Erritsø GIF Rugby tæt på sejren i Odder

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 5. september 2016

Gode sidste tredive minutter var ikke nok for Erritsø til at slå et fysisk stærkt og resolut Odder-mandskab. Odder løser billet til rugbyens Super 6 om Danmarksmesterskabet.

Erritsø GIF spillede lørdag den 3. september en svær udekamp mod Odder Rugby Klub. Opgøret foregik i grundspillets sidste opgør i rugbyens 1. division, vest. Det var en til tider hårdt spillet kamp, hvor hvert hold skiftedes til at dominere. Trods en stærk afslutning måtte gæsterne fra Erritsø se hjemmeholdet trække det længste strå. Kampens resultat blev 50 – 36 til Odder, efter føring 29 – 10 ved pausen.

Odder RK – Erritsø GIF Rugby 50 – 36 (29 – 10)

Points for Erritsø: Jeppe M. Holm: 15, Jens Vissing: 11, Thor Steendahl og Michael Klæsøe hver 5.

Når man ikke forhindrer sine modstandere i at score i starten af hver halvleg, er det op ad bakke. Det var tilfældet for Erritsø GIF’s 1. divsions rugbyhold i lørdagens udekamp mod Odder RK. For et tændt og fokuseret hjemmehold startede med frisk og fremadrettet rugby, som Erritsø var for sen til at bremse.

Således fik Odder, inden for kampens første fem minutter, bragt sig foran med først 7 – 0 og dernæst 14 – 0. Den ukoncentrerede start fik Erritsøs holdkaptajn Hans Erik Severinsen op i det røde felt, og han gav sine holdkammerater en højlydt skideballe for manglende tacklinger af modstanderne.

Der gik næsten et kvarter, inden Erritsø svarede igen og fik reduceret til 3 – 14 på et straffespark, sikkert udnyttet af Jens Vissing. Efter godt tyve minutter fik Erritsø etableret sit første rigtige angreb. Det gik over venstre fløj, hvor wingen Thor Steendahl modtog bolden og med stort mod og hurtighed løb sit holds første forsøg på tavlen og reducerede til 8 – 14. Jens Vissing udnyttede den efterfølgende konvertering til 10 – 14.

Tættere på kom Erritsø dog ikke. På et straffespark, og yderligere to forsøg, hvor Erritsø igen forsømte at tackle, fik Odder øget til halvlegsføring 29 – 10. Staffespark lavede Erritsø alt, alt for mange af, ofte ved løse klynger, hvorefter Odder hurtigt iværksatte modangreb, som fangede Erritsøspillerne på hælene.

Hans Erik Severinsen brugte pausen til at give sine holdkammerater en tiltrængt opsang, imens spillende træner Michael Klæsøe mindede Erritsø om, at de var oppe mod en modstander, som er til at slå. Alligevel startede gæsterne anden halvleg, som de var starten den første: Odder spillede sig lynhurtigt igennem Erritsøs åbne forsvar og øgede sikkert føringen til 36 – 10. Kampen syntes tidligt afgjort.

Men scoringen vækkede Erritsø, som både begyndte at tackle sine modstandere og langsomt byggede sine modangreb op ved at sætte to til tre faser op i de løse klynger. Selv om Odder fik scoret yderligere en gang, var det Erritsø, som havde tiltvunget sig det spillemæssige overtag og fik løbet mange points på tavlen. Erritsøs flyhalf Kristoffer Borsheim, norsk landsholdsspiller, spillede sine holdkammerater gode, imens flanker Michael Axø var lynhurtigt over sine modstandere efter alle klynger. Stolpen Jimmi B. Hede, som gjorde comeback for Erritsø, vandt desuden mange meter, imens trekvart-backen Alexander Hansen fik en fin debut i Erritsøtrøjen med en række gode tacklinger og pasninger.

Midt i anden halvleg blev Erritsø ramt af en 10 minutters udvisning, efter gult kort til Thor Steendahl for en høj tackling på en modstander, som var i oplagt scoringsposition. Dommer Mike Hawkins benyttede samtidig en rugbyregel, som tillader at dømme scoring, ud fra en forventning om, at det ville have været tilfældet, hvis ikke der var blevet brugt ”nødbremse” i forsvaret. De 10 minutter i undertal endte dog uden scoring, og heller ikke en senere 10-minutters Erritsø-udvisning, til spillende træner Michael Klæsøe, medførte yderligere scoringer til nogen af holdene. Så det var en 10-minutters udvisning til Odder, som var medvirkende til, at Erritsø langsomt fik reduceret modstandernes store forspring.

Især Erritsøs Jeppe M. Holm, som spiller på Danmarks rugbylandshold, var viste resolut handling og udnyttede de stadigt større huller i de trætte Odderspilleres forsvar. Hele tre forsøg løb han ind, det sidste kun et minut før tid. Til Odder-spillernes lettelse kunne Mike Hawkins dog fløjte kampen af, inden Erritsø fik udnyttet modstandernes begyndende nervøsitet.

Odder RK kan nu se frem til klubbens første deltagelse i den såkaldte Super 6, som er det årlige slutspil om Danmarksmesterskabet, hvor de tre bedste rugbyhold fra hver side af Storebælt mødes ude og hjemme i kampen om guld, sølv og bronze. Erritsø har indtil for få år siden været næsten fast deltager i Super 6, men altså ikke i dette efterår, hvor Odder i lørdags løste billet til det forjættede land.

”Vores første halvleg kunne vi ikke være bekendt. Men i anden halvleg viste vi noget af det rugbyspil og den mentalitet, der vinder rugbykampe. Vores seniorhold befinder sig i starten af en opbygningsfase. Vi skal derfor bruge resten af efteråret til at spille holdet yderligere sammen med henblik på næste sæson.”, fastslår Erritsøs træner, Michael Klæsøe.

Erritsø GIF Rugby skal i resten af efteråret spille seks kampe i 1. division, den første ude mod DTU Exiles i Lyngby nu på lørdag den 10. september. Lørdag den 24. september kl. 14 tager Erritsø så hjemme imod Hamlet RK fra Helsingør.