Mindeord om Erik Andersen 1936 – 2018

Kære medlem eller ven af Erritsø GIF Rugby

Som du måske har hørt, er tidligere formand for Dansk Rugby Union, Erik Andersen, sovet stille ind. Bisættelsen finder sted fra Godthåbskirken på Nyelandsvej 51A, 2000 Frederiksberg, tirsdag d. 18. december.

Det var med stor sorg, at vi i sidste uge modtog meddelelsen om Eriks død. Det er en næsten umulig opgave at beskrive Erik Andersens betydning for rugbysporten i Danmark. Erik og dansk rugby er uløseligt forbundet, og vi er ramt på sjælen ved hans død.

Erik var en kæmpe ildsjæl for vores sport – i og uden for vores lands grænser. Han spillede for Comet, som vores egen stifter, første holdkaptajn, og første formand Paul M. Kjærgaard også spillede for. Erik var desuden formand for Dansk Rugby Union fra 1969 til 1996. Alle vores spillere fra 1980’erne, og mange fra 1990’erne, mødte Erik og mærkede straks hans varme, energi og engagement, som virkelig smittede.

http://www.rugby.dk/nyheder/dru/91112611-erik-andersen-1936-2018

Birgit og Erik Andersen, ved Scandinavian Sevens 2016. Foto: Dansk Rugby Union.

I 1975 startede Erik Andersen Frederiksberg Rugbyklub, hvor sønnerne Thomas og Jan fik deres rugbyopdragelse. Vores varmeste tanker går til hustruen Birgit, Thomas, Jan og hele familien. Æret være Eriks minde.

Familien ønsker ikke blomster, men i stedet at der doneres beløb til dansk ungdomsrugby. Erritsø GIF Rugby deltager naturligvis i donationen. Samtidig tænker vi, at mange fra vores klub også ønsker at vise Erik en sidste ære.

Du kan derfor sende et beløb til mig via MobilPay: 61393065. Jeg sender dernæst det samlede beløbet videre til dansk ungdomsrugby, naturligvis med navnene på de personer, der har doneret. Sidste frist er ved årets udgang.

Beløbet bestemmer du selv, og beløbets størrelse vil ikke blive offentliggjort nogen steder.

Der bliver således en samlet donation fra Erritsø GIF Rugbys medlemmer og venner.

På forhånd tak.

Med venlig hilsen, på bestyrelsens vegne

Allan Pertti Frandsen, næstformand og senioransvarlig.