Århusianske mestre viste styrken mod Erritsø

Pressemeddelelse, udsendt mandag den 28. august 2017

Erritsø GIF – Aarhus RK: 8 – 52 (5 – 19). SUPER 4 slutspil, 1. runde. Søndag den 27. august 2017.

Points for Erritsø: Tobias K. Mulvad 5 points (38. min). Jens Vissing 3 points, på et straffespark (47 min.).

RUGBY. Et skadesramt Erritsømandskab fik om ikke kærligheden, så virkeligheden at føle i søndagens premiere i SUPER 4 slutspillet om det danske rugbymesterskab 2017. De regerende mestre fra Aarhus RK gæstede grønsværen i Erritsø, og århusianerne viste kampen igennem, at de målrettet går efter at genvinde titlen.

Med fire stamspillere fra forårets grundspil skadet, to spillere på ferie, og én på studieophold i udlandet, stod Erritsø på forhånd over for en vanskelig opgave. Trods ihærdige tacklinger, stort energiforbrug, og periodevis god rugby i søndagens opgør, må Erritsø sande, at der endnu er et stykke vej op til den absolutte top af denne sport i Danmark.

En jævnbyrdig første halvleg sluttede ellers med blot tre scoringer til Aarhus, og en enkelt af Erritsø. Det var flanker Tobias Mulvad, som i slutningen af første halvleg – efter et stærkt klyngepres – fik trykket den ovale bold ned bag gæsternes målline. Til reducering 5 – 19. Endnu engang spillede Mulvad en stor kamp.

Kort inde i anden halvleg udnyttede den velspillede Jens Vissing et straffespark til yderligere Erritsø-reducering 8 – 19. Hjemmeholdets scoringer fik Århus’ holdkaptajn til højlydt at give sine medspillere en opsang. Det virkede. For herefter fandt mestrene tilbage til det tålmodige rugbyspil, der langsom kørte Erritsøspillerne trætte. Yderligere fem gange scorede gæsterne således i kampens sidste halve time. Til slutresultat 8 – 52.

Erritsøs to new zealandske spillere, Tahi Fu og Daniel Macintosh, var i øjnefaldende med deres effektive tacklinger og fremadrettede spil. 200-kamps jubilaren Jens Andersen, og en anden forward, Michael Axø, sled og slæbte som sædvanlig for Erritsø, men måtte også sande, at Aarhus RK, var for stærke.

Spillende træner, Jan ”Bubsi” Nielsen, siger om SUPER 4 opgøret mod Aarhus:

”Vi mødte på dagen et bedre hold og må bare ønske Aarhus tillykke med deres flotte kamp. Vi fik desværre ikke defensiven til at fungere. Det blev kampen igennem et stort problem. Jeg vil dog rose mine medspillerne for deres indstilling, og så var manglen på de skadede spillere selvfølgelig et stort handicap for os.”

Lørdag den 16. september får Erritsø næste mulighed for at erobre points i SUPER 4. Her kommer Frederiksberg RK på besøg.

Klynge fra en af Erritsøs tidligere kampe i år. Nærmest kameraet, med nummer 6 på ryggen, ses Erritsøs flanker, Tobias Mulvad. Han spillede en ny, stor kamp mod Aarhus i søndags. Foto: Natasja Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

Allan Pertti Frandsen, senioransvarlig, Mobil 6139 3065, senior@erritsoerugby.dk