Heroisk rugbyfight på varm jubilæumsdag

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 2. september 2019

1. division: Erritsø GIF vs. DTU Exiles: 3 – 20 (3 – 10). Spillet lørdag den 31. august 2019.

Points for Erritsø GIF: Theis Arvad Meier 3 (på et straffespark).

RUGBY. Det blev ikke til hjemmesejr for Erritsø GIF, da den lokale rugbyklub i lørdags fejrede klubbens 35-års jubilæum. Dertil var det gæstende mandskab fra DTU Exiles for stærke. Helt fortjent kunne universitetsholdet fra Lyngby hente sæsonens fjerde sejr, imens Erritsø stadig har sine første ligapoints til gode i år. Men indstillingen blandt Erritsø GIFs rugbyspillere kan der ikke pilles ved. Kampen var i øvrigt både velspillet og intens, så de godt 100 tilskuere i det flotte og varme sensommervejr fik sig en god oplevelse og samtidig en flot start på jubilæumsdagen i Erritsø.

Få minutter inde i kampen bragte gæsterne sig foran 0 – 3. Det skete på et straffespark. Erritsø formåede dog hurtigt at svare igen. Det 18-årige talent Theis Arvad Meier udlignede for Erritsø, også på et straffespark.

Kampen var meget intens, hvor Erritsøspillerne måtte yde deres allerbedste, især i tacklingerne. Hjemmeholdets indkast fungerede derimod ikke, hvilket fik cheftræner Dennis Graversen til at justere Erritsøs taktik. DTU Exiles formåede med klogt spil at presse Erritsø i store dele af første halvleg. Godt fem minutter inden pausen fik udeholdet så lavet det gennembrud, der bragte dem foran 3 – 10. Det skete efter et særdeles flot angreb med mange korte pasninger. I halvlegens overtid havde gæsterne endog chancen for yderligere points, men Exiles’ faste sparker brændte et straffespark tæt under mål.

Hos hjemmeholdet spillede franske Gilles Boué sin afskedskamp. Efter næsten tre år i Erritsø-trøjen flytter han i næste måned til Holland. I dagens anledning var franskmanden derfor udnævnt til holdkaptajn, for første gang siden han kom til klubben. Gilles Boué spillede en ny stor kamp og vil blive savnet i Erritsø, på og uden for banen.

Allerede i første minut af anden halvleg måtte Erritsø erkende, at Exiles var en tand skarpere på dagen. Da hjemmeholdet spillede bolden bredt på tværs af banen, løb en Exiles-spiller lynhurtig frem og opsnappede bolden midt i luften. Dernæst løb han trekvart banelængde uden at blive indhentet, selvom hjemmeholdets unge, stærke Mads Larsen var meget tæt på. Bagud 3 – 17 skulle Erritsø nu grave dybt for at komme tilbage i kampen.

Cheftræner Graversen fik sine spillere til at tro på opgaven. Det var dog først i kampens sidste 20 minutter, at Erritsø truede gæsternes føring. Men så blev det også hedt. Erritsø-forward Rune Rytter Larsen var således centimer fra at reducere for Erritsø. Men da Erritsøspilleren kastede sig over Exiles’ mållinje med bolden i favnen, lykkedes det i sidste øjeblik en Exiles-spiller at få presset end hånd under bolden. Helt korrekt tilkendte kampens dommer Diane Lintonbon ingen Erritsø-scoring i den situation. I stedet blev det Exiles, som på et nyt straffespark knap fem minutter før slutfløjt, satte punktum for scoringen til slutresultat 3 – 20.

Erritsø GIFs enlige pointscorer i kampen, Theis Arvad Meier, med hvid hjelm og med nr. 9 på ryggen, presser DTU Exiles’ klyngehalf. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 6127 3891, PaulerikJensen@hotmail.dk