Erritsø Rugby spiller historisk semifinale

RUGBY. Lørdag den 5. maj lægger Erritsø GIF græs til den ene af de to semifinaler i Dansk Rugby Unions pokalturnering 2017/18. De forsvarende pokalmestre, RK Speed fra Amager, gæster nemlig Erritsø. Københavnerne vil forsøge at erobre den finaleplads, som det lokale rugbyhold også tørster efter.

Kun én gang tidligere, i 1997, er det lykkedes Erritsø GIF at nå selve pokalfinalen. Med et knebent nederlag til følge. I fjor nåede det lokale rugbyhold kvartfinalen i pokalen. I den forløbne sæson har Erritsø GIF undergået et generationsskifte, som er forløbet godt. Så i år har det lokale rugbyhold ambitionen om at nå selve pokalfinalen.

Erritsø GIFs back George Melgaard, med bolden, udfordrer RK Speed. Fra de to klubbers seneste møde den 7. april 2018, der også foregik i Erritsø. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Der forventes en lige semifinale imellem to mandskaber, der står godt til hinanden. Det sås senest den 7. april i sæsondebuten i 1. division, hvor holdene mødtes på samme bane. Her fik gæsterne fra RK Speed først ni minutter før tid afgjort kampen til slutresultat 8 – 13. Det var en kamp, der gav Erritsø et defensivt bonuspoint i tabellen. Og netop en styrket defensiv er et af de kendetegn, som det nye, unge førstehold fra Erritsø GIF har opnået i denne sæson.

Både Erritsø GIF og RK Speed råder over landsholdsspillere, der senest var i kamp i sidste weekend, da Danmark besejrede Estland rekordstort i Odense. En af dem var Erritsøs Vladimir Nedbailo, som mod Estland fik lavet sin første landsholdsscoring. Den unge Erritsø forward fik derved tanket selvtillid.

Førsterække forward, Emil Boe Sørensen, har denne vurdering før Erritsø GIFs historiske semifinale:

”Årets første kamp, som også var mod Speed, var en hård og intens kamp. Men også en kamp, der var meget lige. Oven på en masse fokuseret træning, og vores seneste 1. divisions kamp mod titelfavoritterne Frederiksberg RK, er vi mere end klar til at få denne kamp til at falde ud til vores fordel, og nå pokalfinalen.”

Pokalsemifinalen Erritsø GIF – RK Speed spilles på den normale hjemmebane på Krogsagervej ved Erritsø Idrætscenter, og foregår lørdag den 5. maj, med opspark kl. 14.00.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk

Oversigt over pokalturneringen 2017/18: www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/pokalturnering-2017-2018.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts