Erritsøkaptajn i historisk landskampsejr

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 25. september 2017.

RUGBY. Erritsøs Jeppe Maagaard Holm og hans landsholdskolleger strålede søndag eftermiddag efter en overraskende, men fortjent 18 – 10 sejr over Sverige. Den unge, men erfarne anfører for Erritsøs bedste rugbyhold spillede hele landskampen, der foregik i Malmø.

– Det var en hård og fysisk landskamp, der bølgede frem og tilbage. Vi havde dog overtaget, og gjorde mange ting rigtigt, siger en glad og lettet Jeppe Maagaard Holm.

Sverige er det land, Danmark har spillet flest rugbylandskampe imod. Landskampen i Malmø var således nummer 50 imellem arvefjenderne. Sverige er noteret for klart flest indbyrdes sejre, og navnlig de sidste tyve år har det blå-gule landshold ligget et niveau over Danmark. Landskampsejren over Sverige var for øvrigt den første i 16 år, og den første sejr i 24 år over arvefjenden på udebane.

– Det er første gang, jeg har spillet mod Sverige. Ikke siden 2001 har det danske rugbylandshold slået vores nordiske naboer. Så det var ekstra fantastisk at være med til sejren, slutter han.

Det danske rugbylandshold før afrejsen til Malmø. Stående som nummer 12 og 13 fra venstre ses h.h.v. Erritsøs holdkaptajn Jeppe M. Holm og vicekaptajn Thor Steendahl. Jeppe M. Holm spillede igen en hel landskamp, imens Thor Steendahl sad over og må vente på sin landskampsdebut. Foto: Dansk Rugby Union.

Landskampen var en såkaldt testkamp med europæiske ranglistepoint på spil. Også derfor var sejren over arvefjenden vigtig. Danmark er nu noteret for fire landskampssejre i træk, efter at Norge, Finland og Estland er blevet nedlagt i de foregående tre landskampe. Den 14. oktober spiller Danmark sin næste landskamp, hvor Luxembourg kommer på besøg i Odense.

Til træningen i lørdags forud for landskampen deltog også Erritsøs ydercenter, Thor Steendahl, for første gang. Den 24-årige Erritsøspiller kom dog ikke med i truppen mod Sverige, men fik suget mange gode erfaringer til sig under sin første landsholdssamling.

De danske points mod Sverige blev scoret af Peder Wilhelm Bjerrum (3 + 2) og Justin Eyles (3 + 5) begge Aarhus RK, samt Nicklas Tell (5) fra RK Speed.

Videoklip umiddelbart efter landskampen, hvor holdene, traditionen tro, klapper hinanden ud af banen:

Jaaaa! Danmark vinder 10-18 i Malmø. Kæmpe godt gået, gutter 🇸🇪🏉🇩🇰!

Opslået af RUGBYdk på 24. september 2017

Med venlig hilsen, Erritsø GIF Rugby
Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 6139 3065, senior@erritsoerugby.dk

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts

Læs mere om dansk rugby her: www.rugby.dk