Danske mestre på besøg lørdag 1. april i sæsonpremiere i 1. division

Årets første hjemmekamp for vores gode førstehold bliver en stor rugbyoplevelse. For vi møder de regerende danske mestre fra Aarhus Rugby Klub, forkortet ARK.

Århusianerne er en modstander, vi kender godt. Vi har ofte spillet virkelig gode og intense opgør imod dem.

Billedet: Trekvartbacken George Melgaard forsøger et gennembrud. Fra hjemmekampen mod Aarhus RK i SUPER 6, sensommeren 2014. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

I de senere år har ARK haft et lille overtag. Om det stadig er tilfældet, bliver interessant at se i denne sæsonpremiere i 1. division, vest.

Denne liga, som udgør den vestlige del af grundspillet om Danmarksmesterskabet 2017, tæller også Odder RK og Aalborg RK Lynet. De fire hold mødes ude og hjemme i løbet af seks runder 1. division vest, som afgøres den 24. juni.

De to øverste hold i 1. division vest, vil kvalificere sig til efterårets landsdækkende SUPER 4, hvor også de to bedste hold fra 1. division øst, indtræder og deltager i kampen om DM og medaljerne.

Efter sidste lørdags gode pokalkamp ude mod Hundested RK fik vores førstehold den helt rette optakt til dette opgør hjemme imod ARK. Godt nok blev det ikke til sejr og videre avancement i pokalen. Men vi spillede en flot kamp og kæmpede forbilledligt. Spillende træner Jan ”Bubsi” Nielsen er optimist. Han siger:

Århus er et meget stærkt hold med gode individuelle spillere, og deres store styrke er, at de spiller som et hold. Det bliver igen en svær opgave, hvor vi nok må erkende, at favoritværdigheden ligger hos Århus. Fordelen for os er, at vi har spillet de sidste to weekender, og det har de ikke.  Det skal vi prøve at udnytte til vores fordel. Vi vil i hvert fald gøre alt, hvad vi kan for at skabe overraskelsen. Jeg vil godt love, at det bliver et meget motiveret Erritsø-mandskab, som går på banen. Så må vi se, hvad det rækker til, når kampen er slut.”

Kampen Erritsø – Aarhus spilles lørdag den 1. april på den normale hjemmebane ved Erritsø Idrætscenter på Krogsagervej og starter klokken 14.

Billedet: Erritsøs Elisha “Lysh” Awour scorer i hjemmekampen mod Aarhus RK. Fra SUPER 6 kampen i 2014. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.