Semifinale-exit for Erritsø Rugby

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 31. marts 2019

Pokalsemifinale: CSR/Nanok vs. Erritsø GIF: 36 – 14 (19 – 0). Spillet lørdag den 30. marts 2019.

Points for Erritsø GIF: Craig Johnson og Casper Bruus Aerts hver 5. Thor Steendahl 4.

RUGBY. For andet år i træk blev semifinalen i Dansk Rugby Unions pokalturnering endestationen for Erritsø GIF. Denne gang var det københavnske CSR/Nanok, som stod i vejen for det lokale rugbyhold. Som kampen forløb var det dog ganske fortjent, at det var CSR/Nanok, der løste billet til pokalfinalen den 29. juni.

Københavnerne viste fra starten, at de var meget opsatte. Hurtigt passede de bolden rundt, og efter kun tre minutter bragte de sig foran 7 – 0 efter et flot gennemspillet angreb. Med forårssolen i øjnene og vinden i ansigterne kæmpede Erritsø GIF hårdt for at komme tilbage. Men hjemmeholdet bevarede klogt overtaget, undtagen i de faste klynger, hvor Erritsø fik ro og stabilitet til at igangsætte gode modangreb. Erritsøs normale trekvartback George Melgaard var rykket ind som klyngehalf, en opgave han løste glimrende. Men Erritsø havde svært ved at udnytte de få huller i CSR/Nanoks forsvar. Desuden fik hjemmeholdet med kontante tacklinger lukket Erritsøs angreb ned.

CSR/Nanok lagde Erritsø GIF (i blåt og rødt) under massivt pres. Foto: Erritsø GIF Rugby.

I løbet af første halvleg måtte først Erritsøs tilbagevendte fullback Jens Vissing, dernæst indercenter Hans Erik Severinsen og til sidst højre wing Andreas Raun lade sig udskifte. Det skete efter hændige uheld i kampens hede. De tre udskiftninger tvang Erritsø til omrokeringer, hvor George Melgaard blev rykket ned som fullback og Henrik H. Jørgensen kom ind som klyngehalf. CSR/Nanok lagde yderligere pres på, og i første halvlegs meget lange overtid scorede de yderligere to gange.

Bagud med tre scoringer var det Erritsøs plan at slå tilbage i anden halvleg. Alligevel blev det CSR/Nanok, der startede med en ny scoring. Men i stedet for et sammenbrud tog Erritsøspillerne sig selv i nakken og kæmpede heroisk videre. Det kostede på kræfterne og yderligere fire Erritsøspillere måtte lade sig udskifte, heriblandt de to forwards Andreas de Neergaard Budsted og Per Søndergaard.

Efter lang tids pres fik Erritsø endelig trykket hjemmeholdet i bund, hvorefter ydercenter Craig Johnson flot udnyttede et lille hul i CSR/Nanoks forsvar til Erritsøs første scoring. Begge hold fik hen mod slutning af kampen scoret hver én gang. Først hjemmeholdet, dernæst Erritsøs venstre wing Casper Bruus Aerts, der i overtiden fik presset bolden i græsset bag hjemmeholdets mållinje. Thor Steendahl lukkede dernæst kampen med et sikkert spark over til slutresultat 36 – 14.

Efter sejre i årets første to rugbykampe løb Erritsø GIF dermed ind i sæsonens første nederlag. Cheftræner Dennis Graversen var fattet efter sit holds exit fra pokalturneringen.

”Vi mødte et bedre hold, ingen tvivl om det. Jeg sidder dog med en fornemmelse af, at vi godt kunne have gjort det bedre. Holdet begynder nemlig at fungere med det nye system, vi arbejder med. Specielt synes jeg, at en spiller som Thor Steendahl, vores holdkaptajn, videreudvikler sig virkelig positivt.”

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil 6127 3891, PaulerikJensen@hotmail.dk