Pressemeddelelse, udsendt mandag den 17. september 2018

1. division, 7. runde: Erritsø GIF – Aalborg RK Lynet: 31 – 22 (26 – 5).

Points for Erritsø: Alexander Hansen 10. Jens Vissing 6, Chris ’Ali’ Thomsen, George Melgaard og Gilles Boué hver 5.

Points for Aalborg: Matt Howells, Andreas Robertson, Vladimir Nedbailo, Andy Nielsen hver 5. Sune Jensen 2.

RUGBY. Ti måneder uden sejr. Det kan man kalde tørke. Men endelig lykkedes det for Erritsø GIFs godt kæmpende førstehold at bryde stimen. Efter en foreløbig hård sæson med lutter nederlag, et par af dem meget knebne og et par af dem meget store, kom så endelig forløsningen. Det skete i lørdags den 15. september, hvor det lokale rugbyhold kæmpede sig til en fortjent hjemmesejr. Den blev på 31 – 22 efter pauseføring 26 – 5. Modstanderen var Aalborg Rugbyklub Lynet med flere landsholdsspillere i truppen.

Lørdagens rugbykamp i Erritsø blev et seværdigt opgør imellem to ligeværdige hold. Stærkt forwardarbejde, hurtige pasninger og flot timede løb bevirkede, at Erritsø GIF efter 10 – 15 minutters spil begyndte at finde hullerne i gæsternes forsvar. Og udnyttede dem.

Før pausen scorede Erritsøs lynhurtige højre wing Alexander Hansen to gange, imens indercenter George Melgaard og Chris ’Ali’ Thomsen hver scorede én gang. Efter pausen, og en tidlig reducering fra gæsternes side, fandt Erritsøs franske forward Gilles Boué, et nyt hul i gæsternes forsvar og øgede sikkert til 31 – 10.

Erritsø GIFs franske forward Gilles Boué (med bolden) spillede i lørdags mod Aalborg RK Lynet en ny stor kamp. Han kom desuden på scoringstavlen for sit hold. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Ved stillingen 31 – 10 og tyve minutter igen tog Erritsø dog lidt for let på sagen. Der blev aldrig spænding om, hvem der ville vinde kampen. Men da for mange af Erritsøs spillere i slutminutterne hellere ville høre, hvorfor dommeren dømte frispark til modstanderne, i stedet for at bringe deres forsvar på plads, kostede det i kampens sidste fem minutter to helt unødvendige scoringer til nordjyderne. Lige som i fodbold må man i rugby nemlig gerne tage et frispark hurtigt. Tre af Aalborgs fire scoringer i kampen faldt således efter hurtig foretagne frispark eller straffespark. Her har Erritsø noget meget konkret, de skal arbejde med og forbedre sig på. Blandt Erritsøs forwards var Rune Rytter Larsen i særklasse sit holds bedste, noget som også modstanderne anerkendte efter kampen.

Med sejren over Aalborg ligger Erritsø GIF stadig sidst af de seks hold i 1. division, landets øverste rugbyliga. Men det lokale rugbyhold har nu kun ét point op til Aalborg. Med tre ligakampe igen inden vinterpausen er Erritsøs muligheder for avancement i tabellen derfor stadig til stede. Men frem for alt: Erritsøs rugbyspil, variation og struktur er begyndt at fungere. Det lover godt for resten af sæsonen og den næste.