U16-mestre sejrede igen

Pressemeddelelse, udsendt søndag den 27. august 2023

Erritsø GIFs regerende U16-mestre vandt i lørdags det tredje DM-stævne i træk. De unge rugbytalenter viste stor mental og spillemæssig styrke. Også Erritsøs U12-spillere var i aktion.

RUGBY. Danmarks ældste rugbyklub, RK Speed i Kastrup, lagde baner til årets fjerde DM-stævne for børn og unge. Som det var tilfældet ved de to foregående DM-stævner før sommerpausen, endte Erritsøs U16-hold øverst i tabellen. Det skete med en uafgjort kamp mod Malmös førstehold og efterfølgende sejr over svenskernes andetholdet. Dernæst blev Frederiksberg-Gentofte slået, inden Speed/HRK/Odense/Roskilde blev besejret. Der resterer endnu to DM-stævner, før medaljerne og pokal kan uddeles.

Dansk Rugby Union kører med seks årlige DM-stævner i et koncept, der både fordrer glæden ved sporten og indeholder et konkurrenceelement, som bliver tydeligere, jo ældre spillerne bliver. Således føres der ikke stilling for U8, U10 og U12. Her spilles heller ikke om medaljer, men kun for sjov – og alle er vindere. Fra U14-hold og opefter kåres der Danmarksmestre og uddeles medaljer til samlet nr. 1, 2 og 3.

Erritsøs U12-spillere vandt i lørdags en kamp og kæmpede flot i de øvrige tre. Ungdomsansvarlig og næstformand i klubben, Jan ’Bubsi’ Nielsen, var ovenud tilfreds med forløbet.

“Alle spillere kæmpede, vejret var fantastisk og det hele gik op i en højere enhed”, sluttede han.

Erritsø GIFs William Jacob Friend, griber et indkast i kampen mod Malmö. Foto: Patrick Friend / Erritsø GIF. Privatfoto til fri afbenyttelse.