Mindeord om Erik Andersen 1936 – 2018

Kære medlem eller ven af Erritsø GIF Rugby

Som du måske har hørt, er tidligere formand for Dansk Rugby Union, Erik Andersen, sovet stille ind. Bisættelsen finder sted fra Godthåbskirken på Nyelandsvej 51A, 2000 Frederiksberg, tirsdag d. 18. december.

Det var med stor sorg, at vi i sidste uge modtog meddelelsen om Eriks død. Det er en næsten umulig opgave at beskrive Erik Andersens betydning for rugbysporten i Danmark. Erik og dansk rugby er uløseligt forbundet, og vi er ramt på sjælen ved hans død.

Erik var en kæmpe ildsjæl for vores sport – i og uden for vores lands grænser. Han spillede for Comet, som vores egen stifter, første holdkaptajn, og første formand Paul M. Kjærgaard også spillede for. Erik var desuden formand for Dansk Rugby Union fra 1969 til 1996. Alle vores spillere fra 1980’erne, og mange fra 1990’erne, mødte Erik og mærkede straks hans varme, energi og engagement, som virkelig smittede.

http://www.rugby.dk/nyheder/dru/91112611-erik-andersen-1936-2018

Birgit og Erik Andersen, ved Scandinavian Sevens 2016. Foto: Dansk Rugby Union.

I 1975 startede Erik Andersen Frederiksberg Rugbyklub, hvor sønnerne Thomas og Jan fik deres rugbyopdragelse. Vores varmeste tanker går til hustruen Birgit, Thomas, Jan og hele familien. Æret være Eriks minde.

Familien ønsker ikke blomster, men i stedet at der doneres beløb til dansk ungdomsrugby. Erritsø GIF Rugby deltager naturligvis i donationen. Samtidig tænker vi, at mange fra vores klub også ønsker at vise Erik en sidste ære.

Du kan derfor sende et beløb til mig via MobilPay: 61393065. Jeg sender dernæst det samlede beløbet videre til dansk ungdomsrugby, naturligvis med navnene på de personer, der har doneret. Sidste frist er ved årets udgang.

Beløbet bestemmer du selv, og beløbets størrelse vil ikke blive offentliggjort nogen steder.

Der bliver således en samlet donation fra Erritsø GIF Rugbys medlemmer og venner.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen, på bestyrelsens vegne

Allan Pertti Frandsen, næstformand og senioransvarlig.

VI KAN BRUGE JERES HJÆLP TIL FYRVÆRKERI SALG FRA MESSE C.

Sammen med EGIF Fodbold og KFUM Fodbold har vi fået en mulighed for at stille mandskab til rådighed ved Thansen fyrværkeri salg ved Messe C fra d. 15 dec. til d. 31 dec. og få betaling for det til klubkasserne.
 
Arbejdsopgaverne vil være at pakke og udlevere fyrværkeri samt betjening af kunder fra 2 kasser. Bestyrelsen i Erritsø Rugby Klub har takket ja til at deltage i opgaven. Klubben får en betaling på 120 kr. pr. time pr. hjælper som et sponsorat fra Thansen.
 
Ideen er så at det bliver delt 50/50 og du kan som hjælper bestemme hvilken holdkasse (U-hold, senior osv.) der skal have 60 kr./time til sociale aktiviteter. Det kan også være du f.eks. mener det skal gå til Oldboyslogen, eller bare til klubben.
Hvis man har nogle bedsteforældre der ønsker at hjælpe klubben, samt sit barnebarn er det også en mulighed evt. ved at tage nogle formiddagsvagter på samme vilkår som alle andre.
Aldersgrænse er 18 år for alle hjælpere, og du behøver ikke at være aktiv i klubben, vi kan alles hjælp.
 

Du vil blive honoreret med personlig rabat på dit eget køb som tak for hjælpen!

Du kan vælge vagter ud fra dette link, som løbende bliver opdateret:

http://www.egif-fodbold.dk/sport/fyrvaerkeri-vagter/

Send en mail til Jesper Wagner ud fra hvilken vagt/vagter man ønsker.

HUSK at skrive Rugby og hvilket hold du ønsker at støtte.

Mail: Jesper.s.wagner@gmail.com

 

Flere og flere Oldboys støtter Erritsø GIF Rugby

Siden opstarten af støtteforeningen ”Fratres Ovalibus” (”Ovale Brødre”) i foråret 2017 har det medført, at en række af vores gamle spillere fra 1980’erne, 90’erne og 00’erne er vendt tilbage til vores elskede rugbyklub. Ikke så meget for at spille rugby igen, men for at dyrke samværet, dele gamle rugbyminder og støtte deres gode, gamle klub: Erritsø GIF Rugby. Det er vi meget taknemlige for. For oldboys er uundværlige i videreførelsen af den unikke rugbykultur.

Logen og donationer til klubben

Til dato er 44 Erritsø Rugby Oldboys desuden blevet optaget i logen, som er et forum forbeholdt Erritsø GIF-oldboys med særlig udmærkelse. Flere gange årligt optages flere oldboys i logen, hvor man rettelig titulerer hinanden Brødre.

Et af formålene med logen er, at en del af det årlige overskud doneres til klubbens arbejde. Fokus er især på ungdommen og de udgifter, som klubben normalt ikke selv afholder. Siden foråret 2017 er det blevet til fire donationer på i alt DKK 5.800,-.

De seneste to donationer fra logen foregik i oktober og november, hvor vores talentfulde ungdom igen nød godt af støtten. Donationerne gik bl.a. til at dække rejseudgifter for ungdommens U/18-træner, Thomas Arvad Meier. Ud over at træne vores U/18-spillere, undervise efterskoleelever i bl.a. rugby, er Thomas også trofast medlem af vores loge. Donationen gik specifikt til en tur med U/18-spillerne, der for nylig rejste til Wales med deres træner for at spille rugby og overvære test matchen Wales vs. Sydafrika.

Årets logebroder

Den første lørdag i november foregik seneste træf for Erritsø GIF Rugby Oldboys. Det blev afviklet i og ved klubben. Hele 27 Erritsø Rugby Oldboys deltog dette i årets sidste træf. Det blev en ny festlig eftermiddag og aften. Efter en god, og ikke alt for lang rugbykamp, blev der skålet, skrålet og fortalt anekdoter fra dengang, rugby kom til Erritsø, og hvordan det sidenhen udviklede sig med tidligt ungdoms DM-guld, de første 7-mands stævner, Jysk-Fynsk-samlinger og -kampe, de første landsholdsspillere, senior-oprykning til landets øverste liga, samt et utal af mindeværdige rugbyture til Holland, England og Belgien.

Som noget nyt blev der ved træffet den 3. november indstiftet en ny årlig pris: Årets logebroder. Helt fortjent gik 2018-prisen til Jan ”Bager” Rasmussen. Han spillede hooker i vores tidligste periode, dengang vi havde hjemmebane ved det, der dengang hed Bakkeskolen. ”Bager” er igen blev et velkendt ansigt i vores klub, hvor han aktivt deltager i det praktiske arbejde ved vores førsteholds hjemmekampe, og ofte også ved udekampene. Stort tillykke til ”Bager” med den fornemme og fuldt fortjente hæder.

Julebryg på ”Den Engelske”

Fredag den 14. december mødes vi på ”Den Engelske” i Fredericia for at ønske hinanden Glædelig Jul. Det foregår fra kl. 15. På gensyn!

Rugbyhilsner fra præsidiet i ”Fratres Ovalibus”,

Poul, Brian, Ole og Pertti

Indendørs rugbytræning i Erritsø Idræts Center

Børn og unge: Hver tirsdag aften kl. 18 – 19.30 har vi fælles indendørs rugbytræning.

Seniorer og oldboys: Hver torsdag aften kl. 20 – 22 har vi fælles indendørs rugbytræning.

Det foregår i Erritsø Idræts Center, hal 2. Det vil sige, vi bruger det samme omklædningsrum som altid, omklædningsrum nr. 6.

Vi træner den hurtige variant af vores sport, kaldet Touch Rugby. Det spilles med høj intensitet.

På grund af trægulvet spilles uden tacklinger. Til gengæld fokuseres på øget boldføling, større pasnings sikkerhed, bedre placering og bevægelse på banen, samt den helt rette timing og blik for at udnytte selv de mindste huller i modstandernes forsvar. Touch Rugby er samtidig virkelig god konditionstræning.

Vi har reserveret ovenstående indendørs træningstider frem til udgangen marts 2019.

Jubilæum 2019

Som de fleste nok ved har klubben 35 års jubilæum i 2019. Det skal naturligvis fejres, men hvordan, det kan du være med til at bestemme. Vi laver et jubilæumsudvalg, og har du lyst til at være med til at arrangere dette så giv mig besked på: kurt@erritsoerugby.dk

Erritsø-talent fik stærk landsholdsdebut

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 28. oktober 2018.

Danmark – Norge: 42 – 10 (25 – 3). Rugby Europe International Championship, Conference 2 Nord.

Points for Danmark: Cassius Deschamps 17, Mikkel Andresen 10, Peder W. Bjerrum, Rasmus Dufke og Nicklas V. Tell hver 5.

RUGBY. Den 21-årige klyngehalf for Erritsø GIF, Christoffer Ki Winstrøm, fik i lørdagens landskamp Danmark vs Norge sin længe ventede debut i rødt og hvidt. Og hvilken debut for ”Kiwi”, som han kaldes. Med en række veltimede tacklinger og velplacerede pasninger til sine holdkammerater var han medvirkende til at cementere Danmarks sikre hjemmesejr over Norge. Kampen blev spillet på et velbesøgt Odense Atletikstadion, der dannede en festlig ramme om en både intens og velspillet rugbylandskamp.

Efter tre stærke sæsoner i landets øverste rugbyliga for Erritsø GIF har ”Kiwi” opnået en nøglerolle på sit klubhold. Turen er nu kommet til A-landsholdet, hvor landstrænerne i lørdags endelig gav ham den længe ventede debut.

På Erritsø GIFs 1. divisionshold spiller ”Kiwi” klyngehalf. Det er en central position imellem klyngen og forsvars-/angrebskæden. På A-landsholdet spiller han samme rolle. I lørdagens landskamp måtte han dog følge med fra bænken i de første tre fjerdedele af kampen. Men efter 22 minutter af anden halvleg, ved stillingen 35 – 3 til Danmark, erstattede ”Kiwi” Danmarks normale klyngehalf, Thorbjørn Vestergaard fra Aarhus RK. Det blev et godt bytte.

Fra livestream af landskampen: Indskiftede klyngehalf Christoffer Ki Winstrøm fra Erritsø GIF gør klar til at igangsætte et nyt dansk angreb. Denne første fase udviklede sig siden hen til flere – og en afsluttende scoring til Danmark ved holdkaptajn Nicklas V. Tell. Til stillingen 40 – 3. Efter 38 min. af 2. halvleg. Foto: Paul Erik Jensen.

Fra første stund på banen gjorde Kiwi alting rigtigt. Tacklingerne bed på de norske modstandere og medspillerne fik serveret bolden på de helt rigtige tidspunkter. Kronen på værket blev en pasning bag om ryggen på en fremadstormende holdkammerat, hvilket gjorde det muligt for Danmarks holdkaptajn Nicklas V. Tell at løbe igennem det norske forsvar og bringe Danmark i front 40 – 3. Da manglede der blot to minutter af kampen.

Danmarks landshold mod Norge, den 28.10.18. Erritsø GIFs debutant Christoffer Ki Winstrøm ses knælende som nummer syv fra venstre. Foto: Daniel Storch.

Christoffer ”Kiwi” Winstrøm udtalte efter landsholdsdebuten:

”Jeg er virkelig stolt over vores kamp mod Norge. Vi viste, at vi havde meget mere hjerte i os til at blive bedre. Jeg er også glad for den spilletid, jeg fik.”

Christoffer Ki Winstrøm i Erritsø GIFs farver. Foto: Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

Landskampen Danmark vs. Norge kan genses her:

https://www.rugbyeurope.eu/2018-19-reic-men-xv-rou-m8-denmark-vs-norway

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 61273891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Ung Erritsø-spiller kan få landsholdsdebut

Pressemeddelelse, udsendt fredag den 26. oktober 2018.

RUGBY. I morgen lørdag den 27. oktober spiller Danmarks rugbylandshold en vigtig landskamp på hjemmebane. Modstanderen er Norge. Kampen afvikles som en del af Rugby Europe International Championship, Conference 2 Nord. Rugbyopgøret i Odense kan give landsholdsdebut til den kun 21-årige klyngehalf for Erritsø GIF, Christoffer Ki Winstrøm, kaldet ”Kiwi”.

Den unge rugbyspiller, som blev født i Sydkorea, har både danske og færøske rødder. Desuden har han boet en del af sit liv i Spanien. Hans multikulturelle baggrund smitter tydeligt af på hans både kreative og kontante rugbyspil.

På Erritsø GIFs 1. divisionshold spiller ”Kiwi” klyngehalf. Det er en central position imellem klyngen og forsvars-/angrebskæden. På A-landsholdet er han tiltænkt samme rolle. Efter tre stærke sæsoner i landets øverste rugbyliga for Erritsø GIF har ”Kiwi” tilkæmpet sig en nøglerolle på sit klubhold. Nu er turen kommet til landsholdet, hvor landstrænerne for anden gang har ham med i bruttotruppen.

De hidtidige 17 rugbylandskampe imellem Danmark og Norge har givet 15 danske sejre, én uafgjort og blot en enkelt norsk sejr. Det var i 2007, at nordmændene for hidtil eneste gang nedkæmpende danskerne i en rugbylandskamp. Danmark er da også klar favorit i morgendagens møde mod Norge. Men de rød-hvide har meget at bevise efter choknederlaget på 22 – 18 ude mod upåagtede Finland for to blot uger siden.

Christoffer ”Kiwi” Winstrøm udtaler før kampen:

”Jeg er spændt på at vise de nye landstrænere, hvad jeg kan. Forhåbentligt bliver det en god første landskamp. Samtidig er jeg klar til at bevise, at nederlaget ude mod Finland for to uger siden var en fejl. Det skal vi nok vise imod Norge!”

Læs Dansk Rugby Unions optakt til kampen her: https://info48053.wixsite.com/rugby-danvnor

Landskampen Danmark vs. Norge live-streames her:

https://www.rugbyeurope.eu/2018-19-reic-men-xv-rou-m8-denmark-vs-norway

Christoffer Ki Winstrøm passer bolden til sin flyhalf, Thor Steendahl. Fra Erritsø GIFs udekamp i 1. division mod de nye danske mestre, Frederiksberg RK, april 2018. Foto: Steffen Weiss / Erritsø GIF Rugby.

Danmarks bruttotrup mod Norge. Foto: Dansk Ruby Union.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 61273891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

To 100 kamps jubilarer

Både vores ene prop forward Jimmi B. Hede og vores ydercenter George Melgaard blev hyldet efter sæsonens sidste kamp i 1. division. De to solide Erritsøspillere spillede nemlig begge deres kamp nummer 100 for deres klub, da vi lørdag den 20. oktober tog imod de nye Danmarksmestre fra Frederiksberg RK. Så imens gæsterne jublede over det fortjente DM-guld, var smilene også brede i vores lejr.

Jimmi B. Hede går efter endnu 5 points. Fra hjemmekampen mod Odder RK i maj 2017.

George Melgaard forsøger et nyt gennembrud. Fra pokalsemifinalen hjemme mod RK Speed, april 2018.

Tillykke til både Jimmi og George, der har enorm værdi for vores hold. Vi ser frem til at overrække nye krus til jer begge, når I om nogle år runder 200 kampe for jeres klub.