Over 400 børn og unge spiller lørdag rugby i Erritsø

Pressemeddelelse, udsendt torsdag den 22. august 2019

RUGBY. Lørdag den 24. august er Erritsø GIF Rugby værter for et kæmpe rugbystævne for børn og unge. Stævnet arrangeres af Dansk Rugby Union og Erritsø GIF Rugby. Det kan blive det største rugbystævne for børn og unge i Danmark i mange år.

Denne lørdag befolkes græsbanerne ved Erritsø Idrætscenter af over 400 børn og unge. De kommer fra rugbyklubber i Hovedstaden, Sjælland, Fyn, Jylland, samt fra Tyskland og Sverige. De mange børne- og ungdomsspillere er fordelt på næsten 40 hold, som skal kæmpe mod jævnaldrende om at score fleste points i spillet med den ovale bold.

Langt de fleste børn og unge, der spiller rugby i Danmark, er drenge. Men rugbystævnet i Erritsø får også deltagelse af enkelte pigehold. Ungdomsansvarlig og næstformand i Erritsø GIF Rugby, Jan ”Bubsi” Nielsen, siger forud for stævnet:

”Det er fantastisk. Vi glæder os til at byde alle hjerteligt velkommen. I Erritsø GIF Rugby har vi gjort alt for at skabe så gode rammer som muligt, så alle børn og uge, deres trænere, forældre og tilskuere får en supergod dag i rugbyens tegn.”

Rugbystævnet afvikles i øvrigt på Erritsø GIF Rugbys 35-års jubilæumsdag. Mærkedagen krydres derfor med en venskabskamp for voksne spillere, hvor Erritsø GIFs førstehold møder tyske FC St. Pauli Rugby Club. Den kamp starter kl. 16.30.

Det hele foregår ved Erritsø Idrætscenter, starter lørdag kl. 11.30 og slutter kl. 18.00.

De yngste rugbyspillere giver den gas.

Der spilles rugby på mange baner samtidigt.

Fra sidste års DM-runde i Erritsø for børn og unge. Fotos: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Jan ”Bubsi” Nielsen, ungdomsansvarlig og næstformand. Mobil 26779670, bubsi@erritsoerugby.dk

Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil 61273891, paulerikjensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

 

Rugby-træning

Efter en velfortjent sommerpause rugbytræner vi igen.

Ynglinge og seniorer: Hver tirsdag OG torsdag kl. 18 – 20.

ALLE er velkomne – uanset, om du har erfaring med rugby eller ej.

Du finder os på vores rugbybane og klubhus på adressen Krogsagervej 46A i Erritsø. VEL MØDT.

Bemærk: Børn og unge starter først rugbytræningen senere i august. Nærmere info om dette følger.

Masser af RUGBY i EGIF-bladet SPORT

Selv om forsiden af EGIF-bladet kun hver syvende gang viser rugby, så snyd ikke dig selv.

Hver udgave af SPORT giver dig et godt overblik over vores ungdoms og seniorers seneste resultater på banen. På klubniveau og på landsholdene.

Du kan også læse om vores cheftræner og vores generøse sponsorer. Alt sammen i SPORT.

Vores indlæg redigeres og indsendes til EGIF-redaktøren af vores PR-ansvarlige Paul Erik Jensen.

I dette seneste nummer af SPORT kan du bl.a. læse om vores unge talenter Theis Arvad Meier, Andreas Raun og Hans Kristensen samt om Christoffer “Kiwi” Winstrøms seneste bedrifter i rødt & hvidt. Desuden kan du læse om vores 1. divisionsholds forårssæson.

Digital version kan downloades her: http://egif.dk/bladetsport/2019/2019-06.pdf

Trykt udgave af bladet finder du i vores klubhus.

GOD LÆSELYST.

Unge rugbytalenter vandt sølv i Viking Cup

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 16. juni 2019

RUGBY. Otte unge rugbytalenter fra Erritsø GIF har haft en fantastisk rugbyweekend i Göteborg. Der spillede de Viking Cup og mødte flere stærke udenlandske hold.

U16-talentholdet bestod af spillere fra Erritsø, Aarhus, Holstebro, Frederiksberg og svenske Enköbing. Talentholdet, som bærer navnet Rugby Alliance West, nåede helt til finalen. Den flotte anden plads blev en realitet efter finalenederlag til et stærkt walisisk skolehold.

De unge, der repræsenterede Erritsø GIF Rugby på talentholdet, var August Severinsen, Casper Honoré, Jens Kristian Andersen, Frederik Winum, Sebastian Guldager, Marcus Tounadre, Jonas Larsen og Frederik Zinther.

Indkast vindes af Erritsøs unge talenter. Fra finalen i Viking Cup mellem walisiske Ysgol i gult og sort og Erritsøs talenter i blåt og rødt. Foto: Jan “Bubsi” Nielsen / Erritsø GIF Rugby.

Undervejs i Viking Cup hentede de flotte sejre over Pingvin Trelleborg, Erikslund og Spartacus Göteborg, samt en klar semifinalesejr på 19 – 7 over Malmö. I finalen mødte de unge talenter Ysgol Penrhyn Dewi fra Wales. Helt fortjent hentede waliserne en finalesejr på 29 – 0. Da rugby er tæt på at være nationalsport i Wales, var udfaldet var ikke overraskende. Finalen blev i øvrigt live-streamet på Youtube. Det bevirkede, at spillernes familier, venner og mange rugbyfans kunne følge med.

Fra live-stream af finalen. Foto: Allan Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.

En stolt U/16-træner i Erritsø GIF Rugby, Thomas Arvad Meier, udtaler oven på den flotte andenplads i Viking Cup:

”Vores unge U16-talenter tabte ganske vist finalen mod et dygtigt hold fra Wales. Men drengene spillede en virkelig flot turnering og byggede meget på deres spil.”

En lige så stolt ungdomsansvarlig og næstformand, Jan ”Bubsi” Nielsen, supplerer:

”Det har været fantastisk med vores U16-talenter, som nåede helt til finalen. Samtidig besejrede vores U12-hold alle de store klubber i Sverige.”

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, mobil +45 6139 3065, formand@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

 

Lokalt rugbytalent i OL-kvalifikation

Pressemeddelelse, udsendt torsdag den 13. juni 2019

RUGBY. Erritsø GIFs klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, er på Danmarks Sevens-landshold i rugby, der i weekenden tager hul på kvalifikationskampene frem mod OL i Japan til næste sommer.

Vejen til OL er lang. Også i rugby – en sport, hvor Danmark aldrig har været repræsenteret i en stor international turnering på højeste niveau. Men nu er chancen der. Første skridt for Danmark mod et muligt OL i 2020 tages i den kommende weekend 15. – 16 juni. Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm er udtaget til 7-mands landsholdet, der nu starter den lange march mod det forjættede rugbyland.

Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm i rødt og hvidt. Foto: Dansk Rugby Union.

Danmark er en af de deltagende nationer i Trophy-rækken 2019. Første serie af denne internationale for-kvalifikation til OL i 7-mands rugby afvikles i denne weekend i kroatiske Zagreb. Anden serie af for-kvalifikationen spilles så weekenden efter i Bosnien-Herzegovina. De to øverste nationer i den samlede stilling efter begge serier kvalificerer sig til selve OL-kvalifikationen. Den foregår midt i juli i franske Colomiers.

Første scoring på landsholdet

Erritsø GIFs talentfulde klyngehalf Christoffer Ki Winstrøm kom for første gang på scoringstavlen for Danmark. Det skete i sidste weekend i en opvarmningsturnering i Amsterdam, hvor Danmark spillede seværdigt og flot 7-mands rugby.

Christoffer Ki Winstrøm, yderst til venstre, lytter til landstrænerens feedback. Under en pause i Amsterdam Sevens 2019, 1. – 2. juni 2019. Foto: Dansk Rugby Union.

Erritsø klyngehalfen udtaler før afrejsen til Zagreb:

”Jeg er spændt og klar til at spille min første officielle Sevens-landskamp. Vi havde en god generalprøve i Amsterdam Sevens, hvor vi endte på tredjepladsen i vores pulje. Men nu kommer de vigtigste turneringer, hvor vi har muligheden til at kvalificere os til De Olympiske Lege. Det er selvfølgelig en drøm at kunne repræsentere Danmark ved et OL.”

Danmarks kampe i gruppe C i Zagreb lørdag den 15. juni:
• Danmark vs Kroatien. Klokken 12.50
• Danmark vs Bulgarien. Klokken 15.15
• Danmark vs Litauen. Klokken 18.00

Du kan følge med her og se alle kampe på https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2019-men7s-trophy

Danmarks trup ved opvarmningsturneringen i Amsterdam 1. – 2. juni 2019. Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm ses stående som nr. fire fra venstre. Siddende som nr. et fra venstre ses Erritsø GIFs holdkaptajn, Thor Steendahl, der i denne forbindelse var landsholdets fysioterapeut.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, formand.

Mobil +45 6139 3065, formand@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

 

Ny flot indsats af vores førstehold

RUGBY. 1. division, 2. runde: Aarhus RK – Erritsø GIF 48 – 17 (19 – 10). Spillet lørdag den 1. juni 2019.

Points for Erritsø: Kåre F. Wiberg 5. Theis Arvad Meier 12.

I vores anden kamp i årets 1. division skulle vi møde Aarhus RK på udebane. Med hele syv spillere på skadelisten så Erritsø GIFs chancer ikke for gode ud forud før kampen. Men vores trup drog til Viby J med den indstilling, at Aarhus RK skulle have kamp til stregen. Det fik hjemmeholdet, i hvert fald i første halvleg.

I fraværet af vores holdkaptajn Thor Steendahl og landsholdsspilleren Christoffer Kiwi Winstrøm havde cheftræner Dennis Graversen for første gang valgt, at anførerhvervet skulle bæres af vores 18-årige talent Theis Arvad Meier. Et klogt valg. Mere herom senere.

De første 20 – 30 minutter af kampen tilhørte Erritsø. Det var således os, der åbnede scoringen. Det skete efter et godt Erritsøpres, hvor forwarden Kåre F. Wiberg fik presset sig igennem til 0 – 5. Holdkaptajn Theis konverterede til 0 – 7. Aarhus RK fik udlignet, inden Theis på ny bragte Erritsø i front. Det skete ved sikkert at udnytte et straffespark til stillingen 7 – 10. Der var der spillet 24. minutter af kampen.

I det hele taget løftede Theis anførerhvervet fornemt. Han kronede desuden dagen ved at blive sit holds topscorer. For resten af Erritsøs points i løbet af kampen scorede han. Dels med støvlen, dels med et try i anden halvleg, hvor han fik presset bolden ned i græsset bag hjemmeholdets mållinje.

Alle mand kæmpede for Erritsø, så det var en fryd at overvære. Fra start til slut. Særligt iøjnefaldende var på ny Casper Bruus Aerts, der af sit eget hold blev valg til dagens Erritsøspiller.

Cheftræner Dennis erklærede sig efter kampen tilfreds med sit holds indsats. Vi er inde i en genopbygningsfase, hvor vi sæsonen igennem skal udvikle vores spil og vores trup. Det kræver tålmodighed, fokus og hård træning.

I løbet af de seneste tre måneder har vi indlemmet fem unge spillere i vores trup, imens engelske Jack Levey er kommet til og Per Søndergaard er vendt tilbage til rugby. Det er en tilgang, vi kun kan være tilfredse med. Til de sidste tre 1. divisionskampe inden sommerpausen håber vi på, at flere af vores skadede spillere vender tilbage til trænings- og kampbanen.

Næste kamp er på hjemmebane, hvor Hundested RK kommer på besøg nu på lørdag den 8. juni. Vi satser på en gentagelse fra sidst, hvor vi midt i marts slog netop Hundested i pokal-kvartfinalen. Kampen har opspark kl. 14.

Fotos: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Vores førsteholds kommende kampe

Lørdag den 25. maj skulle vi hjemme have spillet 1. divisionskamp mod de regerende mestre, Frederiksberg RK. Den kamp er udsat til 21. september.

Det betyder, at vores førstehold spiller sine næste kampe i 1. division efter denne plan frem mod sommerpausen:

1. juni: Aarhus RK vs Erritsø GIF

15. juni: CSR/Nanok vs Erritsø GIF

22. juni: RK Speeed vs Erritsø GIF

29. juni: Erritsø GIF vs Hundested RK

Oversigt over alle førsteholdets kampe kan ses her:

Førsteholdskampe i 2019

Hård ligadebut

1. division: DTU Exiles vs. Erritsø GIF: 47 – 14 (28 – 0). Spillet lørdag den 18. maj 2019.

Points for Erritsø GIF: Kenneth Holm og George Melgaard hver 5. Thomas Arvad Meier 4.

RUGBY. Landets øverste rugbyliga, 1. division, består af syv klubber, hvoraf Erritsø GIF er den ene. Efter nogle gode pokalkampe i marts, kamppause i april, og en god træningskamp hjemme mod Aalborg i starten af maj, fik vores gutter så endelig debut i årets 1. division. Det skete i lørdags med en udekamp mod den ene af de to oprykkere, DTU Exiles fra Lyngby.

DTU Exiles var godt forberedt og stillede med en bred trup. Til denne kamp skulle vi derimod have hjælp fra blandt andre Aalborg RK for at have spillere nok til at gennemføre kampen. Tak til Aalborg-spillerne, som rejste hundreder af kilometer i lørdags for at spillere 1. divisions rugby sammen med os. Men nu til selve kampen.

Stærkt hjemmehold

DTU Exiles lagde stærkt ud, lagde os under pres og scorede fire forsøg i løbet af første halvleg. Nede 0 – 28 ved pausen fik vores hårdtarbejdende cheftræner Dennis Graversen givet vores gutter mod på at skabe modtryk i anden halvleg. Det lykkedes.

Først fik propforward Kenneth Holm lavet sit første forsøg for Erritsø i tre år. Dernæst fik fullback George Melgaard sat yderligere 5 points op på Erritsøs side af scoringstavlen. Efter begge forsøg fik et af vores unge og energiske talenter, Theis Arvad Meier, konverteret. Han stod derved for 4 af vores i alt 14 points i kampen. Godt, Theis!

En anden teenager, Andreas Raun, spillede desuden en ny, god kamp. Både Theis og Andreas har fået en super sæsonstart på vores førstehold, hvor de er nyoprykkere.

DTU Exiles kæmpede sig til i alt tre scoringer i løbet af anden halvleg og vandt fuldt fortjent kampen med 47 – 14. Men flot af vores gutter, at de aldrig gav op. Forwards Casper Bruus Aerts, Emil Boe Sørensen, Rune Rytter Larsen og Per Søndergaard var også iøjnefaldende – både det offensive og defensive kampen igennem. Stærkt kæmpet, gutter!

Vores erfarne forward, Casper Bruus Aerts, viser i denne sekvens af kampen stort overblik, da han løber frem, tager imod en tackling, samtidig med, at han har øjne for sine medspillere, så et nyt Erritsø-angreb kan sættes op.

Realisme og optimisme

At vi skal låne spillere fra andre klubber, for at gennemføre vores udekampe i ligaen, kan blive nødvendigt resten af året. Ved visse hjemmekampe kan det også blive nødvendigt. Det er et vilkår, som vi resten af året skal acceptere, indtil vi får opbygget en trup på over 25 seniorspillere, der alle tørster efter at træne og spille rugby i landets øverste liga. Dette er lykkedes for Frederiksberg RK, imens DTU Exiles har taget godt ved lære. Vi skal gøre det samme og holder derfor kontakt til de to klubber med hensyn til, hvordan man mest effektivt rekrutterer spillere til ens klub og førstehold.

Desuden ser vi frem til, at alle vores skadede spillere vender tilbage til trænings- og kampbanen, blandt andre holdkaptajn og flyhalf Thor Steendahl og fullback Jens Vissing. Endelig ser vi frem til, at vores p.t. eneste landsholdsspiller Christoffer ”Kiwi” Winstrøm, vender tilbage fra Spanien og trækker i Erritsø-trøjen igen.

Vores engagerede cheftræner Dennis Graversen har denne gode vurdering efter vores sæsondebut i årets 1. division:

”Vi tabte ganske vist. Men gutterne viste stor moral. Vi fik vendt momentum og pressede Exiles helt ned på deres scoringslinje gennem størstedelen af 2. halvleg.”

Kenneth Holm, giver også meget godt udtryk for den optimisme, der skal bære os frem i resten af sæsonen. Dagen efter kampen postede han disse ord på facebook:

”Et resultat lyver sjældent. Men det synes jeg, det gjorde. Undskyldninger kan man altid finde, men jeg er sikker på, at når vi stiller med et hold uden skader, så er der tørre tæsk på menuen.”

På lørdag den 27. maj spiller Erritsø GIF sin næste kamp. Det bliver på hjemmebanen ved Erritsø Idrætscenter, hvor de regerende mestre Frederiksberg RK kommer på besøg. Kampen har opspark kl. 14.00. Vel mødt til jer alle.

Fotos: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby. Tak, Natasja!

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, mobil +45 6139 3065, formand@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

 

Afgørelsens time i Riga for Danmark og Kiwi

Vores klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, er endnu engang udtaget til det danske landshold, der lørdag den 4. maj på udebane møder Letland. Landskampen mellem de to nationer afvikles i Rugby Europe Conference 2 North og er en af Danmarks vigtigste landskampe i mange år.

Kiwi, som han kaldes, står samtidig foran sin i alt fjerde landskamp. På kun lidt over seks måneder. Supersejt af vores 22-årige stortalent, der har spillet på Erritsø GIFs førstehold i de seneste tre sæsoner og har undergået en fantastisk udvikling.

Nedenfor ses han synge med på vores nationalmelodi under sin og Danmarks seneste gruppekamp sidste lørdag, da Østrig blev besejret 37 – 7, og hvor Kiwi fik de sidste 7 minutter på banen.

Danmark fører lige nu Rugby Europe gruppen Conference 2 North med 11 points for tre kampe med Letland på andenpladsen. Letterne har 9 points for to kampe. Kampen Letland vs. Danmark er derfor reelt en gruppefinale i Rugby Europe Conference 2 North, der også tæller Finland, Norge og Østrig.

Finland på trejdepladsen ligger godt nok kun et point efter Letland. Men finnerne vil kun kunne indhente både Letland og Danmark og tage gruppesejren, hvis det lørdag i Riga

a) slutter uafgjort mellem Letland og Danmark.

b) Norge efterfølgende klart slår Letland (som i den kamp den 25. maj højst må få 1 bonuspoint), og

c) Finland til slut på hjemmebane den 1. juni besejrer Norge og samtidig får bonuspoint.

Finnerne vil i så fald, med samlet 13 points, blive en højst overraskende gruppevinder og oprykker til Conference 1 North.

Vinder Danmark derimod i Riga, og holder Letland fra at få bonuspoints, er vi helt sikre på at slutte øverst af de fem nationer i gruppen. Derved rykker de rød-hvide op i Conference 1 North.

En kneben dansk sejr i Riga vil efterfølgende give Letland chancen for at overhale Danmark i letternes sidste kamp. For det vil kun kræve lettisk udesejr over Norge den 25. maj. Letland vil derved bliver gruppevinder og oprykker.

Uafgjort mellem Letland og Danmark vil være mere end en halv sejr for Letland og næsten som et nederlag for Danmark. For Letland vil med en afsluttende sejr slutte øverst i gruppen, hvis de ude slår Norge den 25. maj.

Lettisk sejr over Danmark lørdag vil med sikkerhed betyde, at letterne vinder gruppen og rykker op i Conference 1 North.

Letland vs. Danmark har opspark nu på lørdag kl. 14 dansk tid. Kampen livestreames her: https://www.rugbyeurope.eu/2018-19-reic-men-xv-m1-latvia-vs-denmark

KOM SÅ DANMARK, KOM SÅ KIWI!!!