Erritsø spiller Scandinavian Sevens i Kastrup

Sevens er den form for rugby, der er olympisk disciplin.

I modsætning til den mere kendte form for rugby med 15 mand på hvert hold og 2x 40 minutters kampe, spilles Sevens med blot 7 spillere på hvert hold, og hver kamp varer kun 2x 7 minutter. Sevens spilles på en normal rugbybane. Så det stiller store krav til hurtighed og omtanke.

I denne weekend 12. – 13. august deltager Erritsø GIF i årets største Sevens-turnering i Danmark. Det er Scandinavian Sevens, som arrangeres af traditionsklubben Rugyklubben Speed på Amager. Erritsø deltager med både et seniorhold og et oldboyshold.

Erritsøs viceanfører, Thor Steendahl, tackler CSR/Nanoks McVie. Fra et tidligere Scandinavian Sevens. Til venstre Erritsøs René Olesen. Foto: Daniel Storch.


Poul Lykkegaard tackler for Erritsø. I en kamp mod RK Speed. Fra 2011-udgaven af Scandinavian Sevens. Foto: Karsten Lund.

I Scandinavian Sevens kæmpes om både Cup, Plate og Bowl. Derved opnås mange gode 7-a-side kampe mellem ligeværdige modstandere, hvoraf de bedste har høj international standard.

I 2007 og i 2011 vandt vores seniorhold i øvrigt herrernes bowl-finale, i 2011 efter en super spændende kamp, der gik i overtid.

Læs mere om tidligere vindere af turneringen her: http://scandinaviansevens.dk/index.php/previous-winners

Følg med i årets Scandianvian Sevens på https://www.facebook.com/Scandinavian7s/, https://www.facebook.com/EGIFRUGBY/ og https://www.facebook.com/groups/egifrugby/