Lokalt rugbytalent i OL-kvalifikation

Pressemeddelelse, udsendt torsdag den 13. juni 2019

RUGBY. Erritsø GIFs klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, er på Danmarks Sevens-landshold i rugby, der i weekenden tager hul på kvalifikationskampene frem mod OL i Japan til næste sommer.

Vejen til OL er lang. Også i rugby – en sport, hvor Danmark aldrig har været repræsenteret i en stor international turnering på højeste niveau. Men nu er chancen der. Første skridt for Danmark mod et muligt OL i 2020 tages i den kommende weekend 15. – 16 juni. Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm er udtaget til 7-mands landsholdet, der nu starter den lange march mod det forjættede rugbyland.

Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm i rødt og hvidt. Foto: Dansk Rugby Union.

Danmark er en af de deltagende nationer i Trophy-rækken 2019. Første serie af denne internationale for-kvalifikation til OL i 7-mands rugby afvikles i denne weekend i kroatiske Zagreb. Anden serie af for-kvalifikationen spilles så weekenden efter i Bosnien-Herzegovina. De to øverste nationer i den samlede stilling efter begge serier kvalificerer sig til selve OL-kvalifikationen. Den foregår midt i juli i franske Colomiers.

Første scoring på landsholdet

Erritsø GIFs talentfulde klyngehalf Christoffer Ki Winstrøm kom for første gang på scoringstavlen for Danmark. Det skete i sidste weekend i en opvarmningsturnering i Amsterdam, hvor Danmark spillede seværdigt og flot 7-mands rugby.

Christoffer Ki Winstrøm, yderst til venstre, lytter til landstrænerens feedback. Under en pause i Amsterdam Sevens 2019, 1. – 2. juni 2019. Foto: Dansk Rugby Union.

Erritsø klyngehalfen udtaler før afrejsen til Zagreb:

”Jeg er spændt og klar til at spille min første officielle Sevens-landskamp. Vi havde en god generalprøve i Amsterdam Sevens, hvor vi endte på tredjepladsen i vores pulje. Men nu kommer de vigtigste turneringer, hvor vi har muligheden til at kvalificere os til De Olympiske Lege. Det er selvfølgelig en drøm at kunne repræsentere Danmark ved et OL.”

Danmarks kampe i gruppe C i Zagreb lørdag den 15. juni:
• Danmark vs Kroatien. Klokken 12.50
• Danmark vs Bulgarien. Klokken 15.15
• Danmark vs Litauen. Klokken 18.00

Du kan følge med her og se alle kampe på https://www.rugbyeurope.eu/competitions/2019-men7s-trophy

Danmarks trup ved opvarmningsturneringen i Amsterdam 1. – 2. juni 2019. Erritsø GIFs Christoffer Ki Winstrøm ses stående som nr. fire fra venstre. Siddende som nr. et fra venstre ses Erritsø GIFs holdkaptajn, Thor Steendahl, der i denne forbindelse var landsholdets fysioterapeut.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, formand.

Mobil +45 6139 3065, formand@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts