Unge gik forrest i rugbysejr

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 26. okt. 2020

2. division vest: Lindø/Odense vs. Erritsø GIF: 5 – 52 (5 – 26). Spillet lørdag den 24. oktober 2020.

Points for Erritsø: Theis Arvad Meier 27. Mads Larsen 15. Rune Rytter Larsen og George Melgaard hver 5.

RUGBY. I årets sidste rugbykamp i 2. division vest satte Erritsø GIFs teenagere deres tydelige præg. Sejren til det lokale rugbyhold kom i hus med otte scoringer mod en. To af de unge talenter, Theis Arvad Meier og Mads Larsen, lavede begge hattrick. De er begge 19 år.

Med en flot scoring ved højre hjørneflag var det fynske hjemmehold mest tændt og bragte sig foran 5 – 0. Da var kampen kun tre minutter gammel. Erritsøs holdkaptajn, Kenneth Nielsen, fik med en kort og fattet kommentar sine medspillere til at bevare fatningen og rette op. Det skete. Scoringen blev Lindø/Odenses eneste points i opgøret.

Igennem hele første halvleg skulle Erritsø dog kæmpe hårdt for at tiltvinge sig et lille overtag. Udligningen faldt efter et Erritsø-indkast, hvor veteran og propforward Michael Klæsøe igangsatte et drive, hvor klyngespillerne gik selv og sammen fik presset bolden tyve meter frem og lige akkurat over Lindø/Odenses mållinje. Rune Rytter Larsen fik presset bolden i græsset bag scoringslinjen. Efter tyve minutter kunne Theis Arvad Meier efter et flot angreb bringe sit hold i front. 12 – 5 til Erritsø.

Mod slutningen af første halvleg satte hjemmeholdet dog Erritsø under gevaldigt pres. Faktisk lykkedes det en af hjemmeholdets spillere at krydse Erritsøs mållinje med bolden i favnen. Men Theis Arvad Meier fik i sin tackling presset begge arme ned under bolden og holdt den fast. Da der derved ikke var kontakt mellem bolden og græsset bag Erritsøs mållinje, kunne kampens glimrende dommer Mike Hawkins ikke dømme scoring. Stærkt reddet af det unge talent, der har spillet på Danmarks ungdomslandshold.

Som kampen skred frem, blev Erritsøs kædespil bedre og mere opfindsomt. Erritsø-flyhalf, Thor Steendahl, styrede sine backs fornemt. Han skånede heller ikke sig selv og fuldførte kampen med plaster i ansigtet efter gentagne kollisioner med modspillere i tacklingerne. Ydercenter Mads Larsen fik især i 2. halvleg desuden vist sit værd. Med i alt tre scoringer efter flotte løb var han stærkt medvirkende til at cementere sejren. Inden da havde Theis Arvad Meier også lavet hattrick. Da Theis Arvad Meier er en af tre foretrukne sparkere for Erritsø, kunne han med 6 ud af 8 konverteringer sætte yderligere 12 Erritsø points på tavlen.

Kampen gav desuden Erritsødebut til Helgi S. Joensen, Lasse Lebeck og Magnus Cooper. De gjorde det alle fremragende. Erritsø GIFs cheftræner Dennis Graversen var tilfreds efter sejren i Munkebo.

”Vi spillede godt rugby og vandt kampen, fordi vi fulgte vores plan. Desuden fik tre yngre spillere debut, hvilket er vigtigt i vores fortsatte talentudvikling. Vi har fortsat meget, vi skal forbedre. Men det var en vigtig sejr, som giver os troen på fortsat fremgang i næste sæson”.

Erritsø-klyngehalf George Melgaard når højest i et indkast og vinder bolden. Foto: Filip-Daniel Zhang / Erritsø GIF Rugby.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.erritsoerugby.dk og www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts