. Samtidig blev fynboernes tilløb til angreb lukket effektivt ned med kontante tacklinger. Da kampen var en halv time gammel, havde både højre wing Francisco Nieto Coto og prop forward Jóhann Sigurðarson øget Erritsøs føring til 26 – 0. Men i stedet for at panikke, fik RC Odense greb om eget spil. På to velgennemførte angreb i første halvlegs sidste ti minutter, fik fynboerne fortjent reduceret til 26 – 12.

Erritsøs cheftræner Dennis Graversen brugte øjensynligt pausen fornuftigt. I hvert fald var værterne hurtigt ude af starthullerne, da dommer David Horner fløjtede 2. halvleg i gang. På anden halvlegs to første angreb øgede først andenrækken Jonathan Bach Iversen og dernæst Francisco Nieto Coto Erritsøs føring til 40 – 12. I begge tilfælde sparkede Jens Vissing konverteringerne over.

Men, nøjagtig som i første halvleg, gravede fynboerne dybt. RC Odense fik reduceret til 40 – 19, bedst som hjemmeholdet – og flertallet af tilskuerne – havde sat næsen op efter en Erritsø-opvisning. Begge hold satsede nu offensivt. Kvaliteten i tacklingerne faldt desuden betragteligt, hvilket gjorde anden halvleg til en fest for begge holds trekvartbacks. På et af disse angreb spillede Erritsø bolden bredt i højre side, hvor flyhalf Thor Steendahl var søgt helt ud til sidelinjen. Han modtog bolden og sidesteppede sig fri af tacklingerne og øgede til 47 – 19. Igen sparkede Jens Vissing over.

Midt i anden halvleg fik fynboerne tilkæmpet sig en række straffespark, hvilket slog Erritsøs rytme i stykker. På to af disse straffespark valgte RC Odense at spille bolden til deres rapfodede flyhalf, som først scorede og siden lagde op til en ny reducering. Dermed stod det pludselig 47 – 33. Gæsterne lugtede sensationen og lagde et massivt pres på hele Erritsøs forsvar. I flere situationer måtte Jens Vissing som sidste mand effektivt tackle fremadstormende fynboer, som var sluppet igennem.

Erritsø red stormen af og slog kontra. På kampens sidste angreb blev bolden passet helt ud i venstre side til Alec Pedersen, som spurtede fra Odenses forsvar og med sin anden og sit holds ottende scoring lige akkurat sørgede for, at Erritsø gik fra banen med et bonuspoint i tabellen. Bonuspoint tildeles, når et hold vinder med mindst tre scoringer af den type, hvor bolden lægges død i modstandernes scoringsfelt.

De to forwards Kenneth Holm og Nicolai ’Brumbas’ Lykkegaard var blandt Erritsøs bedste. De var kraftigt medvirkende til hjemmeholdets succes. Kampen viste desuden, at Erritsø har en del i defensiven at arbejde på, hvilket cheftræner Dennis Graversen også fokuserede på efter kampen. Spillernes moral og holdets evne til at slå til, når det gælder, kan han dog ikke klage over.

Sejren betyder, at Erritsø GIF er nyt tophold i 2. division vest med 22 points for 6 kampe. Aalborg-Holstebro rykkede ned på 2. pladsen og har 18 points for 5 kampe. Nordjyderne skal dermed slå Aarhus RK II på udebane og samtidig få bonuspoint, hvis de på lørdag skal tilbageerobre førstepladsen.

2. division vest. Erritsø GIF v RC Odense: 52 – 33 (26 – 12). Points for Erritsø: Jens Vissing 12, Alec Pedersen og Francisco Nieto Coto hver 10. Hans Nylander Kristensen, Jóhann Sigurðarson, Jonathan Bach Iversen og Thor Steendahl hver 5.


Erritsøs 18-årige klyngehalf, Hans Nylander Kristensen, åbner scoringen i hjemmesejren over RC Odense. Efter blot 74 sekunders spil.

Tilskuerne ved det nye rugby-stadion overværede en medrivende rugbykamp.

Fotos: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Tre Erritsø-spillere deltog i landsholdstræning

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 12. september 2021

RUGBY. Hele tre spillere fra Erritsø GIF trænede i den forløbne weekend i bruttotruppen til Danmarks rugbylandshold. Landsholdssamlingen, der foregik i Roskilde, gav stort udbytte til alle tre lokale rugbyspillere. Deres landsholdsdrømme kan senere i dette efterår ske at gå i opfyldelse.

Landstræner Christopher Adby havde i weekenden udtaget en bruttotrup på 40 spillere fra rugbyklubber i hele landet. Truppen skal skæres ned til 30 forud for efterårets to landskampe. Det sker med henblik på Danmarks kommende opgør i Rugby Europe Conference 2 North. Der skal Danmark spille hjemme mod Moldova og ude mod Norge.

De tre spillere i landsholdets bruttotrup, der til daglig kæmper for Erritsø GIFs førstehold i 2. division vest, er Thor Steendahl, Jonathan Bach Iversen og Theis Arvad Meier.

Thor Steendahl, 28 år, er den eneste af de tre Erritsøspillere, som tidligere har været udtaget til bruttotruppen. Debut i rødt og hvidt mangler den 28-årige trekvartback dog stadig. Han satser målrettet på, at dette efterår bliver hans entré på landsholdet. I de senere år har Thor Steendahl lagt endnu flere lag på sit spil. Han en fremtrædende spiller for Erritsø. På et hold i markant fremgang.Jonathan Bach Iversen spiller normalt andenrække i Erritsøs klynge. Klyngen er en samlet betegnelse for et rugbyholds otte forwards. Det er kun halvandet år siden, at den 20-årige forward startede med rugby. I den mellemliggende tid har Jonathan Bach tilkæmpet sig en fast plads i Erritsø GIFs startopstilling. At han allerede nu er muligt emne for landsholdet, vidner om hans store talent.


Modsat sine to holdkammerater har Theis Arvad Meier, også 20 år, allerede spillet rugby for Danmark. Det gjorde han, da han for to sæsoner siden spillede på Danmarks U19-landshold. Siden har Theis Arvad klaret overgangen fra ungdomsspiller til voksenrækkerne med bravur. I de to foregående sæsoner sluttede han således øverst på Erritsøs topscorerliste. Selv siger det unge Erritsø-talent:


”Det var en god træningssamling i weekenden. Udtagelsen giver mig noget mere at sigte efter. Det medvirker til at flytte mig mod et højere niveau, så jeg kan udvikle mig til en bedre rugbyspiller.”

Alle tre Erritsøspillere håber, at landstræneren indkalder dem til 30-mands truppen. Ventetiden bruges blandt andet på træning og forberedelse sammen med deres holdkammerater i Erritsø GIF. Det lokale rugbyhold skal hjemme møde RC Odense. Det sker nu på lørdag den 18. september.

Foto nr. 1: Thor Steendahl. Foto nr. 2: Jonathan Bach Iversen. Foto nr. 3: Theis Arvad Meier.

Foto nr. 1 og 2. Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby. Foto nr. 3: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

DM-guld til rugby-ungdom og klar sejr til førstehold

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 5. september 2021

RUGBY. Lørdag den 4. september 2021 blev en historisk dag i Erritsø GIF Rugby. For i lørdags vandt klubbens U-14 hold suverænt DM-guld. Samtidig nedkæmpede klubbens førstehold det hidtil ubesejrede tophold i 2. division vest, Aalborg / Holstebro. I tabellen ligger nordjyderne nu kun 1 point foran det lokale rugbyhold fra Erritsø GIF.

Årets Danmarksmesterskab i rugbyens ungdomsrækker blev afgjort i lørdags. Det foregik hos Rugbyklubben Speed på Amager. Drengene fra Erritsøs U14-hold vandt alle deres finalekampe. I den afgørende kamp besejrede de klart deres nærmeste rivaler til DM-titlen, Gentofte.

De stolte DM-guldvidere fra Erritsø GIFs U14-hold er: Noah Nordlund Kvist, Victor Brodersen, Simon Guldager, Benjamin Nebel Jensen, Lauge Jørgensen, Jens Peter Hansen, Oliver Holm Axelsen, Mateusz Rosborg Jørgensen, Oscar Wiborg, Silas Bielefeldt Paulsen, Carl Emil Nielsen og Victor Steinlien Smidt.

Ungdomsansvarlig og næstformand i Erritsø GIF Rugby, Jan ’Bubsi’ Nielsen, var efter sejren ovenud begejstret over U14-drengenes præstation:

”Det var en fantastisk dag. Hvis drengene bliver ved, går der ikke mange år, før vores førstehold er tilbage i toppen af dansk rugby.”

Overbevisende sejr til førsteholdet

Samtidig med, at guldstøvet i overført betydning dalede ned over klubbens ungdom ovre i Kastrup, kæmpede førsteholdet også. Det foregik på hjemmebane i et ægte topopgør i 2. division vest mod Aalborg / Holstebro, ligaens hidtil helt suveræne tophold.

Efter indledende 5 minutter, hvor begge mandskaber fik banket lidt ’sommerferierust’ af kroppene, fik de nordjyske gæster etableret et massivt pres mod Erritsøs mållinje. To gange inden for det første kvarter brændte det alvorligt på. Men efter tyve minutter vendte billedet. Ydercenter Thor Steendahl, der spillede sin kamp nummer 100 for Erritsø, afsluttede et flot angreb og brød igennem. Det var den første af hjemmeholdets fire scoringer i første halvleg. Mads Larsen, Jean Houllier og Jens Vissing stod for de øvrige Erritsø-points på tavlen, inden dommer Mike Hawkins fløjtede til pause.

Resten af kampen sad det lokale rugbyhold massivt på. Til tider var der tale om rugby i opvisningsstil, hvor Erritsøs kombinerede forsvars-og angrebskæde diskede op med kvikt pasningsspil og hurtige løb frem ad banen. Tilskuerne fik eksempler på, hvor elegant rugby kan spilles, når alt lykkes. Derudover blev der, fra begge holds side, tacklet igennem og kæmpet, så det gnistrede i sensommersolen over hjemmeholdets nye rugbystadion på Snaremosevej. Erritsøs klyngespillere tog nu alle de rigtige beslutninger og satte det ene gode angreb op efter det andet.

Et lille kvarter før tid reducerede nordjyderne på deres eneste gennemspillede angreb i kampen. En flot scoring i højre side af Erritsøs forsvar. Hjemmeholdet svarede igen med massivt pres, som to minutter før tid gav pote. Holdkaptajn Kenneth Nielsen afsluttede smart et angreb og scorede tæt under mål. Fullback Jens Vissing lukkede kampen med sit succesfulde spark nummer otte ud af otte mulige.

Cheftræner i Erritsø, Dennis Graversen, var efter sejren i topopgøret en tilfreds mand:

”Vi fulgte vores gameplan samtidig med, at vores unge spillere fik vist, at de hører hjemme i startopstillingen. For eksempel Jonathan Bach Iversen og Magnus Cooper blandt vores forwards. Desuden blev begge vores wings, Jean Houllier og Mads Larsen, efterfølgende kåret til Men of the Match. Det siger meget om vores angrebsstyrke.”

2. division vest. Erritsø GIF vs Aalborg/Holstebro: 52 – 7 (31- 0). Points for Erritsø: Jens Vissing 17. Jean Houllier 15. Mads Larsen 10. Thor Steendahl og Kenneth Nielsen hver 5.


Erritsø GIFs glade DM-guldvindere 2021 i U14-rækken. Foto: Preben Rasmussen / DRU


Fra topopgøret i 2. division vest Erritsø GIF vs Aalborg / Holstebro. Hjemmeholdets Thor Steendahl og Jens Vissing (med nr. 15 på ryggen) lukker af for et af nordjydernes angreb. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Stor rugby-lørdag i vente for Erritsø

Pressemeddelelse, udsendt fredag den 3. sept. 2021

RUGBY. Lørdag den 4. september er Erritsø GIF Rugby vært for den første hjemmekamp for voksne spilere i over et år. I et topopgør i 2. division vest kommer Aalborg/Holstebro kommer nemlig på besøg. Samtidig spiller Erritsøs talentfulde U14-hold den afgørende DM-runde om medaljefordelingen. Det foregår hos RK Speed i Kastrup, hvor landets rugbyungdom har sat hinanden stævne.

Ungdomsansvarlig og næstformand i Erritsø GIF Rugby, Jan ’Bubsi’ Nielsen, er optimist og siger:

”Vores U14-hold er en af kandidaterne til DM-titlen. Det ligner på forhånd et opgør imellem vores U14-hold og Gentofte, når guldmedaljerne skal uddeles.”

De unge talenters træner, Morten Jørgensen, er ligeledes optimist. Det skyldes især U14-holdets flotte rugbyspil i ungdomsstævnet på hjemmebane sidste lørdag.

Erritsøs U14-mandskab mødte sidste lørdag på hjemmebane blandt andre Gentofte. Lørdag eftermiddag bliver det en ny duel imellem de to klubber. Om DM-guldet. Foto: Erritsø GIF Rugby.

Topopgør hjemme i 2. division vest

Erritsøs førstehold i 2. division vest lægger samtidig bane til et ægte topopgør. Ligaens nummer 1, Aalborg/Holstebro, vil forsøge at gøre det svært for det lokale rugbymandskab at indhente nordjydernes 6 points forspring i tabellen. Erritsø ligger nummer 2. Kampen bliver for begge mandskaber den første i efterårssæsonen. Erritsøs cheftræner, Dennis Graversen, tror på sit hold og han tilføjer:

”Det bliver godt for gutterne igen at spille på eget græs. Foran eget publikum. Vi er blevet enige om, at kampen mod skal være en tak til alle medlemmer og frivillige i vores klub, som hen over året har knoklet for at skabe de flotte nye rammer for rugbysporten her i lokalområdet.”

Opgøret Erritsø GIF mod Aalborg / Holstebro spilles på det nye rugbystadion på Snaremosevej 67 og starter kl. 14.00.


Erritsøs veteran Michael Axø forsvarer Erritsøs boldbesiddelse mod Aalborg RK. Fra et tidligere møde imellem de to rugbyklubber. Foto: Erritsø GIF Rugby.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

NYT nummer af EGIF-bladet SPORT er på gaden

Selv om det ikke er vores sport, der ses på forsiden, er der masser af RUGBY inde i bladet.


Læs blandt andet om:

Årets Skulderklap 2020!Indvielse af vores nye baner og nye klubhus!Topscorerlisten for EGIF før starten af efterårssæsonen 2021!

Stillingen i 2. division vest før starten af efterårssæsonen 2021!

Førsteholdets kampprogram for efteråret 2021!
Kvinderugby genstartes!

Hent bladet i vores nye klubhus eller i Erritsø Idrætscenter. Eller download det herfra https://www.egif.dk/bladetsport/2021/2021-08.pdf

Masser af unge spillede rugby i Erritsø GIF

Pressemeddelelse udsendt søndag den 29. august 2021

RUGBY. Den lokale rugbyklub fra Erritsø GIF var i lørdags vært for et af landets største rugbystævner for børn og unge. Rugbyklubber fra Sjælland, Fyn og Jylland deltog i stævnet med hold i rækkerne U10, U12, U14 og U16.

De nye, flotte rugbybaner på Snaremosevej i Erritsø dannede i lørdags rammerne for landets rugbyungdom. Rugbyklubber fra Dragør, Speed fra Kastrup, Gentofte, Frederiksberg, Hundested, Odense, Århus, Aalborg og Erritsø kæmpede fra formiddag til sen eftermiddagen i spillet med den ovale bold og de H-formede mål. Det blev en spændende og fornøjelig eftermiddag for rugbyfolket.

Næstformand og ungdomsansvarlig i Erritsø GIF Rugby, Jan ’Bubsi’ Nielsen var tilfreds og udtaler:

”Af tilbagemeldingerne at bedømme var det et vellykket rugbystævne. Vi så mange rigtig gode kampe i alle aldersklasser. Vores eget U14-hold er en af kandidaterne til DM-titlen, som afgøres i næste weekend i Kastrup. Det ligner på forhånd et opgør imellem vores U14-hold og Gentofte. Også i U12-rækken så vi flotte opgør, hvor Gentofte slog Dragør i finalen. Efter et tæt opgør.”

Fra U10-opgøret Frederiksberg RK v Gentofte. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

En række frivillige og forældre fra Erritsø GIF Rugby havde lagt store kræfter i forberedelsen og gennemførelsen, blandt andet med hjemmebagt kage, som blev sponseret til værtsklubben. Endelig blev der langet mange grillpølser med brød og sodavand over disken ved boden, som var opsat på træterrassen foran klubhuset.

”Som lokal rugbyklub fik vi bekræftet, at vores nye rammer, som vi indviede tidligere på måneden, kan bære den store volumen af spillere, ledere, forældre og frivillige på en dag som i lørdags”,

slutter næstformanden. Han og alle øvrige i rugbyklubben ser frem til afgørelsen af DM for landets børn og unge rugbyspillere. Det foregår nu på lørdag hos RK Speed i Kastrup.

Kort videoklip fra lørdagens opgør Erritsø v Gentofte i U16-rækken kan ses her:

Erritsø GIF i røde trøjer møder Gentofte Rugbyklub i U16-rækken. En Gentofte-spiller har netop tacklet en boldbærende spiller fra værtsklubben. Fra lørdagens rugbystævne i Erritsø for børn og unge fra hele landet. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Udsigt fra nord mod syd. U-10 banen. Fra lørdagens rugbystævne for børn og unge fra hele landet. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, formand.

Mobil +45 6139 3065, formand@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts