Mod og mandshjerte i svær udkamp

1. division, 6. runde: RK Speed vs. Erritsø GIF: 58 – 10 (22 – 3)

Points for Erritsø GIF: Chris Thomsen 5 (1 forsøg), Thor Steendahl 5 (1 straffe, 1 konvertering)

Det var med ryggen mod muren, at vi i lørdags sendte 12 spillere til Kastrup for at forsvare Erritsø GIFs farver og vores rugbyklubs ære. Som beskrevet andetsteds her på siden har vi i sommerpausen desværre mistet flere bærende kræfter i seniortruppen; en trup som resten af sæsonen bliver forstærket af en håndfuld af vores oldboys, der stadig har fysikken til rugby på eliteniveau. Stor tak til dem. Og nu til kampen lørdag den 1. september.

Vores unge, talentfulde holdkaptajn, Thor Steendahl, beretter:

Vi lånte tre spillere fra Speed i 1. halveg og tre fra Aalborg i 2. halvleg. Første halvleg var ret lige. Speed scorede først på et straffe, hvorefter vi udlignede. Dernæst scorede de et try. Det skete inden for de første 15 min, men de fik ikke mere før sent i halvegen. Der scorede hjemmeholdet to tries, det sidste lige inden pausen.”

Vores klyngehalf Christoffer Ki Winstrøm, næsten midt i billedet, fører an i jagten på den bold, som en blå- og rødklædt holdkammerat fra Erritsø GIF har sparket fremad.

Alexander Hansen, vores lynhurtige højre wing, supplerer:

Vi spillede en stærk første halvleg, men en mindre stærk anden halvleg. Chris scorede dog et flot try midt i anden halvleg, og vi var tæt på et par gange mere.”

Vores trekvartback George Melgaard og vores forward Kenneth “Achmed” Nielsen tackler en forward fra RK Speed.

Kampen gav desuden comeback til “gamle” kæmper som Kenneth “Achmed” Nielsen og Hans Erik “Hanne” Severinsen. Deres mod, mandshjerte og kontante stil var et kæmpe løft for vores hold. Dejligt at se dem tilbage. Desuden hjalp landholdsspilleren Vladimir Nedbailo, til. Han er ellers skiftet til Aalborg RK, men valgte at spille anden halvleg for sin gamle klub. Tak for det, Vlad!

Vores tryscorer Chris Thomsen forsøger et chip henover hjemmeholdets forsvar.

Vores tidligere holdkaptajn, landsholdsspilleren Jeppe M. Holm, som i sommers skiftede tilbage til sin barndomsklub, var med hos Speed. Det var rart for vores spillere at se ham igen, og glæden var gengældt.

Hjemmeholdets sejr på 58 – 10 efter 22 – 3 ved pausen var en tilfredsstillende udgang på opgøret, når alt blev taget i betragtning. Vigtigst var det, at vi gennemførte kampen og fik spillet en god rugbykamp. Alle i blåt og rødt kæmpede bravt og tacklede forbilledligt. Vi ser derfor frem til sæsonens sidste fire ligakampe, samt den afsluttende pokalkamp i november.

Vi skal naturligvis have endnu flere spillere til træning i Erritsø. Her går det langsomt fremad: Fra kun 6 spillere til træning før sommerpausen er vi nu oppe på 8 – 10 spillere hver tirsdag og torsdag. Med en kraftanstrengelse, og en højere prioritering af rugby og vores klub, kan vi godt blive endnu flere. KOM SÅ, GUTTER!!!