Kvinder

RUGBY er en stærkt voksende holdidræt for kvinder over hele verden – og det er der en grund til!

Rugby er for alle, store som små, der kan lide at have det sjovt og bruge deres krop. Kort sagt: Der er plads til – og brug for – alle.

Desuden er rugby en holdsport, hvilket betyder sammenhold og socialt samvær på og udenfor banen. I øjeblikket er der kvindehold mange steder i Danmark. Enten på eget klubhold eller på fælles hold med kvinder fra andre rugbyklubber.

Dansk Rugby Union har en landsdækkende 7-a-side turnering, som kører hvert år. Desuden arrangeres træningskampe mod de nærmest liggende klubber, som har kvinderugby, fx Odense, Odder og Esbjerg.

Endelig arrangerer Dansk Rugby Union hvert år konference, hvor vi sætter retningen for alle klubber med kvinde-rugby i Danmark. Her lægges vægt på det sportslige, det organisatoriske og det sociale samvær.

Rugby har ry for at være en rå sport, men det er alt for enkelt at sige det sådan. Hos os starter alle nye medlemmer for eksempel med at spille touch-rugby, hvor tacklinger ikke er tilladt. Det fysiske spil kobles først på senere, når spilleren er klar til det. Derimod handler det rigtig meget om motion, fitness, sammenspil og sammenhold.

Er du kvinde og har lyst til at prøve at spille rugby i Erritsø – så kontakt venligst senioransvarlig Thor Lütje på senior@erritsoerugby.dk

Så er der scoret 5 points!