Erritsø nummer fire i dansk rugby

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 23. oktober 2017.

Frederiksberg RK – Erritsø GIF: 37 – 3 (15 – 0). SUPER 4, DM-slutspil. 5. runde. Lørdag 21. oktober 2017.

RUGBY. I femte og næstsidste runde af DM-slutspillet viste Erritsø GIFs bedste rugbyhold mere af det mod og mandshjerte, der har kendetegnet deres sæson. Efter september måneds hjemmebanenederlag på hele 0 – 56 til Frederiksberg RK fik Erritsø GIF i lørdags på udebane understreget, at de fortsat er i fremgang. For københavnerne måtte på deres egen hjemmebane slide langt mere for deres i alt seks scoringer, end da de besøgte Erritsø for godt fem uger siden. Men det var en kamp, som Frederiksberg RK dominerede og vandt fortjent i lørdags.

Allerede efter godt ti minutter måtte Erritsøs højre wing, Alexander Hansen, udskiftes på grund af en skade. Også savnet af holdkaptajn og landsholdsspiller, Jeppe Maagaard Holm, viste sig at være mærkbart. I fraværet af Jeppe M. Holm var 24-årige Thor Steendahl udnævnt til anfører. Det gjorde han rigtig godt. Selv siger han om kampen:

”Vi hang egentlig godt med i de første 60-65 minutter af kampen. Desværre fik Frederiksberg sat tre hurtige scoringer ind til sidst.”

Erritsøs erfarne forward, ex-landsholdsspiller og ex-træner Michael Klæsøe, fik i første halvleg sit første gule kort. I rugby giver det ti minutter udvisning. I undertal kom Erritsø virkelig under pres og hjemmeholdet kunne gå til pausen foran 15 – 0. Men Erritsø gav ikke op, for 15 points er ikke nogen stor føring i rugby.

I anden halvleg var det så nemlig Frederiksberg, der pådrog et gult kort. Med en mand i overtal fik Erritsø-topscorer, wingen Jens Vissing, fortjent reduceret midt i anden halvleg. På straffespark til stillingen 20 – 3. Desværre for Erritsø fik Michael Klæsøe kort tid efter sit andet gule kort, og dermed udvisning i resten af kampen. Også en Frederiksberg-spiller fik gult kort. Med en mand i undertal i store dele af resten af kampen, løb Erritsø langsomt tør for kræfter. Det medførte, at hjemmeholdet kunne cementere sejren.

Hos Erritsø GIF var især forhenværende landsholdsspiller Hans Erik Severinsen i særklasse som aggressiv trekvartback, defensivt som offensivt. Holdets newzealandske forward, Tahi Fu, fik desuden et glimrende comeback efter en lang skadepause. De to blev efter kampen kåret til Erritsøs ”Men of the match”. Erritsøs spillende træner, Jan ”Bubsi” Nielsen, siger ovenpå opgøret:

”Vi spillede mod et rigtig godt hold, som er en klar titelaspirant. Og vi havde mange gode momenter. Men vi blev ramt af to gule kort, som bevirkede, at vi spillede mange kostbare minutter i undertal. Jeg vil dog rose gutterne for at kæmpe i samtlige 80 minutter.”

Slutresultatet 37 – 3 til Frederiksberg blev noget større, end Erritsø havde troet og håbet på. Men det er ikke uden grund, at Frederiksberg RK nu topper SUPER 4 og er seriøse bejlere til DM-titlen. Kun de regerende mestre, Aarhus RK, kan true dem i guldkampen. De to hold mødes i sidste runde af SUPER 4. I Viby J.

Samme dag, lørdag den 4. november, får Erritsø GIF sin sidste mulighed for sejr i SUPER 4. Det bliver sæsonens sidste turneringskamp, hvor københavnske RK Speed kommer på besøg. Gæsterne har allerede sikret sig bronzemedaljerne. Men Erritsø GIF vil gøre alt for at slutte DM-slutspillet med en sejr. For selv om den nuværende fjerdeplads ligger fast, og dette resultatmæssigt er en tangering af Erritsø GIFs bedste placering i dansk rugby, vil det lokale rugbyhold vise, at det også kan vinde en SUPER 4 kamp i år.

Erritsø-forward Tahi Fuhi tackler en Frederiksberg-forward. Fra SUPER 4 kampen i lørdags på Frederiksberg. Foto: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Hårdt presset spiller Erritsøs erfarne forward, Michael Klæsøe, den ovale bold i favnen på sin klyngehalf, Christoffer Ki Winstrøm. I midten af klyngen ses, fra venstre, Erritsø-forwards Tahi Fu, Tobias Mulvad og Rune Rytter Larsen. Fra SUPER 4 kampen i lørdags på Frederiksberg. Foto: Natasja M. Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, næstformand, Mobil 61393065, senior@erritsoerugby.dk