Pressemeddelelse, udsendt mandag den 23. april 2018

RUGBY. 1. division, 2. runde: Frederiksberg RK vs Erritsø GIF: 43 – 6 (24 – 3).

Points for Erritsø: Jens Vissing 6 (på to straffespark)

Frederiksberg RK har landets p.t. stærkeste rugbymandskab. Det måtte Erritsø GIF sande, da de i lørdags gæstede hovedstaden i anden runde af årets rugbyturnering om Danmarksmesterskabet. For FRK gav ikke ved dørene, heller ikke selv om Erritsø GIF for tiden spiller det bedste rugby, klubben har præsteret i mange år.

FRK bragte sig ret hurtigt foran 3 – 0 på et straffe. Kort tid efter øgedes stillingen til 10 – 0 på et forsøg og en konvertering. Erritsøs wing og faste sparker, Jens Vissing, fik i løbet af første halvleg reduceret på et straffe, men hjemmeholdet sad solidt på kampen og førte 24 – 3 ved pausen.

Anden halvleg blev resultatmæssig en anelse mere lige, men FRK bevarede overtaget kampen igennem.

Debutanten Sabelo Dube (med bolden) var en stærk mand for Erritsø GIF. Foto: Daniel Storch.

Hos Erritsø spillede Andreas de Neergaard Budsted en solid første halvleg, ligesom Rune Rytter Larsen. Bedst hos Erritsø var de unge forwards Tobias Mulvad, Christoffer Ki Winstrøm og Sabelo Dube. Sidstnævnte spiller, der stammer fra Sydafrika, fik debut for Erritsø og var en solid forstærkning af et ungt og talentfuldt Erritsømandskab.

Nu ser det lokale rugbyhold frem mod pokalsemifinalen lørdag den 5. maj. Den kamp spilles på hjemmebanen ved Erritsø Idrætscenter, hvor modstanderen er RK Speed fra Amager.