10-a-side rugby: En klar succes

Normalt spilles rugby med 15 spillere på hvert hold. Det gælder eksempelvis den hjemlige 1. division, hvor vi fra EGIF er én af de seks klubber. 15-mands rugby kræver dog relativt mange spillere i hver trup set over en hel sæson.

Stadig flere rugbyklubber vest for Storebælt har vanskeligt ved at stille fuldt hold til alle kampe i sæsonen. Derfor introducerede Dansk Rugby Union (DRU) i oktober et stævne, hvor klubberne kun skulle stille med 10 mand hver, plus reserver. I 10-a-side er reglerne anderledes end i 15-mands rugby. Hver 10-a-side kamp varer eksempelvis kun 2x 15 minutter, der er flyvende udskiftning, og der spilles på en mindre bane: 60 m x 70 m.

Dette allerførste 10-mands stævne, som blev afviklet i Holstebro den 13. oktober 2018, blev en sportslig succes. Nedenstående otte klubber deltog og spillede hver fire kampe.

 1. Aalborg RK Lynet
  2. Aarhus RK
  3. Erritsø GIF
  4. Esbjerg RK
  5. Grenå RK / Randers RC / Silkeborg RK
  6. Holstebro RK
  7. Lindø RUFC / Odense RC
  8. Odder RK

Vores hold fra EGIF hentede to sejre og led to nederlag. Men bedst af alt: Vi fik spillet en god gang rugby imod hold, der ligger enten lidt over eller lidt under vores sportslige niveau. Vores spillere var ovenud tilfredse med at spille 10-a-side for første gang.

Af tilbagemeldingerne at bedømme kan vi forvente, at der i 2019 vil blive afviklet flere 10-a-side stævner for klubberne vest for Storebælt. Et godt DRU-initiativ, der medvirker til, at flest mulige klubber stiller med hold bestående af egne spillere, uden at låne fra andre klubber.