Michael Klæsøe årets leder 2016 i Erritsø GIF

Erritsø GIFs hovedbestyrelse har fuldt fortjent kåret vores tidligere førsteholdstræner, og nuværende førsteholdsspiller, Michael Klæsøe, til Årets Leder 2016 i EGIF.

Det er vi som rugbyafdeling meget stolte af. På sportens og på Michaels vegne.

Michael blev født i 1971. Som 16-årig begyndte han at spille rugby i Erritsø, og han fik straks smag for sporten. Da job og uddannelse bragte ham til Fyn, gav det ham rig mulighed for at dyrke sporten og dygtiggøre sig yderligere som rugbyspiller i Lindø RSC i Munkebo. Her var han med til at vinde hele seks danmarksmesterskaber og fem pokaltitler, både som spiller og træner. To gange vandt han med Lindø “The Double”.

I slutningen af 1990’erne fik Michael debut på Danmarks A-landshold, hvor han spillede en række kampe. Siden gik turen til Kina, hvor han i flere år arbejdede og i sin fritid spillede for Shanghai Rugby Football Club. Her dyrkede han sporten sammen med en række øvrige udenlandske spillere, der alle havde spillet rugby fra barnsben.

Det blev også til et ophold i skotske Edinburgh, hvor Michael arbejdede og i sin fritid spillede for Leith Rugby Club. Da han i 2012 vendte tilbage til Danmark, fik han tilbudt hvervet som holdleder for Danmarks rugbylandshold. Samme år vendte han tilbage til Erritsø, i en rolle som spillende træner for seniorerne.

Fra starten indtog Michael en rolle som engageret og dedikeret træner, der kræver det yderste af sine spillere, uanset om det er til træning eller i kamp. Det er desuden kendetegnende for Michael, at han fra sin position som forward går forrest med sin kompromisløse, fysisk betonede stil – og derved animerer sine holdkammerater til at følge trop. Uden for banen er Michael venlig og imødekommende og har store menneskelige kompetencer, der bygger sine spillere op og får dem til at arbejde med deres svagere sider.

Sammen med bestyrelsen lagde Michael i 2012 den målsætning, at førsteholdet skulle nå en Top-3 placering i Danmark. Dette mål blev næsten indfriet, idet Erritsø i 2013 sluttede på en samlet 4. plads i dansk rugby, en tangering af klubbens rekord fra både 1991 og 1992.

I 2015 blev Michael Klæsøe, som spillende træner, fortjent kåret til årets seniorspiller i Erritsø GIF Rugby.

I september 2016 vandt hans hold sågar DM-bronze i 7-a-side rugby, som er den variant af rugby, der er på det olympiske program. DM-bronzen i ”Sevens” i 2016 er en af de helt store bedrifter i rugbyens 32-årige historie i Erritsø.

2016-sæsonen fik en næsten perfekt afslutning for Michael og førsteholdet. Det blev nemlig både til stor hjemmesejr over københavnske CSR/Nanok, der lige havde vundet 1. division, og til en kneben pokalsejr ude over RK Lynet i Aalborg, tidligere danske mestre og pokalmestre. Sejren i Aalborg bragte Erritsø i den pokalkvartfinale, som spilles på udebane den 25. marts imod de forsvarende pokalmestre, Hundested RK.

Det er således en førsteholdstrup i en klart opadgående kurve, som Michael kunne aflevere ved udgangen af 2016. Det er ekstra glædeligt, at Michael fortsætter med at spille rugby for Erritsø, så vi fortsat nyder godt af ham på og uden for banen.

Som fast mand på førsteholdet arbejder Michael desuden på at oprette en særskilt oldboys-afdeling, og det er nok her, hans fokus vil ligge fremadrettet.

Endnu engang tillykke med den fuldt fortjente kåring til Årets Leder i EGIF, Michael!

EGIFs formand Lars Bøgebjerg og kasserer Kurt Hansen talte og overrakte Michael Klæsøe prisen for Årets Leder 2016. Det skete umiddelbart før aftenens rugbytræning torsdag den 2. marts 2017. Fotos: Erritsø GIF Rugby.