Erritsø GIF videre til pokalsemifinalen

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 13. november 2017.

Pokal-kvartfinale. Erritsø GIF – Aalborg RK Lynet 45 – 5 (24 – 5).

Points scoret for Erritsø: Jens Vissing 10 (5×2), Per Søndergaard 10 (2×5), samt Jimmi Hede, Tobias Mulvad, Thor Steendahl, Christoffer Ki Winstrøm og Gilles Boué hver 5, alle fem på tries.

RUGBY. Med en hjemmesejr på hele 45 – 5 over Aalborg RK Lynet er Erritsø GIF videre i Dansk Rugby Unions Pokalturnering 2017/18. Helt nøjagtigt har Erritsø GIF spillet sig videre til pokalsemifinalen, som spilles til foråret. Modstanderen bliver enten Aarhus RK, Hundested RK eller RK Speed, der alle tilhører Top-5 klubberne i Danmark.

Lørdagens kvartfinale mellem Erritsø og Aalborg var klubbernes tredje indbyrdes opgør i år. Hvor de to første opgør var tætte, med Erritsø som sejrherre, var der denne gang markant forskel. Begge hold skulle lige føle hinanden an. Kampen om at finde den rigtig måde at angribe på skulle lige findes. Favoritten Erritsø formåede at sætte kampens første rigtige angreb sammen, og efter 10 minutters spil kom holdet foran. Det skete på en scoring af forwarden Per Søndergaard.

Erritsø bibeholdt dominansen ved at presse Aalborg over alt på banen. De gange, Erritsø kom til en scoringsmulighed, udnyttede holdet det fuldt ud. Inden halvleg havde Erritsø således scoret yderligere tre gange ved Christoffer Ki Winstrøm, fløjet ind fra Las Palmas, Tobias Mulvad og Jimmi Hede, imens topscoreren, wingen Jens Vissing, konverterede to gange, dvs. sparkede bolden over det H-formede mål efter en scoring. Aalborg formåede også at komme igennem Erritsøs defensiv en enkelt gang og score. Men ellers havde nordjyderne det svært. Pausestillingen var 24 – 5.

Erritsøs Tobias Mulvad (med bolden). Fra venstre bagved: Christoffer Ki Winstrøm, Per Søndergaard, Thor Steendahl, samt Rune Rytter Larsen til højre.

Ligesom første halvleg blev starten af anden halvleg tæt og hårdt spillet, idet begge hold havde fået nye kræfter på banen og havde ændrede lidt på taktikken. På ny fik Erritsø scoret. Hjemmeholdets forwards udnyttede deres styrker i et tilkendt frispark ved at presse Aalborg RKs klyngespillere baglæns ind over scoringslinjen for at lave en kollektiv forwardsscoring. Som kampen fortsatte, lykkedes det Erritsø at holde teten. Som kampen skred frem, skiftede Erritsø flere spillere ud, så at nye og friske spillere kunne kom ind og sætte deres præg på kampen. Erritsø formåede igen at score. Det skete ved franskmanden, fullback Gilles Boué. Kampens topscorere, Per Søndergaard og Jens Vissing, lukkede kampen til slutresultat 45 – 5.

Med udskiftningen af spillende træner Jan ”Bubsi” Nielsen, Michael Klæsøe Poulsen og Michael Axø, alle tre veteraner i sporten, slutter de hermed en stor, historisk epoke i Erritsø Rugby. De tre spillere vælger nemlig at stoppe på førsteholdet efter mange års tro tjeneste for rugbysporten.

Ved indskiftningerne af de unge spillere Alexander Hansen, Rune Rytter Larsen, Emil Boe Sørensen, og mexicaneren Mateo Rule, bibeholdt Erritsø i anden halvleg presset på Aalborg. Dermed tyder det på, at Erritsø Rugby har spillerne klar til at afløse de gamle stamspillere.

Jan ”Bubsi” Nielsen sagde efter kampen:

”Jeg er yderst tilfreds i dag. Spillerne ydede deres bedste i dag. Det, vi har trænet i år, giver pote og ikke mindst ro på holdet. Vores forwards lavede de rigtige setups, så at resten af holdet fik udnyttet de fordele, der lå bagved. Vores kæde udnyttede de huller, som fandtes i Aalborgs forsvar, og de fik dermed udnyttet de kombinationer, de har trænet i løbet af året. Alt i alt lavede vi ikke mange fejl, hverken i forwards eller blandt vores backs. De unge spillere er med på idéen. Ja, de er klar til at overtage.”

Tobias Mulvad, kampens spiller for Erritsø, supplerede:

”Det var dejligt at vinde i dag. Vi lavede godt forwards spil og spillede godt sammen. Det var her vi grundlagde sejren.”

Kvartfinalesejren over Aalborg RK var Erritsø GIFs sidste kamp i sæsonen. Nu går holdet og rugbydanmark ind til en velfortjent vinterpause, som først slutter til marts.