Fem minutter fra finalesejr

Pressemeddelelse udsendt mandag den 21. august 2017

CSR/Nanok – Erritsø GIF: 24 – 13 (5 – 3).

Finale i Challenge Cup. Lørdag den 19. august 2017.

Jens Vissing 0 – 3 (straffe). Olivier Philipp 5 – 3. Jens Vissing 5 – 8. Jeppe Maagaard Holm 5 – 13. Ali Jahouh 10 – 13. Olivier Philipp 12 – 13. Lindsey Aies 17 – 13. Ali Jahouh 22 – 13. André Nielsen 24 – 13.

I rugby er det sjældent, at et hold fører med 1 point fem minutter før tid – for så at tabe kampen med 11 points. Men den skæbne overgik Erritsø GIF, da de lørdag spillede finale den lille pokalturnering, Challenge Cup. Københavnske CSR/Nanok kunne, efter et flot comeback i kampens døende minutter, løfte både armene og finaletrofæet. Erritsø, som spillede sin kun anden pokalfinale nogensinde, stod tilbage som tabere af en kamp, som de, med mere omtanke, kunne have vundet.

Finalen blev spillet på neutral bane i Hundested, i strålende solskin, som optakt til Dansk Rugby Unions store pokalfinale mellem Hundested og RK Speed.

Første halvleg var jævnbyrdig, men ikke velspillet. Både CSR/Nanok og Erritsø forsvarede sig godt, tacklede hårdt, men fik ikke igangsat effektivt angrebsspil. Desuden begik begge hold mange fejl. Det medførte enten tabte bolde med klyngefordel til modstanderne eller unødvendige straffespark til modstanderne og tab af terræn.

Erritsøs erfarne center, Hans Erik Severinsen, tidligere landsholdsspiller og forhenværende holdkaptajn i Erritsø, gik utrætteligt forrest. Det gjorde ondt på modstanderne, men Erritsøspilleren skånede – traditionen tro – heller ikke sig selv.

Højre wing og faste sparker for Erritsø, Jens Vissing, spillede sin vel nok bedste kamp for sit hold. Han scorede hele otte af Erritsøs i alt tretten points, de første tre på et straffespark efter knap 10 minutter. Føringen 0 – 3 holdt næsten til halvleg. Men på et kontraangreb kort før pausen bragte CSR/Nanok sig foran 5 – 3 ved Olivier Philipp. Københavnerne udnyttede, at Erritsø ikke fik lukket ned for angreb i højre side.

Klynge til CSR/Nanok i første halvleg af Challenge Cup finalen mod Erritsø. Foto: Dansk Rugby Union.

I pausen gav Erritsøs holdkaptajn og landsholdsspiller Jeppe M. Holm sine holdkammerater den rette peptalk. Desuden skiftede holdet 300-kamps jubilaren Kevin Harmon ud med den lidt ældre Thomas Arvad Meier. Det gav Erritsøs kæde bedre bolde at arbejde med, og det virkede efter hensigten.

I de første 20 minutter af anden halvleg bragte først Jens Vissing og siden Jeppe M. Holm deres hold foran med 5 – 13. Det skete efter to gode Erritsø-angreb over højre fløj. Begge angreb var resultat af solidt arbejde af Erritsøs velfungerede klynge. Ex-landsholdsspilleren, stolpen Jimmi Hede, var i den periode Erritsøs bedste mand, imens flankeren Tobias Mulvad også spillede sit hold op, i forsvar som i angreb. Erritsøs scoringer faldt, imens holdet var en mand i undertal, efter gult kort til først Michael Klæsøe og siden til Alexander Hansen. Også CSR/Nanok måtte indkassere et gult kort i anden halvleg.

Men bedst som Erritsø havde kontrol over kampen, blev spillerene for modige. I stedet for at holde bolden i klyngen og få tiden til at gå ved at sætte nye angreb op, valgte Erritsø godt ti minutter før tid at igangsætte et kædeangreb fra egen forsvarszone. Københavnerne opsnappede bolden, løb kontra og scorede, imens Erritsøspillerne var fanget på hælene.

Reduceringen til 12 – 13 gav CSR/Nanok mod på mere. Og det lykkedes. På yderligere to scoringer i de sidste fem minutter lukkede københavnerne effektivt kampen. CSR/Nanoks dobbelt målscorer og matchvinder Ali Jahouh blev fortjent sit holds ’Man Of The Match’.
Spillende træner i Erritsø, Jan ”Bubsi” Nielsen, var skadet til kampen, og kunne derfor koncentrere sig fuldt ud om sin trænergerning fra sidelinjen. Han siger:

”Det var et ærgerligt nederlag at rende ind i så sent i kampen. Men vi ramte bare ikke dagen. Kampen gav os dog nogen klare svar på, hvad vi skal arbejde med inden næste kamp.”

Holdkaptajn Jeppe Maagaard Holm var også fattet efter finalenederlaget:

”Det var godt for os at få banket rusten af. Vi ramte dog slet ikke dagen. Trods få gode perioder, lavede vi alt for mange fejl, og vi lod dem få alt for meget. Vi har i hvert fald fundet ud af, hvad vi skal arbejde på frem mod SUPER 4 slutspillet om DM.”

Erritsø starter SUPER 4 med en hjemmekamp mod de forsvarende danske mestre, Aarhus RK. Kampen spilles på den normale hjemmebane på Krogsagervej ved Erritsø Idrætscenter, og foregår på søndag den 27. august med opspark kl. 14. Ingen af de fire hold i SUPER 4 tager points med fra grundspillet i h.h.v. 1. division øst og vest. Så RK Speed, Frederiksberg RK, Aarhus RK og Erritsø starter alle DM-slutspillet med hver 0 points. Det er Erritsøs ambition, for første gang i klubbens 33-årige historie, at erobre en DM-medalje på seniorniveau.