Erritsø slår Aalborg i nervepirrende kamp

RUGBY. 1. division, vest. Anden runde.

Aalborg Rugbyklub Lynet – Erritsø GIF 10 – 15 (5 – 5)

Try scorer, Erritsø: Jimmi Hede 10, Tobias Mulvad 5.

Erritsø Rugby besejrede lørdag eftermiddag den 8. april Aalborg Rugbyklub Lynet med 15-10 efter en hård og nervepirrende 1. divisionskamp i det nordjyske.

I en intens kamp viste hele Erritsøtruppen stor klasse. Men især to af holdets profiler skinnede ekstra igennem: Stolpen Jimmi Hede, som stod for to af dagens scoringer, og flankeren Tobias Mulvad, som lavede den sidste af de tre scoringer. Begge spillere var en del af en yderst velfungerende Erritsøklynge, som formåede at dominere i kampen.

Aalborg kom bedst fra start
Det var hjemmeholdet, som åbnede ballet, da de kort efter opspark udnyttede en forsvarsfejl hos Erritsø og bragte sig foran 5-0.

Erritsø formåede dog at holde godt på bolden og fik spillet presset ned på Aalborgs banehalvdel, hvor Erritsø i en lang periode dominerede spillet. En hård vind gjorde pasningsspillet svært, men Erritsø formåede at spille tæt og holde på bolden. Erritsø opbyggede herved et højt pres, og holdets klyngespillere bragte bolden fremad i små, tålmodige ryk. Taktikken virkede, og Jimmi Hede kunne kort tid efter trykke den ovale bold på scoringslinjen til udligning. Det uafgjorte resultat holdt til halvleg.

Kort efter pausen viste Aalborg fornyet styrke, da de igen bragte sig foran.

Et stykke tid inden i 2. halvleg fik Erritsø etableret et modsvar. Holdet forsatte med at holde bolden i egne rækker, og Erritsøklyngen vandt stille og roligt terræn ved at bære bolden fremad, nyk for nyk.

Aalborg havde svært ved at forsvare sig, og det lykkes igen for Erritsøs Jimmi Hede at presse bolden over linjen til stillingen 10-10.

Efter udligningen fortsatte Erritsøs klynge med at dominere. Kort efter opsparket var Erritsø igen nede ved Aalborgs forsvarslinje, hvor de pressede hårdt på for at bringe sig foran. Og forløsningen kom: Erritsø-profilen Tobias Mulvad scorede og bragte for første gang i kampen sit hold i front.

Kampen var dog ikke afgjort. I kampens døende minutter lagde Aalborg et enormt pres på Erritsø, som forsvarede sig med næb og klør. Det lykkedes for Erritsø at holde Aalborg stangen, og kampen endte 15-10. Erritsø kunne derved indløse forårssæsonens første sejr.

Holdets spillende træner Jan ”Bubsi” Nielsen udtalte:

”Det er dejligt at vinde. Klyngen gør det, de skal og dominerer kampen. Vores kæde kommer rigtig hurtigt op og stopper Aalborgs muligheder. Det er selvfølgelig lidt skuffende, at vi ikke får flere scoringer og points på tavlen trods vores dominans i 2. halvleg. Men det er et godt resultat, især i lyset af de afbud vi har fået. Pilen peger op ad, og det tager vi med hjem. Stor ros til hele holdet.”

Med sejren i Aalborg indtager Erritsø, efter to runder, den vigtige andenplads i 1. division, vest. De to øvrige hold i divisionen, Aarhus RK og Odder RK, ligger lige nu henholdsvis nummer 1 og 4. Når alle seks runder er spillet, og de fire hold har mødt hinanden ude og hjemme, kvalificerer de to øverste hold sig til efterårets landsdækkende SUPER 4. Her indtræder også de to bedste rugbyhold fra 1. division, øst.