Ny sejr til Erritsø Rugby

1. division, vest. Erritsø GIF – Odder RK: 31 – 7 (19 – 0)

Points for Erritsø: Thor Steendahl 6, Thomas Hansen, Hans Erik Severinsen, Alexander Hansen, Jens Andersen og Tobias Mulvad hver 5.

RUGBY. Erritsøs bedste rugbymandskab levede op til favoritværdigheden. Således blev det til hjemmebanesejr over Odder Rugbyklub, da de to hold i lørdags mødtes i tredje spillerunde af i 1. division, vest. Med sejren holder Erritsø fast i den vigtige andenplads i 1. division, vest. Den division udgør vestkredsen af grundspillet om DM i rugby.

Trods fraværet af normal holdkaptajn Jeppe M. Holm, spillende træner Jan ”Bubsi” Nielsen, forward Michael Axø, samt flere andre profiler, kørte Erritsø sejren hjem i en kamp, som holdet dominerede. Nogen skøn rugbykamp blev det dog aldrig.

Til gengæld var intensiteten høj. I samtlige 80 minutter. Det blev understreget af, at Erritsøs venstre wing, Jens Vissing, efter knap 5 minutter måtte lade sig udskifte. Erritsø-wingen havde tæt ved sidelinjen modtaget en flot bold fra sin kæde og var sat i fuldt løb mod Odders mållinje. Men efter 15 – 20 meter blev Erritsø-spilleren i høj fart tacklet ud af banen. Af to forsvarende Odder-spillere. Trods effektiv behandling måtte Vissing opgive at fortsætte.

Ellers var det Erritsø, som stod for de fleste tacklinger af modstanderne. Derved lykkedes det effektivt for hjemmeholdet at bremse Odders forsøg på at vinde terræn. Samtidig pressede Erritsø spillet højt op på banen. Efter godt et kvarter blev hjemmeholdets højre wing, Alexander Hansen, dog præsenteret for det gule kort. Det modtog han for en høj tackling af en Odder-spiller. I rugby giver gult kort ti minutters udvisning.

Trods de ti minutter i undertal bevarede Erritsø presset på udeholdet, og små tyve minutter inde i kampen gav det bonus. Erritsø byggede tålmodigt endnu et angreb op. Forwarden Thomas Hansen sled sig fri, brød igennem og trykkede den ovale bold i græsset lige bag Odders mål. Vikarierende holdkaptajn Thor Steendahl sparkede efterfølgende yderlige to points hjem til Erritsø. Til stillingen 7 – 0.

Erritsø fortsatte presset, og efter en lille halv time gav det igen pote. Tidligere landsholdsspiller, inder centeren Hans Erik Severinsen, var første mand på en løs bold højt oppe på Odders banehalvdel. Og så stod det 12 – 0. Thor Steendahl sparkede igen to points hjem. 14 – 0 til Erritsø.

Kort før pausen viste Alexander Hansen, at de ti minutter uden for banen ikke havde gjort ham mindre motiveret. Fra sin position på fløjen modtog han bolden, i dagens flotteste angreb, og løb i høj fart yderligere 5 points hjem til Erritsø. Til pausestillingen 19 – 0.

Erritsøs wing Alexander Hansen (med bolden) i et nyt gennembud, hvor to Odder-spillere (i hvidt gør) klar til at tackle. I baggrunden en liggende Thor Steendahl, imens Jens Andersen (i midten) og Hans Erik Severinsen løber i position for at give support. Alle fire Erritsø-spillere scorede i kampen. Foto: Natasja Brodersen / Erritsø GIF Rugby.

I anden halvleg holdt Erritsø presset på Odder. Modsat første halvleg skete det dog ikke ved at spille bolden ud i kæden, men ved at holde den længst muligt i klyngerne og samtidig presse spillet tålmodigt frem. Erritsøs ene propforward, Steen Kristensen, som allerede i slutfirserne fik sin debut på førsteholdet, viste, at han i en alder af knap 48 år stadig kan kæmpe på dette niveau. Han spillede en fornem rugbykamp. Det samme gjorde den fire år yngre Jens Andersen, som et kvarter inde i anden halvleg lavede sin første scoring for Erritsø henved i 10 år. Scoringen var et resultat af et vedvarende pres, hvor hjemmeholdet klogt førte bolden frem i flere faser. Ti minutter senere gjorde flanker Tobias Mulvad sin ældre holdkammerat kunsten efter ved at score et lignende forsøg i en tilsvarende situation. Thor Steendahl spakede sikkert over til 31 – 0.

Kampen var reelt afgjort, men Odder gav ikke op. Otte minutter før tid fik gæsterne belønning for anstrengelserne. Odder udnyttede et af de mange straffespark, som hjemmeholdet begik i kampens slutfase og fik presset sig over Erritsøs målline og trykket bolden i græsset. Reduceringen var fortjent og slutresultatet 31 – 7 gav et retvisende billede af styrkeforholdet imellem de to hold på dagen.

Erritsø træner, Jan ”Bubsi” Nielsen, udtaler:

”Jeg er stolt af gutterne. Sejren over Odder udløste et bonus points i tabellen. Det gives, når et hold scorer mindst fire såkaldte forsøg i en kamp, og vi scorede fem. Vi skal forsætte træningen og har vigtige kampe foran os i denne måned. Først semifinale i Challenge Cup ude mod CBS Rugby i København. Det er nu på lørdag den 13. maj. Dernæst spiller vi ude mod de danske mestre fra Aarhus RK, lørdag den 27. maj.”