Lokalt rugbytalent i ny landskampsejr

RUGBY. Danmark vandt sikkert lørdagens Rugby Europe landskamp hjemme over Østrig med 37 – 7. Danskerne topper dermed gruppen Conference 2 North. Erritsø GIFs unge klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, fik de sidste syv minutter på banen. Det lokale rugbytalent er nu noteret for tre landskampe, der alle er endt med dansk sejr.

Det var en taktisk og spillemæssig triumf, da Danmark lørdag besejrede Østrig og lagde sig i spidsen af gruppen Rugby Europe Conference 2 North. Fra kampens start lykkedes det danskerne at sætte angrebene godt op. Det resulterede allerede efter fire minutter i dansk 3 – 0 føring efter et straffespark, som fullback Cassius Dechamps sikkert udnyttede.

Næsten alle gæsternes spark fremad, der ikke gik ud af banen, blev grebet. Derved kunne Danmark hurtigt igangsætte kontraangreb efter kontraangreb. Det gjorde ondt på østrigerne, som dog havde succes med at genvinde en række bolde i de løse klynger.

Men Danmark slap aldrig grebet. Spillerne fulgte landstrænernes taktiske oplæg, hvilket gav bonus. Efter 31. minutter løb flyhalf Peder W. Bjerrum kampens første forsøg i hus. I første halvlegs sidste otte minutter gik det stærkt. Danskerne scorede yderligere to gange til pauseføring 20 – 0.

Kun to minutter inde i anden halvleg blev kampen reelt afgjort. Det skete med Kenny Nielsens flotte scoring til 25 – 0 efter et flot dansk angreb fra egen forsvarszone. Selv om Østrig efter 61. minutter reducerede til 25 -7, bevarede Danmark presset. De rød-hvide spillede tålmodigt, sikkert og med stort overblik.

Danmark havde godt fat i Østrig kampen igennem.

Syv minutter før tid, ved 32 -7 til Danmark, blev Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm skiftet ind til sin tredje landskamp. Præcis seks måneder efter hans debut i rødt og hvidt. Erritsø-klyngehalfen gjorde det igen glimrende. Således fulgte han i slutminutterne med ind i scoringsfeltet i jagten på en løs bold, som tidligere Erritsø-spiller Christian Melgaard smart havde sparket frem fra sin position på wingen. Melgaard var først på den løse bold, med Christoffer Ki Winstrøm lige i hælene. Derved 37 – 7 til Danmark. Kampens slutresultat.

”Lige nu er jeg bare helt op at køre over vores sejr. Men vi er slet ikke færdige. På lørdag den 4. maj har vi en ny vigtig kamp. Ude mod Letland. Dér skal vi være endnu bedre. Vores mål er at rykke op i Europe Conference 1.”

udtaler en begejstret Christoffer Ki Winstrøm oven på sejren.

Rugby Europe Conference 2 North: Danmark – Østrig: 37 – 7 (20 – 0). Spillet lørdag d. 27. april 2019 i Kastrup.

Points for Danmark: Cassius Dechamps 12. Peder W. Bjerrum, Pierre Weiss, Kenny Nielsen, Sebastian Vernon og Christian Melgaard hver 5.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 61273891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Oversigt over hele gruppen, de foreløbige resultater, og tabellen findes her: https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2018-19-reic-men-xv (vælg ”2019 – Rugby Europe Conference 2 North”)