Koldt på rugbytoppen

Pressemeddelelse udsendt mandag den 18. september 2017

Erritsø GIF – Frederiksberg RK: 0 – 56 (0 – 24)

SUPER 4 DM-slutspil, 2. runde. Lørdag 16. september 2017

RUGBY. Frederiksberg Rugbyklub tilføjede Erritsø GIF et klart nederlag i lørdagens kamp i DM-slutspillet. Københavnerne sad fra første fløjt på kampen og spillede veldisciplineret, ja til tider elegant. Trods spillemæssig fremgang for Erritsø i forhold til slutspilspremieren mod Aarhus i august, må det lokale rugbyhold sande, at der skal ydes endnu mere hårdt arbejde på træningsbanen, og i taktiklokalet, før de første points i årets SUPER 4 kan erobres. Drømmen om de første DM-medaljer til Erritsø er dog stadig intakt, for der resterer endnu fire runder i årets SUPER 4 DM-slutspil.

Knap 10 minutter af lørdagens SUPER 4 opgør i Erritsø forløb. Så var Frederiksberg RK brudt igennem to gange, og det stod 0 – 12. Herefter fulgte en god periode for Erritsø, hvor gæsterne i flere perioder var presset helt ned til egen mållinje. Men bedst som Erritsø pressede på, slog Frederiksberg kontra og bragte sig foran 0 – 17. I første halvlegs slutminutter scorede gæsterne endnu engang. Til pausestillingen 0 – 24.

Holdkaptajn og landsholdsspiller for Erritsø, Jeppe M. Holm, var trods pausestillingen ganske tilfreds med holdets præstation i første halvleg. Dels tacklede hjemmeholdet langt bedre end mod Aarhus, dels spillede Erritsø bedre rugby end set længe. Moralen var høj og kommunikationen spillerne imellem var som aftalt.

I anden halvleg skruede gæsterne dog op for tempoet og spillede hinanden endnu bedre. Det kunne ses på resultattavlen, hvor Frederiksberg, der har en række landsholdsspillere i truppen, gradvist opbyggede et stort forspring. Erritsøs ambition i anden halvleg blev derfor ændret til at slutte kampen med en scoring. Trods store Erritsø-anstrengelser frem til sidste fløjt holdt københavnerne lige akkurat stand, og holdt nullet kampen ud.

Bedst hos Erritsø var de to wings Alexander Hansen og Jens Vissing, imens de to forwards Tobias Mulvad og Hans Erik Severinsen endnu engang gjorde ondt på modstanderne og vandt mange meter, med og uden bold. Savnet af de skadede forwards Tahi Fu, Malik Ramazanov, og Jens Andersen var dog mærkbart. De forventes alle klar til næste SUPER 4 opgør, ligesom en anden forward, Jimmi B. Hede, også forventes tilbage næste gang.

Lørdag den 30. september får Erritsø næste mulighed for at erobre points i SUPER 4. Det bliver i holdets første udekamp i slutspillet, hvor RK Speed tager imod på deres hjemmebane i Kastrup. Amagerkanerne har, lige som Erritsø, også tabt deres to første kampe i slutspillet. SUPER 4 føres af Aarhus RK med maksimum 10 points for to sejre, imens Frederiksberg RK har 9 points, ligeledes efter to sejre. RK Speed indtager tredjepladsen, imens Erritsø ligger nummer 4.

Erritsø-wing Jens Vissing (med bolden) forsøger at bryde igennem Frederiksbergs forsvar. I midten af fotoet løber holdkammeraten Thor Steendahl i position til en aflevering. Foto: Malik Ramazanov / Erritsø GIF Rugby.