Tre lokale rugbylegender takker af

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 20. november 2017

RUGBY: Der var ikke kun sejrsdans og jubelbrøl i omklædningsrummet hos Erritsø GIF Rugby, da de lørdag den 11. november havde spillet, og vundet, sæsonens sidste kamp, mod Aalborg RK.

Der var også vemodige miner, taknemmelighed og nostalgi. For da kampen var fløjtet af, betød det samtidig, at tre af Erritsø GIF Rugbys helt store klubmænd og bærende kræfter satte seniorstøvlerne på hylden.

Spillende træner Jan ’Bubsi’ Nielsen, førsterækken Michael Klæsøe og andenrækken Michael Axø har nemlig alle tre besluttet at indstille deres aktive seniorkarriere, efter hjemmesejren i pokalkvartfinalen mod Aalborg, som var deres sidste kamp på eliteplan.

– En vemodig, men rigtig beslutning, fortæller Jan ’Bubsi’ Nielsen om valget.

– Jeg har elsket at spille rugby hele mit liv, men nu er det tid at stoppe. Min krop kan ikke holde til det længere, fortsætter han.

Afsked med enorm erfaring

Og der er ikke noget at sige til, at Jan ’Bubsi’ Nielsen, Michael Klæsøe og Michael Axø alle tre har kroppe, der måske værker en smule.

Jan ’Bubsi’ Nielsen satte nemlig for første gang sine ben på en rugbybane hos Erritsø GIF i 1984, da han var blot 11 år gammel. Michael Axø startede to år efter, imens Michael Klæsøe spillede sine ungdomsår i Erritsø GIF, før han flyttede over Lillebælt til Lindø RSC og senere til udlandet. Som spillende rugbytræner vendte han for fem år siden hjem til Erritsø.

Samlet set er de tre erfarne rugbyspillere trukket i Erritsø-trøjen i over 1100 seniorkampe. Michael Axø har spillet 469 kampe for førsteholdet. Jan ’Bubsi’ Nielsen nåede hele 484, som er klubrekord, imens Michael Klæsøe har repræsenteret Erritsø i over 150 førsteholdskampe.

– Det bliver nok svært at stoppe helt efter så mange år, men jeg følte, at det var nu, fortæller Michael Axø om karrierestoppet.

– Nye spillere er klar i kulissen, og det bliver spændende at se, hvor meget jeg savner sporten, når foråret kommer. Klubben slipper ikke for mig, fortsætter han med et velkendt, lunt smil.

Tre lokale rugbylegender stopper. Fra venstre: Jan ’Bubsi’ Nielsen, Michael Klæsøe og Michael Axø. Til sammen over 1100 kampe for Erritsø GIFs førstehold. Desuden en række A-landsholdskampe for Danmark. Foto: Ole Bang / Erritsø GIF Rugby.

Med de tre spilleres karrierestop forsvinder en masse erfaring fra seniorholdet. Heldigvis har alle tre været fantastisk gode til at lære fra sig, dele ud af rugbyånd og gå forrest på banen.

Som spillende træner har Jan ’Bubsi’ Nielsen sat et enormt positivt præg på den efterhånden store andel unge seniorspillere i Erritsø. Michael Axø og Michael Klæsøe har derudover altid vist, hvad rugbyånden indebærer: Hårde nysere på banen, og samtidig fantastiske kammerater og respekterede modstandere uden for banen.

Klubben takker de tre spillere for deres enorme, nærmest ubeskrivelige betydning igennem alle årene for Erritsø GIF Rugby. De vil blive savnet på banen, men klubben ser frem til at se dem på sidelinjen, når de nyder deres velfortjente rugby-otium. Endelig har de selv nævnt, at de enten vil koncentrere sig om udvikling af nye ungdomsspillere eller kaste deres energi ind i mere oldboysrugby i Erritsø.

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby

Paul Erik Jensen, presseansvarlig, Mobil 61273891, paulerikjensen@hotmail.dk.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts