Erritsø GIF kæmper sig i pokalsemifinale

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 17. marts 2019

Pokalkvartfinale: Erritsø GIF vs. Hundested Rugbyklub: 32 – 24 (15 – 12). Spillet lørdag den 16. marts 2019.

Points for Erritsø GIF: Thor Steendahl 17. Michael Klæsøe, Andreas Raun og Thomas Arvad Meier hver 5.

RUGBY. Moralen var høj og sammenspillet flot, da det lokale rugbyhold fra Erritsø GIF lørdag sikrede sig adgang til semifinalen i Dansk Rugby Unions pokalturnering 2018/2019. Det skete med en 32 – 24 kvartfinalesejr over de forsvarende pokalmestre, Hundested Rugbyklub.

Pokalkampen på Erritsø GIFs hjemmebane blev en spændende, intens og til tider velspillet affære. Begge hold scorede fire såkaldte forsøg i kampen. Men på to udnyttede straffespark, et i hver halvleg, skabte Erritsø sig et forspring, der holdt helt til slutfløjt, trods en sen Hundestedreducering.

Kampen var den første af betydning for Erritsø GIF siden ansættelsen af klubbens nye cheftræner Dennis Graversen. Et par nye unge spillere er rykket op og indlemmet i bruttotruppen. En af dem er Andreas Raun, der fylder 19 år i næste måned. Han har spillet rugby i Erritsø siden efteråret 2017. Raun debuterede på førsteholdet forrige lørdag i storsejren over Roskilde Vikings, endda med en scoring. Den bedrift gentog Raun mod Hundested i slutningen af første halvleg. Ved stillingen 8 – 7 til Erritsø satte Hundested hjemmeholdet under massivt pres. Det varede i næsten et kvarter, dog uden scoring. Herefter igangsatte Erritsø et kontraangreb tæt under eget mål. Bolden blev hurtigt spillet bredt og endte hos Raun på venstre wing. Herfra løb og sled han sig fri af tre Hundestedspillere og spurtede over en halv banelængde yderligere 5 points hjem til sit hold. Et moralsk boost for unge Raun og hele holdet.

Erritsø GIFs holdkaptajn Thor Steendahl i færd med at sparke bolden hen over Hundesteds forsvar. Steendahl kom selv først til den løse bold og bragte sikkert sit hold i front 27 – 19. Fra anden halvleg af pokalkvartfinalen Erritsø GIF vs. Hundested RK. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Erritsø GIFs holdkaptajn, den landsholdsaktuelle Thor Steendahl, var lettet efter kampen:

”Det var godt med en sejr. For os var det et trin op i forhold til træningskampen mod Roskilde. Det er positivt, at vi kan beholde strukturen i vores spil kampen igennem. Jeg glæder mig allerede til at møde Hundested igen i ligaen. Vi spiller altid nogle tætte kampe mod dem.”

Ansættelsen af Dennis Graversen som Erritsø GIFs første betalte rugbytræner markerer overgangen til en mere eliteorienteret tilgang til sportsgrenen i Trekantsområdets eneste rugbyklub. Talentudviklingen er kommet helt i fokus. Cheftræneren har denne vurdering efter kvartfinalen mod Hundested RK:

”Jeg glæder mig over sejren. Jeg er ikke helt tilfreds med måden, vi fik den på. Men gutterne viste moral og spillemæssig fremgang i forhold til storsejren i træningskampen over Roskilde forrige lørdag. Jeg synes, det var et godt lag, vi fik lagt på det, vi arbejder på ved træning. Allerede nu synes jeg, vi står godt rustet til pokalsemifinalen om knap to uger.”

Pokalsemifinalen CSR/Nanok vs. Erritsø GIF spilles lørdag den 30. marts 2019 på Holmen, Christianshavn.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby, Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 6127 3891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts