DM-guld til rugby-ungdom og klar sejr til førstehold

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 5. september 2021

RUGBY. Lørdag den 4. september 2021 blev en historisk dag i Erritsø GIF Rugby. For i lørdags vandt klubbens U-14 hold suverænt DM-guld. Samtidig nedkæmpede klubbens førstehold det hidtil ubesejrede tophold i 2. division vest, Aalborg / Holstebro. I tabellen ligger nordjyderne nu kun 1 point foran det lokale rugbyhold fra Erritsø GIF.

Årets Danmarksmesterskab i rugbyens ungdomsrækker blev afgjort i lørdags. Det foregik hos Rugbyklubben Speed på Amager. Drengene fra Erritsøs U14-hold vandt alle deres finalekampe. I den afgørende kamp besejrede de klart deres nærmeste rivaler til DM-titlen, Gentofte.

De stolte DM-guldvidere fra Erritsø GIFs U14-hold er: Noah Nordlund Kvist, Victor Brodersen, Simon Guldager, Benjamin Nebel Jensen, Lauge Jørgensen, Jens Peter Hansen, Oliver Holm Axelsen, Mateusz Rosborg Jørgensen, Oscar Wiborg, Silas Bielefeldt Paulsen, Carl Emil Nielsen og Victor Steinlien Smidt.

Ungdomsansvarlig og næstformand i Erritsø GIF Rugby, Jan ’Bubsi’ Nielsen, var efter sejren ovenud begejstret over U14-drengenes præstation:

”Det var en fantastisk dag. Hvis drengene bliver ved, går der ikke mange år, før vores førstehold er tilbage i toppen af dansk rugby.”

Overbevisende sejr til førsteholdet

Samtidig med, at guldstøvet i overført betydning dalede ned over klubbens ungdom ovre i Kastrup, kæmpede førsteholdet også. Det foregik på hjemmebane i et ægte topopgør i 2. division vest mod Aalborg / Holstebro, ligaens hidtil helt suveræne tophold.

Efter indledende 5 minutter, hvor begge mandskaber fik banket lidt ’sommerferierust’ af kroppene, fik de nordjyske gæster etableret et massivt pres mod Erritsøs mållinje. To gange inden for det første kvarter brændte det alvorligt på. Men efter tyve minutter vendte billedet. Ydercenter Thor Steendahl, der spillede sin kamp nummer 100 for Erritsø, afsluttede et flot angreb og brød igennem. Det var den første af hjemmeholdets fire scoringer i første halvleg. Mads Larsen, Jean Houllier og Jens Vissing stod for de øvrige Erritsø-points på tavlen, inden dommer Mike Hawkins fløjtede til pause.

Resten af kampen sad det lokale rugbyhold massivt på. Til tider var der tale om rugby i opvisningsstil, hvor Erritsøs kombinerede forsvars-og angrebskæde diskede op med kvikt pasningsspil og hurtige løb frem ad banen. Tilskuerne fik eksempler på, hvor elegant rugby kan spilles, når alt lykkes. Derudover blev der, fra begge holds side, tacklet igennem og kæmpet, så det gnistrede i sensommersolen over hjemmeholdets nye rugbystadion på Snaremosevej. Erritsøs klyngespillere tog nu alle de rigtige beslutninger og satte det ene gode angreb op efter det andet.

Et lille kvarter før tid reducerede nordjyderne på deres eneste gennemspillede angreb i kampen. En flot scoring i højre side af Erritsøs forsvar. Hjemmeholdet svarede igen med massivt pres, som to minutter før tid gav pote. Holdkaptajn Kenneth Nielsen afsluttede smart et angreb og scorede tæt under mål. Fullback Jens Vissing lukkede kampen med sit succesfulde spark nummer otte ud af otte mulige.

Cheftræner i Erritsø, Dennis Graversen, var efter sejren i topopgøret en tilfreds mand:

”Vi fulgte vores gameplan samtidig med, at vores unge spillere fik vist, at de hører hjemme i startopstillingen. For eksempel Jonathan Bach Iversen og Magnus Cooper blandt vores forwards. Desuden blev begge vores wings, Jean Houllier og Mads Larsen, efterfølgende kåret til Men of the Match. Det siger meget om vores angrebsstyrke.”

2. division vest. Erritsø GIF vs Aalborg/Holstebro: 52 – 7 (31- 0). Points for Erritsø: Jens Vissing 17. Jean Houllier 15. Mads Larsen 10. Thor Steendahl og Kenneth Nielsen hver 5.

Erritsø GIFs glade DM-guldvindere 2021 i U14-rækken. Foto: Preben Rasmussen / DRU

Fra topopgøret i 2. division vest Erritsø GIF vs Aalborg / Holstebro. Hjemmeholdets Thor Steendahl og Jens Vissing (med nr. 15 på ryggen) lukker af for et af nordjydernes angreb. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.