Erritsø GIF Rugby fik point i sæsondebut

RUGBY. 1. division, 1. runde: Erritsø GIF – RK Speed: 8 – 13 (3 – 5).

Points for Erritsø: Jens Vissing 3 (straffe) og Thor Steendahl 5 (et forsøg)

Erritsø GIFs førstehold spillede sin bedste rugbykamp i flere år, da de i lørdags tog hul på den nye sæson i landets øverste rugbyliga, 1. division. Hjemmekampen imod sidste sæsons bronzevinderne, RK Speed, blev nøjagtig den lige affære, som det på forhånd var spået.

Ved stillingen 8 – 8, og tyve minutter igen, var spændingen på sit højeste. Erritsø GIFs unge mandskab lugtede overraskelsen og havde flere gode muligheder for at score yderligere. Men mulighederne blev ikke udnyttet. Stor var derfor RK Speeds lettelse, da de ni minutter før tid, på et forsøg bragte sig 5 points foran. Det skete efter et flot angreb over højre fløj. Erritsø forsøgte at svare igen. Men selv om tempoet var højt og presset massivt, blev mulighederne ikke udnyttet. Gæsternes knebne sejr på 13 – 8 var derfor fortjent.

Det generationsskifte, Erritsø GIF igangsatte i vinterpausen, bærer dog allerede nu frugt. Unge Erritsøspillere med enten landsholdserfaring eller landsholdspotentiale trådte virkelig i karakter. 20-årige Vladimir Nedbailo spillede en uvant plads som hooker i klyngen. Alligevel præsterede han igen på højeste niveau. Det samme gjorde Erritsøs to andre landsholdsspillere, Christoffer Ki Winstrøm på 21 og Jeppe Maagaard Holm på 23. De to unge flankers, Tobias Mulvad og Tahi Fu, begge midt i tyverne, var også ekstremt værdifulde fremad banen og bagude. Endelig var den 25-årige wing Casper Bruus Aerts igen en defensiv stærk mand, som tacklede effektivt hele kampen igennem.

Jeppe M. Holm udtalte:

”Det var den bedste kamp, vi har spillet, i den tid, jeg har været her i klubben.”

For to år siden skiftede Jeppe M. Holm til Erritsø GIF fra netop RK Speed. Han har siden da været en hovedkraft i opbygningen af det nye, unge førstehold i Erritsø.

Den ene af Erritsøs tre landsholdsspillere, Jeppe M. Holm, med sort hjelm, kæmper om en indkastbold med RK Speeds Malte Madsen (rød hjelm).
Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Holdets nye holdkaptajn, den 24-årige flyhalf Thor Steendahl, har denne vurdering:

”Vi spillede næsten lige op imod et hold, som vi sidste år tabte til med 20 til 25 point. Vi starter godt og holder en høj intensitet. Så går vi ned på intensitet i det sidste kvarter, hvor de få lov at dominere. Det er fand’me ærgerligt, vi taber. Men en rigtig god start på sæsonen. Det var en kæmpe fornøjelse at spille sammen med gutterne i dag. Jeg håber, vi kan tage samme indstilling med til den næste kamp ude mod Frederiksberg.”

Et defensivt bonuspoint blev Erritsø GIF’s resultatmæssige udbytte af sæsondebuten. Holdets næste opgave bliver 1. divisionskampen ude mod titelaspiranterne fra Frederiksberg RK. Den kamp spilles lørdag den 21. april.

Frederiksberg fører efter første runde 1. division med maksimum 5 points, Speed ligger nummer to med 4 points, imens Erritsø indtager tredjepladsen med 1 point. Mestrene Aarhus er RK er fortsat uden point, imens CSR/Nanok og Aalborg RK først kommer i kamp senere på måneden.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Alle fotos: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.