Ny flot indsats af vores førstehold

RUGBY. 1. division, 2. runde: Aarhus RK – Erritsø GIF 48 – 17 (19 – 10). Spillet lørdag den 1. juni 2019.

Points for Erritsø: Kåre F. Wiberg 5. Theis Arvad Meier 12.

I vores anden kamp i årets 1. division skulle vi møde Aarhus RK på udebane. Med hele syv spillere på skadelisten så Erritsø GIFs chancer ikke for gode ud forud før kampen. Men vores trup drog til Viby J med den indstilling, at Aarhus RK skulle have kamp til stregen. Det fik hjemmeholdet, i hvert fald i første halvleg.

I fraværet af vores holdkaptajn Thor Steendahl og landsholdsspilleren Christoffer Kiwi Winstrøm havde cheftræner Dennis Graversen for første gang valgt, at anførerhvervet skulle bæres af vores 18-årige talent Theis Arvad Meier. Et klogt valg. Mere herom senere.

De første 20 – 30 minutter af kampen tilhørte Erritsø. Det var således os, der åbnede scoringen. Det skete efter et godt Erritsøpres, hvor forwarden Kåre F. Wiberg fik presset sig igennem til 0 – 5. Holdkaptajn Theis konverterede til 0 – 7. Aarhus RK fik udlignet, inden Theis på ny bragte Erritsø i front. Det skete ved sikkert at udnytte et straffespark til stillingen 7 – 10. Der var der spillet 24. minutter af kampen.

I det hele taget løftede Theis anførerhvervet fornemt. Han kronede desuden dagen ved at blive sit holds topscorer. For resten af Erritsøs points i løbet af kampen scorede han. Dels med støvlen, dels med et try i anden halvleg, hvor han fik presset bolden ned i græsset bag hjemmeholdets mållinje.

Alle mand kæmpede for Erritsø, så det var en fryd at overvære. Fra start til slut. Særligt iøjnefaldende var på ny Casper Bruus Aerts, der af sit eget hold blev valg til dagens Erritsøspiller.

Cheftræner Dennis erklærede sig efter kampen tilfreds med sit holds indsats. Vi er inde i en genopbygningsfase, hvor vi sæsonen igennem skal udvikle vores spil og vores trup. Det kræver tålmodighed, fokus og hård træning.

I løbet af de seneste tre måneder har vi indlemmet fem unge spillere i vores trup, imens engelske Jack Levey er kommet til og Per Søndergaard er vendt tilbage til rugby. Det er en tilgang, vi kun kan være tilfredse med. Til de sidste tre 1. divisionskampe inden sommerpausen håber vi på, at flere af vores skadede spillere vender tilbage til trænings- og kampbanen.

Næste kamp er på hjemmebane, hvor Hundested RK kommer på besøg nu på lørdag den 8. juni. Vi satser på en gentagelse fra sidst, hvor vi midt i marts slog netop Hundested i pokal-kvartfinalen. Kampen har opspark kl. 14.