Rugbysejr med hattrick og bonuspoint

Pressemeddelelse udsendt mandag den 9. oktober 2023

Erritsø GIFs førstehold hentede vigtig sejr ude over RC Odense.

RUGBY. Den lokale rugbyklub havde en rigtig god weekend. Lørdag i Hundested spillede alle klubbens tre ungdomshold op til deres allerbedste, hvor det blev til det tredje DM-guld i træk til klubbens talentfulde U16-hold. Søndag fulgte førsteholdet så op med en flot tilkæmpet og vigtig sejr i 2. division vest. Det skete på udebane mod RC Odense, som altid er god for en intens rugbykamp.

Erritsøs holdkaptajn, og nybagt far, Thor Steendahl, var en sand ledestjerne. Med stort overblik, solid opbakning til holdkammeraterne, og ikke mindst teknisk dygtighed, ledte kaptajn Steendahl sit hold til den fuldt fortjente sejr på Fyn.

Unge Sebastian Guldager åbnede scoringen efter knap 5 minutter, hvor han fik god hjælp af øvrige Erritsø-forwards til at passe og bære bolden frem over højre fløj og over hjemmeholdets mållinje. Casper Aerts Brodersen gjorde ham kunststykket efter blot 5 minutter senere. 12 – 0 til Erritsø.

Efter knap 25 minutter reducerede hjemmeholdet første gang, inden veteran Jan ’Bubsi’ Nielsen, i godt samarbejde med sin søn Sebastian Guldager, fik sparket bolden fladt langs jorden og var første mand på bolden i Odenses scoringsfelt. 19 – 5 til Erritsø. Mod slutningen af første halvleg kom Odense for alvor tilbage med to hurtige scoringer over højre fløj. Så stod det blot 19 – 15. I halvlegens overtid afsluttede holdkaptajn Steendahl et kvik kontraangreb og fik løbet en vigtig scoring ind tæt ved Odense mål. Det efterfølgende spark af ham selv ledte til en 26 – 15 pauseføring til Erritsø.

Erritsø startede 2. halvleg med at score yderligere to gange ved centerbacken George Melgaard og den velspillende wing Chano Jensen. Foran 38 – 22 så det lyst ud for Erritsø. Men RC Odense er fremragende i modvind og bragte sig med to hurtige reduceringer midt i anden halvleg helt op på 36 – 38. Det skete umiddelbart efter et gult kort til George Melgaard for en høj tackling. I rugby er gule kort som regel dyre for det hold, der inkasserer dem. Det var derfor en frisk og motiveret George Melgaard, der vendte tilbage på grønsværen et lille kvarter før tid. Fra sidelinjen havde han set sin holdkaptajn øge føringen til 45 – 36. Dernæst udnyttede George Melgaard selv huller i Odense forsvar til at gå selv fra midten af banen. To hurtige scoringer af Melgaard inden for kampens sidste fem minutter slog Erritsøs sejr fast. Meget passende kunne holdkaptajn Steendahl sparke sidste konvertering over til slutresultat 57 – 36.

Hattrick af George Melgaard og bonuspoint i tabellen til Erritsø. Et bonuspoint gives, når et hold vinder med mindst tre forsøg mere end modstanderholdet. Et forsøg er rugbysprog for det at lægge bolden død i modstanderens målfelt. Erritsø ligger nu nummer fire i 2. division vest med to kampe tilbage. Sejr hjemme over Odder RK nu på lørdag 14. oktober vil betyde en samlet tredjeplads i årets 2. division vest.

Cheftræner Steve Atkins var en tilfreds mand efter sejren i Odense.

“Gutterne spillede godt som gruppe. Nogle var meget iøjnefaldende, fx forward Thor Lütje Hansen og holdkaptajn Thor Steendahl; for ikke at nævne Georges angreb og klyngehalf Hans Kristensens evne til at være det væsentlige bindeled imellem vores forwards og backs. Som træner var det rart at se vores struktur fungere godt.”, sluttede han.

Erritsø GIFs velspillende klyngehalf Hans Kristensen (med nr. 9) og holdkammeraterne jagter en lang bold sparket af RC Odenses forsvar. Foto: Pertti Frandsen / Erritsø GIF.