En god halvleg var ikke nok for Erritsø Rugby

Pressemeddelelse udsendt mandag den 27. marts 2017

Dansk Rugby Unions pokalturnering 2016/2017. Kvartfinale. Hundested RK – Erritsø GIF: 46 – 23 (29 – 3).

Spillet lørdag den 25. marts 2017 på Hundested Rugby Klubs hjemmebane i Hundested.

Points for Erritsø i kampen: Hans Erik Severinsen 5, Thomas Hansen 5, Pavel Zemskiy 5, Jens Vissing 8.

Rugby. Lørdag den 25. marts tabte Erritsø GIF på udebane kvartfinalen i Dansk Rugby Unions pokalturnering. Det skete med et nederlag på 46 – 23 til de forsvarende pokalmestre fra Hundested Rugbyklub.

Det var et brag af en rugbykamp, hvor godt 150 medlevende tilskuere i strålende vestsjællandsk forårssol fra første fløjt så gæsterne fra Erritsø tackle værterne højt oppe på banen og sætte sine modstanderne under pres. Denne taktik lykkedes fornemt i de første ti minutter. Hundested bragte sig dernæst foran. Først 3 – 0 på et straffe, og sidenhen 10 – 0 på et forsøg og en konvertering. Det tog luften ud af Erritsøs ellers stærke forsvar. Jens Vissing, Erritsøs fullback, fik ganske vist sikkert reduceret til 3 – 10 på et straffespark midtvejs i første halvleg. Men kort efter brød hjemmeholdet igen igennem og øgede til 3 – 15.

Resten af første halvleg udnyttede hjemmeholdet en række dårlige Erritsø-tacklinger, og straffede det ved at score yderligere to gange. Værterne var især gode til at udnytte en dominans i de faste klynger, hvorfra de satte deres angreb godt op. Mod slutningen af de første 40 minutter fik Hundested også det åbne spil til at fungere godt, og angreb vedvarende over hele banens bredde. Erritsø kom under virkelig massivt pres.

Bagud 3 – 29 ved pausen gav Erritsø dog ikke op. I rugby kan der scores enten 3, 5 eller 7 points ad gangen. Med få taktiske ændringer, og en peptalk, lykkedes det spillende Erritsøtræner Jan ”Bubsi” Nielsen og holdkaptajn Jeppe M. Holm at få medspillerne til at tro på, at kampen kunne vendes. Dette til trods for, at Erritsøs viceanfører, Thor Stendahl, måtte udgå i pausen med et ømt kraveben efter utallige tacklinger af sine modstandere. Franskmanden Gilles Boué kom på banen og fik derved debut i Erritsøtrøjen. Han overtog positionen som klyngehalf fra George Melgaard, som i stedet blev rykket ud i kæden.

Erritsøs Michael Klæsøe har erobret bolden og forsøger, tæt fulgt af sine holdkammerater, at bryde igennem Hundested RKs forsvar.

Med fornyet energi, og stadigt flere gode tacklinger på de fremadstormende Hundestedspillere, fik Erritsø i 2. halvleg langsomt kørt værterne trætte. Godt nok fik Hundested scoret yderligere tre gange i de sidste 40 minutter. Men da Erritsø gjorde det samme, og udnyttede endnu et straffespark, sikkert udnyttet af Jens Vissing, vandt Erritsø faktisk 2. halvleg 20 – 17. Erritsø lukkede tilmed kampen med to scoringer af h.h.v låseren Thomas Hansen og flyhalf Pavel Zemskiy. Den sidste scoring faldt i overtiden.

En fremadstormende Hans Erik Severinsen, iført Erritsøs blå-røde trøje, har væltet en modstander og tackles i høj fart af en anden forsvarende Hundestedspiller, som dog ikke kan forhindre scoring.

I rugby mødes holdene efter kampen og kårer både modstandernes og deres eget holds bedste spillere. Både Hundested og holdkammeraterne kårede efter kampen Erritsøs tidligere A-landsholdsspiller og forhenværende holdkaptajn Hans Erik Severinsen som gæsternes bedste spiller i kvartfinalen. Det var en velfortjent hæder. Ikke bare fordi Severinsen midt i anden halvleg scorede Erritsøs første forsøg i kampen, eller fordi han var en tur i græsset og måtte modtage behandling efter mødet med en modspillers knæ. Det var, fordi han var Erritsø bedste spiller på dagen. I en god, hård rugbykamp, hvor alle hans holdkammerater gav alt, hvad de havde i sig og solgte sig dyrt.

Erritsøs træner var overordnet set tilfreds med sit holds indsats i lørdags. Jan ”Bubsi” Nielsen siger.

”Jeg er meget stolt af gutterne. Hundested, som vandt pokalen i fjor, havde regnet med lidt af en walk-over mod os. Og ingen tvivl om, at værterne spillede klart bedst. Men vi kan tage rigtig meget med fra opgøret i lørdags. Jeg hæfter mig ved, at vi efter en første halvleg på hælene får rettet op i anden halvleg, får lavet nogle justeringer og udskiftninger – og faktisk vinder 2. halvleg. Vi skal fortsætte i det spor, vi har lagt for den nye sæson, som starter på hjemmebane lørdag”.