Lokalt rugbytalent sommertrænede i fransk klub

Pressemeddelelse udsendt søndag d. 30. juli 2023

Holdkaptajn for Erritsø GIFs U16-Danmarksmeste, Lauge Jørgensen, fik i sommerferien stor nytte af rugbytræning i Frankrig.

RUGBY. Soissons ligger ved floden Aisne, cirka 100 kilometer nordøst for Paris. Det opdagede Lauge Jørgensen, holdkaptajn for Erritsø GIF Rugbys 16-Danmarksmestre, i forbindelse med sin sommerferie.

Det unge rugbytalent er ambitiøs omkring sin sport. Allerede før afrejsen til Frankrig undersøgte han, om der var rugbyklubber i nærheden af der, hvor han og hans mor skulle holde sommerferie. Valget faldt på AC Soissons-Rugby, som tog godt imod deres unge danske gæstespiller.

Rugby er meget populært i Frankrig. Landet har således et herrelandshold i den absolutte verdenselite. Til efteråret er Frankrig vært for Rugby-VM, hvor værterne er blandt favoritterne til at løfte VM-trofæet.

Lauge fortæller om sine oplevelser i AC Soissons-Rugby:

”Jeg trænede én gang med deres U18-hold og én gang med deres seniortrup.”

Han fortæller, at U-18 træningen startede med pasningsteknik med elastikmodstand for at træne kasterækkevidde. Det blev også trænet sparketeknik. Og Lauge fortsætter:

”Seniortræningen startede ud med kampteknik, fulgt af boldtræning og generel teknik. Så spillede vi en 45-minutters træningskamp med touch-rugby. Og vi sluttede af med evaluering.”


Lauge har dyrket rugby, siden han var 7 år. Altid i Erritsø GIF, hvor hans far, Morten, i 00’erne var holdkaptajn i Erritsø og spillede for Danmark. I dag er faren træner for Lauge og U16-holdkammeraterne.

Til september fylder Lauge 16 år. Det er hans mål om få år at spille på Erritsøs førstehold. Han er desuden en god rollemodel for sit U-16 hold og fortæller, at rigtig mange i truppen har ambition at spille på Erritsøs førstehold, nogle endda på landsholdet. Hidtil har Lauge selv deltaget i to ungdomslandsholdssamlinger og han har mod på mere.

Lauge tilføjer, at han også gerne vil til udlandet for at spille rugby. På højt niveau. New Zealand står øverst på ønskelisten.


Holdkaptajn for Erritsø GIFs U16-meste, Lauge Jørgensen, fik stor nytte af rugbytræningen i Frankrig.

Fotos: Lauge Jørgensen og Pertti Frandsen / Erritsø GIF.

Læs mere om Erritsø GIF Rugby her: www.facebook.com/EGIFRUGBY/?fref=ts