Århusianske rugbymestre vandt sæsonpremiere i Erritsø

Pressemeddelelse udsendt 3. april 2017

1. division, vest. 1. runde. Erritsø GIF – Aarhus Rugby Klub: 7 – 32 (0 – 13)

Spillet lørdag den 1. april 2017 på Erritsøs GIFs hjemmebane på Krogsagervej i Erritsø.

Points for Erritsø i kampen: Jimmi B. Hede 5. Jens Vissing 2.

RUGBY. Erritsøs rugbymandskab i 1. division vest fik ikke det udbytte, holdet havde satset på i lørdagens sæsonpremiere. De regerende danske mestre fra Aarhus Rugby Klub kunne efter en god, hård rugbykamp forlade banen i Erritsø som fortjente vindere.

Erritsøs spillende træner, Jan ”Bubsi” Nielsen, havde udtaget 22 spillere. Han måtte dog se bort fra tidligere landsholdspiller Hans Erik Severinsen og Malik Ramazanov. Severinsen på grund af bøjede ribben efter pokalkampen i Hundested forrige lørdag, imens Ramazanov stod over efter en planlagt operation.

Den første halve time af opgøret var jævnbyrdig. Begge holds forwards leverede gode bolde til deres trekvartbacks, som dog bogstaveligt talt havde svært ved at holde fast i bolden. Det resulterede i mange tabte bolde med efterfølgende spilstop og klyngefordel til modstanderne.

Efter et tidligt straffespark stod der 0 – 3 gæsterne. Men det var først, da mestrene efter en lille halv times spil udnyttede de første dårlige tacklinger fra hjemmeholdets side, at gæsterne for første gang kunne krydse Erritsøs mållinje og presse bolden i græsset. 0 – 8 til gæsterne.

Gæsterne fra Aarhus RK, i grønne og sorte trøjer, angreb vedvarende Erritsø og vandt fortjent. Midt i fotoet, i blå og rød trøje og hånden tapet ind, ses Erritsøs målscorer Jimmi B. Hede gøre sig klar til at tackle Århus’ boldbærende klyngehalf. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Erritsø svarede igen med et langvarigt modpres, hvor holdet fra en velspillende klynge satte nye angreb op. Holdkaptajn og landsholdsspiller Jeppe M. Holm tog enormt ansvar og gik forrest. Trods anstrengelserne lykkedes det dog ikke hjemmeholdet at skabe det afgørende gennembrud. I stedet brugte århusianerne deres større rutine til at udnytte et øjebliks manglende koncentration i værternes forsvar. I første halvlegs overtid blev det derved 0 – 13. Ærgerligt for Erritsø, som var i færd med at tilkæmpe sig et lille spilovertag.

I rugby er 13 points ikke nogen stor halvlegsføring. I pausen indgød Erritsøs holdkaptajn derfor sine medspillere at kæmpe endnu hårdere. Alligevel startede gæsterne kampens sidste 40 minutter med klogt at spille sig igennem hjemmeholdets forsvar, som ikke fik tacklet i tide.

Nede 0 – 20 indledte Erritsø et sandt stormløb. Spillet blev presset langt op på gæsternes banehalvdel. Flere gange var det tæt på at give bonus, men hver gang fik århusianerne afværget og enten sparket eller spillet bolden ud af farezonen. Som kampen skred frem, blev mestrenes store rutine som hold tydeligere. Erritsø kompenserede med fight, hjerte og efterhånden bedre og bedre tacklinger. Det forhindrede dog ikke yderligere to scoringer til gæsterne på flotte kontraangreb.

Billedet: Mestrene fra Aarhus Rugby Klub, i grønne og sorte trøjer, var ovenpå i det meste af kampen. Her en løs klynge fra første halvleg, hvor hjemmeholdet i blå og røde trøjer sætter et nyt angreb op. Foto: Natasja Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, fik Erritsø sit spil til at hænge bedre sammen. Hjemmeholdets klyngehalf Christoffer Winstrøm var hurtig til at igangsætte nye angreb, imens Michael Klæsøe og Tahi Fu vandt mange meter. To af gæsternes spillere fik, efter ureglementeret spil, hver et gult kort og 10 minutters afkøling på sidelinjen. Aarhus RK måtte derved slutte kampen to mand i undertal.

Som det skete i træningskampen hjemme imod CSR/Nanok, og i pokalkampen ude mod Hundested, kæmpede Erritsø indædt til sidste fløjt. Og fik bonus af anstrengelserne. Efter et velgennemført angreb fra hjemmeholdets forwards, hvor bolden blev ført frem i flere faser, kastede Erritsøs prop forward, Jimmi B. Hede, sig til slut over gæsternes mållinje med bolden i favnen. Den tidligere landsholdsspiller fik derved sit holds første 5 points på tavlen. Wingen Jens Vissing sparkede efterfølgende over til 7 – 32. Kort efter kunne dommer Howie Cameron fløjte kampen af.

Erritsøs spillende træner, Jan ”Bubsi” Nielsen, ser kampen i et længere tidsperspektiv, hvor førsteholdet er ved at blive genopbygget med en række nye spillere. Han siger:

”Vi spillede en rigtig god første halvleg, hvor forsvaret fungerede rigtig godt. På ingen måde blev vi løbet over ende. Vi må bare erkende, at vi mødte et hold, der er bedre sammenspillet.

Vi har de seneste to weekender mødt nogle af de stærkeste hold i Danmark. Der er ikke længere så lang vej op til Top-3. I de næste to kampe skal vi møde nogle af de hold, vi har langt større mulighed for at slå.

Pilen peger opad, og der var rigtig mange positive ting, vi kan tage med fremadrettet.”

På lørdag den 8. april spiller Erritsø sin næste turneringskamp. Aalborg RK Lynet bliver modstanderen. Opgøret finder sted på nordjydernes hjemmebane og starter kl. 14.