Rugby elitesatsning har medvind

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 18. februar 2019

RUGBY. Fredericia Idrætsfond gav tidligere på måneden den lokale rugbysport et vigtigt økonomisk tilskud. I alt 20.000 kroner fik Erritsø GIF Rugby tildelt af fonden. Beløbet er øremærket udviklingen af et talent-setup i rugbyklubben, der nu tæller over 165 medlemmer.

Vigtigt afsæt

Næstformand og senioransvarlig i Erritsø GIF Rugby, Allan Pertti Frandsen, kvitterer således:

”Vi er dybt taknemlige for støtten fra Fredericia Idrætsfond. Den betyder, at vores nye talent- og elitesatsning har fået det rigtige afsæt. Vores nye cheftræner, Dennis Graversen, aflønnes jo gennem vores særskilte talent- og eliteprojekt. Lige nu søger vi private og virksomheder, der for et relativt beskedent beløb på 5.000 kroner i hvert af de tre år 2019, 2020, 2021 medvirker til, at vores cheftræner får sin aflønning. Vi tror for alvor på, at vi i løbet af året får lavet de sidste elitesponsor-aftaler.”

Flere lokale rugbytalenter

Ansættelsen af den nye cheftræner i Erritsø GIF Rugby markerer overgangen til en mere eliteorienteret tilgang til rugby i Fredericia og omegn. For det første skal Dennis Graversen styrke overgangen fra ungdom til seniorspiller i klubben. For det andet skal han træne og udvikle førsteholdstruppen til at præstere og vinde DM-metal. For det tredje skal han indgå i de forskellige trænerfora, som byen og kommunen kører. For det fjerde satser Erritsø GIF Rugby, via Dennis Graversens trænerarbejde, på et tættere samarbejde med Fredericia Eliteidræt. Det skulle meget gerne udmønte sig i, at talentlinjen på Ullerup Bæk Skole i Fredericia om få år også får unge, lokale rugbyspillere blandt deres elever.

Erritsø GIFs rugbytalenter (i blåt og rødt) kæmper ude mod Odder RK.

Formand for Erritsø GIF Rugby, Kurt Due Petersen, tilføjer:

”I vores hidtidige 35 år som eneste rugbyklub i kommunen har vi udklækket over 40 ungdomslandsholdsspillere og over 20 A-landsholdsspillere. Undervejs har vores børne- og ungdomshold vundet DM-medaljer af alle slags. Kun vores førstehold mangler at vinde DM-metal og løfte de helt store pokaler. Det vil vi ændre på fremover. Derfor har vi lavet denne talent- og elitesatsning 2019 – 2021.”

Godt for integrationen

Rugby er en international udbredt sport, som verden over bruges til at integrere børn, unge og voksne i deres nye nærmiljø. Således findes der blandt Erritsø GIF Rugbys over 165 medlemmer mange udenlandske tilflyttere til Fredericia om omegn. Disse tilflyttere, eller expats, søger aktivt rugbysporten, fordi de kender den fra deres hjemland og forbinder den med noget positivt.

Erritsø GIFs George Melgaard med nr. 9 på ryggen igangsætter et angreb fra en løs klynge. Fra pokalkvartfinalen ude mod Hundested RK, marts 2017.
Formand for Kultur- og Idrætsudvalget og medlem af Idrætsfonden, Lars Ejby Pedersen, lykønsker Erritsø GIF Rugby med det kærkomne bidrag fra Idrætsfonden. Fra venstre i billedet ses rugbyklubbens kasserer Niels Hejslet, Lars Ejby Pedersen, næstformand Allan Pertti Frandsen og suppleant Henrik. N. Christensen.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Med venlig hilsen

Med venlig hilsen, Paul Erik Jensen, PR-ansvarlig, Mobil +45 6127 3891, PaulerikJensen@hotmail.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts