Erritsø GIF fik presset bronzevinderne

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 5. november 2017

Erritsø GIF – RK Speed: 11 – 31 (6 – 24). SUPER 4, DM-slutspil, sidste runde. Lørdag 4. nov. 2017

RUGBY. Selvom det ikke blev til den håbede Erritsøsejr i sidste runde af SUPER 4, fik det lokale rugbyhold dog sat et godt punktum for deres deltagelse i årets DM-slutspil. Allerede inden lørdagens opgør havde gæsterne fra RK Speed sikret sig bronze. Så kampen var udelukkende et spørgsmål om, hvilket af de to hold, der vil slutte sæsonen bedst indbyrdes. Efter en hård fight i samtlige 80 minutter løb de københavnske favoritter fortjent af med sejren, som blev cementeret med en flot scoring dybt inde i overtid.

Et nederlag på tyve points signalerer normalt en markant forskel mellem to rugbyhold. Men det var ikke altid tilfældet i lørdagens SUPER 4 opgør i Erritsø. For store dele af kampen foregik i RK Speeds forsvarszone, hvor Erritsø, især i anden halvleg, lagde et enormt pres. Dog fik værterne kun sjældent udnyttet mulighederne, imens gæsterne derimod var uhyre effektive.

Erritsø startede ellers med brask og bram. På kampens første angreb blev RK Speed tvunget langt tilbage, og efter kun to minutter kunne topscorer Jens Vissing bringe Erritsø foran 3 – 0. Sikkert udnyttede Erritsø-wingen et straffespark midt foran gæsternes mål.

Først efter et lille kvarter fik RK Speed svaret igen med deres første reelle gennembrud, som endte i scoring. Stillingen 3 – 5 holdt yderligere et kvarter, men så gik det pludselig stærkt. På tre hurtige scoringer straffede gæsterne et passivt Erritsøforsvar. Fra at være bagud 3 – 5 stod det pludselig 6 – 24. Undervejs havde Jens Vissing ganske vist reduceret på et nyt straffespark, men RK Speeds føring ved pausen var fuldt fortjent. Dårlige Erritsøtacklinger i slutningen af første halvleg gjorde det alt for let for RK Speed at opbygge deres 18-points forspring.

”Vi startede stærkt, men begik herefter en række dumme straffespark. Det gjorde, at vi mistede fokus og lod Speed dominere det meste af første halvleg. Men med vores stærke anden halvleg fik vi – med vores fight og fremdrift – vist, at vi med nogle forbedringer vil kunne skabe mere lige topkampe fremover.”

Sådan opsummerede forwarden, Tahi Fu, Erritsøs indsats i lørdags. Newzealænderen, der i anden halvleg måtte lade sig udskifte med et lukket højre øje efter flere hårde sammenstød, var igen et af sit holds bedste.

Den velspillende klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, driver bolden frem i et nyt Erritsøangreb. RK Speeds forsvar er dog helt fremme for at presse og tackle. Foto: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Træner Jan ”Bubsi” Nielsen var skadet til kampen og kunne for en gangs skyld følge slaget fra sidelinjen. Her fik han rig lejlighed til at opildne sit hold, som dog ikke ramte den form, der ellers har kendetegnet Erritsø i de foregående SUPER 4 kampe.

”Det var en kamp, hvor jeg bagefter er både stolt og lidt skuffet. Vi starter godt og er dominerende. Men så har vi tyve dårlige minutter, hvor personlige fejl fører til deres scoringer. Anden halvleg dominerede vi totalt, men vi får ikke nok udbytte. Og det er her, vi mangler noget i forhold til de øvrige tophold i Danmark. Men som træner er jeg stolt over holdet, som har gennemlevet stor fremgang, der helt sikkert kommer os til gode næste år”,

konkluderede træneren.

Var Erritsøs spil ikke på det forventede niveau, kunne man dog ikke klandre hjemmeholdet for manglende mod. Der blev kæmpet, så blodet bogstaveligt talt sprang. Ikke bare Tahi Fu måtte lade sig udskifte. Tre andre forwards Michael Axø, Kenneth Holm og Tobias Mulvad måtte alle erstattes i anden halvleg. De havde givet alt, hvad de havde i sig. Midt i anden halvleg fik Erritsø så endelig brudt igennem. Det skete efter et angreb i flere faser, hvor Jens Vissing fra sin position på venstre fløj modtog en perfekt pasning og løb fem sikre point hjem. Desværre for hjemmeholdet blev det Erritsøs eneste scoring i resten af kampen.

Fortjent blev Tobias Mulvad af modstanderne kåret til Erritsøs ”Man of the match”. Debutanten og landsholdsspilleren Vladimir Frolov, som kom ind fra starten af anden halvleg, lyste desuden klart op på et Erritsøhold, som nu ser frem mod årets sidste kamp, pokalkvartfinalen på hjemmebane mod Aalborg RK Lynet. Den kvartfinale spilles nu på lørdag den 11. november. Her er Erritsø, for en gangs skyld, favorit.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby¨

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 6139 3065, senior@erritsoerugby.dk

 Resultater i SUPER 4 for dette efterår: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/calendar/190

Slutstillingen i SUPER 4 for dette efterår: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/table/190

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts