Træningskamp mod mestrene

De seks-dobbelte og regerende danske mestre fra Aarhus RK var Erritsø GIFs modstander i årets første træningskamp for førsteholdet.

Kampen foregik lørdag den 17. marts, efter et god fællestræning for begge hold under ledelse af ARK’s cheftræner Chris Adby og vores egen Michael Klæsøe.

På en knaldhård og frossen træningsbane ved Erritsø Idrætscenter fik spillerne passet, tacklet og spillet en god gang rugby under meget vanskelige vejrforhold. Ud over kulden kæmpede begge holds spillere med at kontrollere bolden i den stride blæst.

Træningskampen blev en lige affære, hvor gæsterne fra Smilets By dog var stærkest. Udesejren på 10 – 20, efter 0 – 10 ved halvleg, var fuldt fortjent. Alle EGIFs points blev scoret af klyngehalf George Melgaard på to forsøg, det sidste efter et flot lob og en pasning fra vores nye holdkaptajn Thor Steendahl. Han spillede en klog kamp. Det samme gjorde forward Tobias Mulvad og venstre wing Jens Vissing.

Vores 24-årige debutant Andreas de Neergaard Budsted, der lærte rugby som udvekslingsstudent i New Zealand, have desuden en god debut, ligesom højre wing Casper Bruus Aerts tacklede frygtløst. Forwarden Vladimir Frolov var desuden meget iøjnefaldende, offensivt som defensivt. Indercenter Hans Erik Severinsen blev indskiftet i slutningen af første halvleg og var en solid forstærkning.

Mike Hawkins, årets dommer 2017, og Dennis Graversen, sørgede sammen for, at sol, vind – og frosttemperaturer – blev ligeligt fordelt under træningskampen. Stor tak til dem begge. Alt i alt en god optakt for førsteholdet inden sæsonstarten lørdag den 7. april, hvor vi på hjemmebane har sæsondebut i 1. division, landets øverste liga, mod RK Speed.

Fotos: Pertti Frandsen / Erritsø GIF Rugby.