Første slutspilspoints til Erritsø Rugby

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 8. oktober 2017

Aarhus RK – Erritsø GIF: 8 – 3 (8 – 0). SUPER 4 DM-slutspil, 4. runde. Lørdag 7. oktober 2017.

Points for Erritsø: Jens Vissing 3 (på et straffespark)

RUGBY. De regerende danske mestre, Aarhus Rugbyklub, fik sig en overraskelse i lørdagens SUPER 4 opgør hjemme mod Erritsø. For det undertippede Erritsøhold spillede deres hidtil bedste kamp i slutspillet om Danmarksmesterskabet. Helt frem til sidste minut havde Erritsø muligheden for at skabe overraskelsen. Men hjemmeholdet fra Smilets By holdt stand i den silende regn og tog sejren.

Starten var hektisk med masser tacklinger på den bløde og regnvåde bane, der var perfekt til rugby. Et tidligt straffespark til Aarhus blev udnyttet til stillingen 3 – 0. Herefter tilkæmpede Erritsø sig et lille spilovertag med klogt spil, hvor der blev tacklet og forsvaret højt oppe på banen, og igangsat stadig nye angreb. Erritsø havde blandt andet succes med at sparke bolden lavt og kort, for på den måde at drive spillet fremad. Men også pasningsspillet fungerede, trods det våde vejr og en deraf følgende glat bold.

Det nye spillesystem med at rykke forwards ud i kæden fungerede tillige næsten optimalt for Erritsø. Forsvarslinjen blev kun brudt én gang. Det var midt i første halvleg, da hjemmeholdet bragte sig foran 8 – 0. Det skete efter et indkast, som Aarhus vandt. Hjemmeholdet beholdt bolden inde i klyngen og bragte den langsomt fremad inden for egne rækker, indtil Aarhus-spillerne havde krydset Erritsøs mållinje og presset bolden i græsset.

Kort efter fik Erritsøs holdkaptajn og landsholdsspiller, Jeppe M. Holm, gult kort og ti minutters udvisning. Det skete efter en farlig tackling af en modstander. Trods en mand i undertal fortsatte Erritsø presset, imens Aarhus blev ved med at forsvare sig resten af halvlegen, men kun sjældent var en trussel inde i Erritsøs 22-meter felt.

Anden halvleg kom spillemæssigt til at ligne første, med den undtagelse, at der nu var Erritsø, som scorede. Det skete på et straffespark, sikkert udnyttet af topscorer Jens Vissing midt i anden halvleg. Reduceringen til 3 – 8 fyrede endnu mere op under Erritsø. Spillende træner Jan ”Bubsi” Nielsen opildnede konstant sine spillere til at give alt, hvad de havde i sig.

Erritsøs spillende træner, Jan ”Bubsi” Nielsen tackler sin boldbærende modstander, imens holdkammeraten Gilles Boué yder support fra højre. Fra Erritsøs SUPER 4 kamp hjemme mod Frederiksberg i september. I lørdagens opgør ude mod mestrene, Aarhus RK, spillede de begge en stor kamp. Foto: Paul Erik Jensen / Erritsø GIF Rugby.

Forward Kenneth Holm spillede sin bedste kamp i sæsonen, defensivt som offensivt. En anden Erritsø-forward, Per Søndergaard, spillede med stor ro og rutine defensivt, og vandt mange meter offensivt for sit hold. Klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm, viste endnu engang sit format og enorme værd for Erritsø. Hans overblik og mange lange bolde fra klyngen til de angribende trekvart-backs var forbilledligt. Landsholdsemnet Thor Steendahl, Erritsøs viceanfører, fik nok engang vist sin klasse. Det anerkendte også Aarhus tydeligt efter kampen.

Fullback Gilles Boué blev fortjent kåret til Erritsøs ’Man Of The Match’. Franskmanden var kampen igennem en defensiv gardering og en offensiv trussel. Det skete på en dag, hvor samtlige Erritsøspillere ramte topformen. Det betød samtidig, at Erritsø – temmelig usædvanligt i rugby – ikke benyttede sig af muligheden for at bruge reservespillerne. Det var der ingen grund til.

Holdkaptajn Jeppe M. Holm siger:

”Denne kamp kunne vi lige så godt have vundet. Og det er jeg stolt over at kunne sige, for Aarhus er et meget stærkt hold. Vi spillede med hjerte og mandsmod, og det var en fornøjelse at spille kampen. Synd, at vi ikke tog den det sidste skridt.”

Spillende træner Jan ”Bubsi” Nielsen supplerer:

”Det var super kamp, hvor alle præsterede det maksimale. Jeg er glad, men samtidig også meget skuffet over, at vi ikke vandt. Vi havde virkelig chancen for den store overraskelse, men manglede lige det sidste i de afgørende situationer. Men vi kan være stolte over vores indsats, og det at vi formåede at presse de danske mestre. Vi fik vist, at vi er et hold i fremgang, og at vi er fuldt berettiget til at være nået DM-slutspillet.”

Det er tydeligt, at Erritsø efterhånden har opbygget et hold, der kender hinanden og som oftest vælger de rigtige løsninger med enten en aflevering eller et forsøg på gennembrud. Sikkerheden i spillernes pasninger til hinanden var tillige den hidtil bedste i sæsonen. Dette var stærkt medvirkende til, at Erritsø fik sat mestrene under stort pres.

Det knebne nederlag til mestrene udløste dog Erritsøs første point i tabellen, et bonuspoint. Aarhus RK topper fortsat SUPER 4 med Frederiksberg RK på andenpladsen. RK Speed er nummer tre, imens Erritsø ligger nummer fire. Vinder Erritsø sine sidste to SUPER 4 kampe, er det måske nok til klubbens første DM-medaljer. De bliver – i så fald – af bronze.

Lørdag den 21. oktober får Erritsø næste mulighed for at erobre flere points i SUPER 4. Det bliver i holdets sidste udekamp, hvor Frederiksberg RK lægger græs til.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 6139 3065, senior@erritsoerugby.dk

Resultater og kampprogram i SUPER 4 for dette efterår: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/calendar/190

Stillingen i SUPER 4: http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/table/190

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts