Afgørelsens time i Riga for Danmark og Kiwi

Vores klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, er endnu engang udtaget til det danske landshold, der lørdag den 4. maj på udebane møder Letland. Landskampen mellem de to nationer afvikles i Rugby Europe Conference 2 North og er en af Danmarks vigtigste landskampe i mange år.

Kiwi, som han kaldes, står samtidig foran sin i alt fjerde landskamp. På kun lidt over seks måneder. Supersejt af vores 22-årige stortalent, der har spillet på Erritsø GIFs førstehold i de seneste tre sæsoner og har undergået en fantastisk udvikling.

Nedenfor ses han synge med på vores nationalmelodi under sin og Danmarks seneste gruppekamp sidste lørdag, da Østrig blev besejret 37 – 7, og hvor Kiwi fik de sidste 7 minutter på banen.

Danmark fører lige nu Rugby Europe gruppen Conference 2 North med 11 points for tre kampe med Letland på andenpladsen. Letterne har 9 points for to kampe. Kampen Letland vs. Danmark er derfor reelt en gruppefinale i Rugby Europe Conference 2 North, der også tæller Finland, Norge og Østrig.

Finland på trejdepladsen ligger godt nok kun et point efter Letland. Men finnerne vil kun kunne indhente både Letland og Danmark og tage gruppesejren, hvis det lørdag i Riga

a) slutter uafgjort mellem Letland og Danmark.

b) Norge efterfølgende klart slår Letland (som i den kamp den 25. maj højst må få 1 bonuspoint), og

c) Finland til slut på hjemmebane den 1. juni besejrer Norge og samtidig får bonuspoint.

Finnerne vil i så fald, med samlet 13 points, blive en højst overraskende gruppevinder og oprykker til Conference 1 North.

Vinder Danmark derimod i Riga, og holder Letland fra at få bonuspoints, er vi helt sikre på at slutte øverst af de fem nationer i gruppen. Derved rykker de rød-hvide op i Conference 1 North.

En kneben dansk sejr i Riga vil efterfølgende give Letland chancen for at overhale Danmark i letternes sidste kamp. For det vil kun kræve lettisk udesejr over Norge den 25. maj. Letland vil derved bliver gruppevinder og oprykker.

Uafgjort mellem Letland og Danmark vil være mere end en halv sejr for Letland og næsten som et nederlag for Danmark. For Letland vil med en afsluttende sejr slutte øverst i gruppen, hvis de ude slår Norge den 25. maj.

Lettisk sejr over Danmark lørdag vil med sikkerhed betyde, at letterne vinder gruppen og rykker op i Conference 1 North.

Letland vs. Danmark har opspark nu på lørdag kl. 14 dansk tid. Kampen livestreames her: https://www.rugbyeurope.eu/2018-19-reic-men-xv-m1-latvia-vs-denmark

KOM SÅ DANMARK, KOM SÅ KIWI!!!