Danmark med Erritsøs Nils Hagen slog Norge

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 14. april 2024

RUGBY. Det danske herrelandshold tog lørdag et vigtigt skridt i kampen om oprykning fra Rugby Europe Conference 23/24, Gruppe A. Det skete med en flot 41 – 5 hjemmesejr over Norge. Dermed indtager Danmark førstepladsen i Rugby Europe Conference 23/24 med 11 points for tre kampe. Der resterer endnu en runde, hvor Danmark på udebane lørdag den 20. april skal slå Letland for at sikre sig førstepladsen. Ud over Danmark og Letland er Finland bejler til samlet gruppesejr.

Til kampen mod Norge havde landstræner Andreas Robertson udtaget spillere fra fire engelske og otte danske klubber, inklusive Erritsø GIFs Nils Hagen. Han er den 23. Erritsøspiller, som har kæmpet på Danmarks 15-mands landshold. Inden kampen havde Erritsø-forwarden udtalt, at han satsede på spilletid i anden halvleg. Forventningerne kom til at holde stik, for efter 62 minutter kom han på banen i Kastrup. Da var stillingen 24 – 0 til Danmark. Med solidt forsvarspil og aggressivt angrebsspil var Hagen med til at cementere den klare danske sejr.

Hans reaktion på sejren lød:

”Det var en meget fysisk kamp. Men, jeg synes, vi viste, at vi var det bedre hold i lørdags.”

Rød-hvid sejr ude over Letland på lørdag vil sikre Danmark førstepladsen og en mulig playoff-kamp om oprykning. Nils Hagen er også udtaget til den kamp. Den vigtigste for dansk rugby i flere år. Forud for afrejsen til Riga siger han:

”Det giver et godt momentum før kampen mod Letland, som også spiller meget fysisk, men også organiseret og flydende rugby.”

Det danske landshold med Erritsøs Nils Hagen jubler over 41 – 5 sejren over Norge og fremviser vandretrofæet, Sagasværdet, som der kæmpes om i alle rugbylandskampe imellem de to nordiske lande. Foto: Daniel Storch / Dansk Rugby Union.