Landsholdet storsejrede i Estland

Fra www.rugby.dk

Danmark XV vandt lørdagens landskamp i Estland 12-75 (0-58). En flot kamp og en god sejr, som dog først og fremmest vil blive husket for det mest vanvittige vejr. En snestorm ramte Tallinn, lige som spillerne gik på banen og gjorde forholdene meget svære for begge hold. Dommeren endte med at fløjte kampen af 15 min. før tid, en beslutning som alle var enige i. Det var simpelthen for koldt for spillerne og dermed ikke sikkert.

Det bliver ganske givet en kamp, som alle involverede kommer til at huske og tale om i mange år. Men herfra kommer vi også til at huske den gæstfrihed, som landsholdet blev mødt med i Estland. Den estiske rugbyunion er ung og ganske lille. Men der var ingen grænser for den varme og venlighed, som Danmark blev mødt med. Det er ikke en lille opgave, at arrangere en landskamp – og værterne skulle samtidig slås med de ekstreme vejrforhold. Vi sender derfor en stor tak til alle, der var med til at løfte opgaven. Vores rugbyfamilie er blevet lidt større efter weekenden.

11 danske spillere kom på tavlen i Estland:

Peder Wilhelm Bjerrum: 16
Mikkel Andresen: 10
Emil Svinth Aagaard: 10
Joshua Jensen: 7
Rasmus Dufke: 5
Julian McIntosh: 5
Thomas Graagaard: 5
Tomas Mayne: 5
Michael Strøyberg: 5
Kenny U Nielsen: 5
Justin Eyles: 2

Danmark overtager førstepladsen i Conference 2 Nord fra Ungarn. Dog mangler Ungarn at møde Finland, og det er desværre nok svært at tro, at Finland kan tage point fra Ungarn. Men vi har lov at håbe!

Mikkel Andresen blev kåret som bedste danske spiller efter en flot kamp som 8’er. Mikkel imponerede landstrænerne i set-pieces og i løb med bolden.

Rasmus Dufke og Michael Friis Larsen spillede begge jubiæumskamp nr. 25. for Danmark.

Nu venter der en længere pause for Danmark XV, og Sevens sæsonen starter for alvor op. Vi glæder os til at se Danmark i kamp igen til efteråret!