Erritsø GIF møder sårede rugbymestre i Århus

Pressemeddelelse, udsendt fredag den 21. september 2018

RUGBY. I ottende runde af Danmarksmesterskabet 2018 møder Erritsø GIF på udebane Aarhus Rugbyklub. Kampen spilles lørdag den 22. september. Der ventes et nyt, tæt opgør imellem de to klubber.

I sidste efterårs tilsvarende kamp fightede århusianerne sig til en kneben 8 – 3 sejr over Erritsø. Senere samme år tog århusianerne DM-guldet og er derved forsvarende mestre. I forårets kamp mellem de to hold blev det til ny og forholdsvis kneben sejr til Aarhus RK. Kampen i Erritsø sluttede nemlig 24 – 34. Så det lokale rugbyhold har revanche til gode. Og de er tændte. Holdkaptajn og spillende træner for Erritsø GIF, Thor Steendahl bemærker blandet andet, at Aarhus RK ikke længere fremstår så stærke som tidligere.

Aarhus RK kan heller ikke længere nå at genvinde titlen. Dertil har mestrene tabt for mange kampe hidtil i sæsonen. Men hjemmeholdet kan stadig nå sølv eller bronze. Erritsø GIF ligger foreløbig sidst af de seks hold i 1. division. Med tilstrækkeligt mange points i sæsonens sidste tre ligakamp kan det lokale rugbyhold dog nå en fjerdeplads. Det vil, i så fald, være en tangering af klubrekorden. Men først står der Aarhus RK på programmet. Kampen i Viby J vil vise, om Erritsø GIFs 31 – 22 sejr hjemme over Aalborg RK i sidste weekend var det vendepunkt, klubben har kæmpet for igennem hele sæsonen.

Sådan tackler man effektivt i rugby: Erritsø GIFs Vladimir Nedbailo, der nu spiller i Nordjylland, bringer her en grøn- og sortklædt Aarhus RK spiller til fald. Fra de to klubbers seneste opgør i Erritsø, den 19. maj 2018. Foto: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Blandt Erritsøs spillere er Rune Rytter Larsen, George Melgaard, Casper Bruus Aerts, Jens Vissing, Alexander Hansen og Thor Steendahl alle meldt klar. Det samme er flere af klubbens oldboys, som resten af sæsonen har stillet sig til rådighed for Erritsø GIFs trup.

Kampen Aarhus RK vs Erritsø GIF spilles lørdag den 22. september 2018 og foregår på ArkPARK, Vårkjærvej 75, 8260 Viby J. Kampen har opspark kl. 14.00.

Læs stillingen i 1. division her: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2018-m/table/216

Læs resultater og kampprogrammet i 1. division her: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2018-m/calendar/216

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, næstformand, Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk