Flere og flere Oldboys støtter Erritsø GIF Rugby

Siden opstarten af støtteforeningen ”Fratres Ovalibus” (”Ovale Brødre”) i foråret 2017 har det medført, at en række af vores gamle spillere fra 1980’erne, 90’erne og 00’erne er vendt tilbage til vores elskede rugbyklub. Ikke så meget for at spille rugby igen, men for at dyrke samværet, dele gamle rugbyminder og støtte deres gode, gamle klub: Erritsø GIF Rugby. Det er vi meget taknemlige for. For oldboys er uundværlige i videreførelsen af den unikke rugbykultur.

Logen og donationer til klubben

Til dato er 44 Erritsø Rugby Oldboys desuden blevet optaget i logen, som er et forum forbeholdt Erritsø GIF-oldboys med særlig udmærkelse. Flere gange årligt optages flere oldboys i logen, hvor man rettelig titulerer hinanden Brødre.

Et af formålene med logen er, at en del af det årlige overskud doneres til klubbens arbejde. Fokus er især på ungdommen og de udgifter, som klubben normalt ikke selv afholder. Siden foråret 2017 er det blevet til fire donationer på i alt DKK 5.800,-.

De seneste to donationer fra logen foregik i oktober og november, hvor vores talentfulde ungdom igen nød godt af støtten. Donationerne gik bl.a. til at dække rejseudgifter for ungdommens U/18-træner, Thomas Arvad Meier. Ud over at træne vores U/18-spillere, undervise efterskoleelever i bl.a. rugby, er Thomas også trofast medlem af vores loge. Donationen gik specifikt til en tur med U/18-spillerne, der for nylig rejste til Wales med deres træner for at spille rugby og overvære test matchen Wales vs. Sydafrika.

Årets logebroder

Den første lørdag i november foregik seneste træf for Erritsø GIF Rugby Oldboys. Det blev afviklet i og ved klubben. Hele 27 Erritsø Rugby Oldboys deltog dette i årets sidste træf. Det blev en ny festlig eftermiddag og aften. Efter en god, og ikke alt for lang rugbykamp, blev der skålet, skrålet og fortalt anekdoter fra dengang, rugby kom til Erritsø, og hvordan det sidenhen udviklede sig med tidligt ungdoms DM-guld, de første 7-mands stævner, Jysk-Fynsk-samlinger og -kampe, de første landsholdsspillere, senior-oprykning til landets øverste liga, samt et utal af mindeværdige rugbyture til Holland, England og Belgien.

Som noget nyt blev der ved træffet den 3. november indstiftet en ny årlig pris: Årets logebroder. Helt fortjent gik 2018-prisen til Jan ”Bager” Rasmussen. Han spillede hooker i vores tidligste periode, dengang vi havde hjemmebane ved det, der dengang hed Bakkeskolen. ”Bager” er igen blev et velkendt ansigt i vores klub, hvor han aktivt deltager i det praktiske arbejde ved vores førsteholds hjemmekampe, og ofte også ved udekampene. Stort tillykke til ”Bager” med den fornemme og fuldt fortjente hæder.

Julebryg på ”Den Engelske”

Fredag den 14. december mødes vi på ”Den Engelske” i Fredericia for at ønske hinanden Glædelig Jul. Det foregår fra kl. 15. På gensyn!

Rugbyhilsner fra præsidiet i ”Fratres Ovalibus”,

Poul, Brian, Ole og Pertti