Stærkt rugby-comeback ikke nok

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 6. maj 2018

Pokalturnering 2017/2018, semifinale: Erritsø GIF – RK Speed: 17 – 42 (10 – 15).

Points for Erritsø: Jens Vissing 7, Craig O’Donell og Sabelo Dube hver 5.

RUGBY: RK Speed fra København vandt lørdagens pokal-semifinale over Erritsø GIF. Trods et stærkt comeback af det lokale rugbyhold, som fik vendt 0 – 12 til 17 – 15, brast drømmen om en finaleplads.

Gæsterne fra RK Speed chokstartede. I kampens allerførste angreb bragte de sig foran 7 – 0. Og efter ni minutter førte RK Speed 12 – 0. Kort efter trådte Erritsøs klyngehalf, og ny mand på Danmarks Sevens landshold, Christoffer Ki Winstrøm, forkert på sin venstre fod og måtte forlade kampen. Hans fravær svækkede Erritsøs chancer for variation i spillet.

Den dårlige start til trods kæmpede Erritsø sig tilbage og begyndte at tackle modstanderne højt oppe på banen. Defensiven og offensiven begyndte at fungere og efter tyve minutter reducerede Erritsø-wing Jens Vissing til 3 – 12 på straffe. RK Speed svarede igen til 3 – 15, også på et straffe. Herefter igangsatte Erritsø et rasende comeback. I første halvlegs overtid pressede hjemmeholdet gæsterne helt ned på deres scoringslinje. Efter flot og massivt forward-arbejde satte Erritsøs ydercenter Craig O’Donell sig igennem og scorede. Jens Vissing sparkede efterfølgende over til pausestilling 10 – 15.

Erritsø GIFs unge landsholdsspiller, Vladimir Nedbailo (med bolden), forsøger et gennembrud mod RK Speed. Bagved ses hans holdkammerater, fra venstre: Per Søndergaard, George Melgaard og Jesper Jensen. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

I halvlegen foretog begge hold udskiftninger. For Erritsø kom blandt andre Michael Klæsøe og Sabelo Dube ind. Sidstnævnte spiller, der stammer fra Sydafrika, viste straks sit værd. Otte minutter inde i 2. halvleg udlignede han efter et flot angreb. På det efterfølgende spark bragte Jens Vissing Erritsø foran 17 – 15. Det lokale rugbyhold viste i den periode sit bedste spil i en årrække. Bagud var RK Speed presset til at ændre både taktik og opstilling. Det gav pote. På mindre end ti minutter scorede gæsterne otte points og strammede grebet om kampen. Erritsø brugte sine sidste kræfter på at forsvare, imens gæsterne løb stormløb. Med tre flotte scoringer i de sidste 10 minutter til følge.

Trods de overbevisende sejrscifre på 42 – 17 i RK Speeds favør fandt kampen således først sin vinder i de sidste tyve minutter. Københavnerne skal i årets pokalfinale, der spilles til august, møde enten Hundested RK eller Aarhus RK. De to hold spiller først deres semifinale den 9. juni.

Erritsø GIFs unge rugbyhold kan se tilbage på en pokal-semifinale, hvor de i starten af anden halvleg fik rystet de forsvarende pokalmestre RK Speed, som måtte grave dybt for at finde de ressourcer, der til sidst knækkede Erritsø. Næste kamp for det lokale rugbyhold bliver hjemmekampen i 1. division lørdag den 19. maj mod Aarhus RK.