En ung rugbypionér

Pressemeddelelse, udsendt tirsdag den 18. september 2018

RUGBY. At være så ung som 17 år og samtidig være pionér i en sport med mange traditioner. Det lyder selvmodsigende. Og så alligevel ikke. For det drejer sig om Theis Arvad Meier og han har en stærk passion for rugby. Samtidig er han så heldig, at han allerede har prøvet at spille på Danmarks rugbylandshold.

Theis stammer fra Odder, hvor han fra sidelinjen så sin far spille rugby. Senere lærte Theis selv spillet ved at kæmpe med og mod de ældre drenge. Selv om familien rykkede nord på, over Limfjorden til Thy, var interessen for rugby stadig stor. Så stor, at familien måtte ud på lange køreture, for at Theis kunne dyrke rugbysporten i Aalborg RK Lynet, den eneste aktive rugbyklub i Nordjylland lige nu. Som årene gik, rykkede familien til Strib ved Middelfart. Det er fra den base, at Theis kom til at spille rugby i Erritsø GIF.

Rugby er en ægte holdsport. Det tiltaler virkelig Theis. Han fortæller med stort engagement, at alle spillere får mulighed for at være med overalt på en rugbybane. Alle er inde i kampen, både i forsvaret og i angrebet. Alle får lov at bidrage med det, de kan. Rugby er nemlig en sport, hvor det gælder om at være aktiv hele tiden. Dermed er det en sport for alle.

Rugby har givet Theis en masse oplevelser. I enkelte tilfælde har han sågar været pionér for rugbysporten. I dette pionerarbejde har Theis været blandt de første efterskoleelever i landet, der i fjor fik et skoleophold i Canada, hvor han mødte og spillede mod jævnaldrende, der også spillede rugby i skoletiden. Dermed har denne form for studierejse åbnet mulighed for, at øvrige unge fra Danmark rejser til udlandet i en periode for at dygtiggøre sig i rugbysporten. Det skal hermed siges, at det er ikke den efterskole, som Theis går på, som arrangere disse rejser. Det er en anden efterskole på Fyn, som arrangerer det, og denne efterskole, Billeshave, har rugby på skoleskemaet i idræt. Dette er noget nyt indenfor rugby i Danmark. Den ældre generation af rugbyspillere i Danmark har ikke altid haft denne muligheder for at rejse ud i verden og suge mere rugbyerfaring til sig.

Derudover har Theis for nylig været udtaget til det danske U-18 rugbylandshold. Det var i den variant af sporten, der kaldes Sevens. Som navnet antyder, kæmper man i Sevens med syv spillere på hvert hold. Til gengæld er kampene kortere og mere intense. En Sevens-rugbykamp varer oftest 2 x 7 minutter. Af disse årsager er Sevens blevet en olympisk disciplin.

Foto fra Dansk Rugby Union: Theis Arvad Meier i rødt og hvidt.

U-18 EM foregik i Ungarn, hvor Theis og de øvrige unge i rødt og hvidt kæmpede om Europamesterskabet. Theis er ikke den første unge spiller fra Erritsø GIF, der er blevet udtaget til det danske landshold i hans aldersklasse. Men han er den seneste og en af de mest talentfulde i klubbens 34-årige historie.

Theis fremhæver, at Sevens er en form for rugby, der er meget tilskuervenlig. Det spilles hurtigere end i den mest gængse form for rugby, hvor de er 15 spillere på hvert hold og hver kamp varer 2 x 40 minutter. Fejltagelser i Sevens koster med det samme i form af en stor scoringsmulighed til modstanderne. Til gengæld er der i Sevens ikke så meget kontakt med modspillere som i 15-mands rugby.

Theis forældre, Thomas og Iben, har været med fra begyndelsen. Også farmor er stolt. Det samme er hans klub. Ja, hele rugby-Danmark glæder sig på Theis’ vegne.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 61273891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts