Erritsø Rugby vandt sæsonafslutning over topholdet

Pressemeddelelse udsendt tirsdag den 8. november 2016:

1. division, sidste runde: Erritsø GIF Rugby – CSR/Nanok: 26 – 10 (14 – 10)

Lørdag den 5. november 2016 på Erritsø GIFs rugbybane ved Erritsø Idrætscenter.

Scoringer i kampen Erritsø – CSR/Nanok: 5 – 0 Tobias Mulvad. 7-0 Thor Steendahl. 12 – 0 Tobias Mulvad. 14 – 0 Thor Steendahl. 14 – 5 Alessandro Virtouso. 14 – 7 Søren Astrup. 14 – 10 Søren Astrup (straffe). 19 – 10 Thor Steendahl. 21 – 10 Thor Steendahl. 26 – 10 Jeppe Magaard Holm.

Points i alt for Erritsø i kampen: Thor Steendahl 11, Tobias Mulvad 10, Jeppe Magaard Holm 5.

RUGBY. Erritsø GIF satte i lørdags den 5. november 2016 et fornemt punktum for rugbyens hjemlige 1. division. Denne liga tæller de fire hold, som i efteråret har kæmpet om placeringerne 7 til 10 i dansk rugby: CSR/Nanok fra København, Hamlet RK fra Helsingør, DTU Exiles fra Lyngby, og Erritsø GIF. Erritsøs gode sæsonafslutning blev en realitet, da rugbyholdet i lørdags på hjemmebane slog den samlede vinder af 1. division, CSR/Nanok. Det skete med de klare cifre 26 – 10 efter halvlegsføring 14 – 10.

Kampen i Erritsø foregik i silende regnvejr, som dog gjorde banen tilpas blød til en god, hård rugbykamp. Og det var det, de to tophold i 1. division gav hinanden.

Hjemmeholdet lagde bedst ud. Unge Tobias Mulvad brød således igennem hele to gange i første halvleg og fik bragt Erritsø i front. Thor Steendahl sparkede over på begge de såkaldte konverteringer, som er det spark, der foretages, når et hold har lagt den ovale bold død i modstandernes målzone.

Bagud 0 – 14 bed udeholdet CSR/Nanok dog fra sig og fik ved et forsøg, en konvertering, og et efterfølgende straffespark scoret sammenlagt 10 points og reduceret Erritsøs føring til at udgøre blot 4 points kort før pausen.

I anden halvleg trak Erritsø dog fra med scoringer formstærke af Thor Steendahl og landsholdsspilleren Jeppe Magaard Holm. Scoringerne til Erritsø trak den sidste gejst ud af CSR/Nanok, som stillede sig tilfredse med efter kampen at blive hyldet som sammenlagt vinder af 1. division.

Erritsøs træner Michael Klæsøe er tilfreds med sit rugbyholds indsats i lørdags. Han siger:

– Dejligt at se, at gutterne var klar og slog det bedste hold i 1. division. Det lover godt for fremtiden. Men, hvis vi fremover skal være med om Danmarksmesterskabet, skal vi bruge flere spillere i vores klub!

Med sejren på 26 – 10 i lørdags slutter Erritsø som nummer to i 1. division, sammenlagt 5 points efter CSR/Nanok. Erritsø er derved landets ottende bedste rugbyhold i 2016, en kæmpepræstation efter en sæson med mange skader blandt stamspillere. Den præstation giver Erritsøs bedste rugbyspillere tro og gejst før første runde af pokalturneringen 2016/2017, som begynder nu på lørdag den 12. november.

I første runde af pokalturneringen på lørdag den 12. november rejser Erritsøs bedste rugbyhold til Aalborg for at møde traditionsrige RK Lynet, der blev nummer 5 i slutspillet om Danmarksmesterskabet. Der bliver tale om en pokalkamp imellem to jævnbyrdige hold, hvor Erritsø har mest momentum ovenpå sejren over CSR/Nanok. Aalborg-holdet tabte nemlig i lørdags med hele 6 – 44 ude til Hundested RK, som derved sikrede sig DM-bronzemedaljer.

Fortjent dansk rugbymester i 2016 blev Aarhus Rugby Klub, der samme dag sikrede sig titlen og guldet i Super 6 slutspillet. Det skete ved, at århusianerne på udebane slog de forsvarende mestre, RK Speed, med 31 – 5. Undervejs mod DM-titlen tabte Aarhus RK kun en enkelt kamp og vandt de øvrige ni.

14990946_1103158253116183_2120141807899728807_o

Indkast foretages af hjemmeholdet i 1. divisionkampen i lørdags, hvor Erritsø vandt topopgøret over gæsterne fra CSR/Nanok med hele 26 – 10. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.