Erritsø Rugby klar til topopgør mod mestre

Pressemeddelelse, udsendt torsdag den 25. maj 2017

RUGBY. Efter at have løst billet til årets finale i den lille pokalturnering, Challenge Cup, sætter Erritsøs bedste rugbymandskab nu kurs mod Århus. Her venter på lørdag den 27. maj de regerende danske mestre, Aarhus Rugbyklub, i det, der nok bliver Erritsøs vanskeligste kamp i dette forår. Hvem, der har mest grund til at feste og fejre efter rugbymødet i ”Smilets By, er dog et åbent spørgsmål.

For de århusianske rugbymestre fra i fjor har noget at revanchere. Noget overraskende måtte de se nemlig sig slået ud af Dansk Rugby Unions store pokalturnering. Det skete, da Aarhus RK for knap to uger siden mødte Hundested RK i semifinalen. Det var endda et meget klart 26 – 51 nederlag, som Aarhus løb ind ovre på Sjælland.

For Erritsø gælder det om at udnytte, at århusianerne i Hundested led deres største nederlag i flere år. Samtidig kan Erritsø udnytte det momentum, som holdet har bygget op efter to sejre i træk.

Erritsøs spillende træner, den tidligere landsholdsspiller Jan ”Bubsi” Nielsen, har igen holdets eneste landsholdsspiller Jeppe Maagaard Holm tilbage i truppen. Flere andre profiler, blandt andre klyngehalf Christoffer Winstrøm, flanker Tahi Fu, og fullback George Melgaard, er også klar til topopgøret i Århus.

Erritsøs Gilles Boué (med bolden) igangsætter et angreb. Fra Erritsøs udesejr på 15 – 10 over Aalborg RK Lynet i forrige runde af 1. division vest.
Foto: Natasja Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Erritsøs erfarne spillende træner udtaler før kampen:

”Kampen på lørdag er en nøglekamp i puljen. Men det er en stor opgave, vi står overfor. Aarhus har ikke tabt på hjemmebane i de seneste år og bliver derfor en hård nød at knække. Men, jeg synes, vi har lært fra hjemmekampen mod Aarhus i marts og har fået styr på nogen af de fejl, vi lavede i den kamp. Så mit håb er, at vi formår at omsætte det på banen på lørdag, så vi kan lave en overraskelse. Vi har stor respekt for Aarhus og den måde, de spiller rugby på. Men vi skal tro på egne evner og satse på, vi rammer dagen.”

Når grundspillet slutter den 24. juni, vil de to øverste hold fra 1. division vest kvalificere sig til efterårets TOP 4 om det danske rugbymesterskab. Her indtræder også de to øverste hold fra 1. division øst. Lige nu fører Aarhus 1. division vest, foran Erritsø, med Aalborg RK Lynet på tredjepladsen.

Kampen Aarhus RK – Erritsø GIF spilles lørdag den 27. maj og foregår på ArkPARK, Vårkjærvej 75, 8260 Viby J. Kampen har opspark kl. 14.00.

Stillingen i 1. division, vest:
http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/table/157

Kampprogram i 1. division, vest:
http://www.rugby.dk/turneringer/2017-03-24-13-31-54/dm-2017-m/calendar/157

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby
Paul Erik Jensen, presseansvarlig, Mobil 61273891, paulerikjensen@hotmail.dk